Uge 10 – Offpiste, freeride, skitouring, snowboard for øvede skiløbere og instruktører i offpiste mekka Myrkdalen

Smugkig på sæsonen 24/25.

Priser, tilmelding og info følger i løbet af sommeren 2024. Kom med på offpiste, freeride, skitouring i Europas måske bedste område for puddersne.
For dig, der dømmer om godt skiløb i puddersne/offpiste - eller gerne vil lære det. Skiløb og kursus med en af Norges absolut bedste skilærere, Gøran Dalheim. Også for "offpistebegyndere" og snowboardere.

Billede

Fantastisk offpiste/freeride/skitouringsmuligheder med en af Norges absolut bedste skilærere, Gøran Dalheim.
Sammen med andre ligesindede vil Gøran hele tiden finde de beste muligheder i forhold til sneen og vores niveau/udvikling til fede ture i de fantastiske vestnorske fjelde og fjordlandskab.

De sidste 12 år har vi haft fantastiske ture, hvor alle har lært at køre i offpisten, vi har kørt en masse, lært en masse og haft super kammeratskab. Nogle år har været til dyb pudder dag efter dag. Andre år har der været mere solskin og vi haft nogle flotte randonne ture i de fantastiske fjelde i fjordlandskabet.

Vi ved, at det altid regner i vestnorge – men det betyder, at der oppe på fjeldet falder masser af sne – og der er stadig få turister. Samtidig er Myrkdalen som skræddersyet til offpiste med gode muligheder overalt. Det giver Europas måske bedste mulighed for godt skiløb i pudder.

Du kan lære en masse som erfaren offpisteløber, men du kan også være helt nybegynder udenfor pisten – og lære det.

Nok er offpiste det aller fedeste skiløb, men det er også livsfarligt, hvis man ikke har tilstrækkelig viden og træning i teknik, sikkerhed og laviner.

Derfor skal vi lære og træne:

 • Egenfærdighed, skiteknik i forhold til underlag, køremønster og linievalg
 • Vurdering af lavinefare, risikovurdering og rutevalg
 • Gruppedynamik og beslutningsproces
 • Sikkerhedsudstyr
 • lavineredning, søgning, udgravning
 • En masse fedt skiløb
 • Mindre topture/skitouring/randonee skal vi også prøve – dog er dette helt afhængig af vejr og muligheder
 • Og så har vi det utrolig hyggeligt om aftenen!

Bemærk at turen er for alle øvede skiløbere og snowboardere, der kan køre frit og sikkert på alle pister. Du behøver altså ikke kunne køre offpiste – på forhånd. Det skal vi jo træne.

En tidligere deltager skrev:
Personligt havde jeg en fantastik god tur 🙂 Dette er en af de skiture der virkeligt flytter ens skikundskaber. Jeg er blevet væsentligt mere tryg ved at bevæge mig ud i bjergene på randonee, men samtidig også mere overvågen i forhold til vejr, vind og risikovurdering af laviner. Turen kan klart anbefales til alle der gerne vil udvide deres bjergkundskaber. Nu er der mulighed for nogle helt fantastiske powderløb, ved at yde en indsats og gå det sidste stykke, på sikker og tryg vis.
Michael

MålgruppeVoksne skiløbere og snowboardere, øvede og instruktører, der kan køre frit og sikkert på alle typer pister. Du behøver ikke kunne køre offpiste - det skal vi jo træne:-) Hvis i tvivl, kontakt turleder Flemming
SkitræningSkiteknik, sikkerhed i offpiste
RejseperiodeUge 10
Ophold/transportLejligheder med selvforplejning og 5 * aftensmad på hotellet, eller hotel m halvpension. Flytransport eller transport i egen bil.

Skiområde og by

Myrkdalen

Myrkdalen er et ret nyt skisportssted i Vestnorge, der først startede byggeriet for 17 år siden. Før var her ingenting – undtagen masser af sne. Og sneen kommer der rigtig meget af i Vestnorge – og specielt i Myrkdalen. Det regner jo altid i Bergen, men så sner det jo oppe på fjeldet. Myrkdalen ligger specielt, lige noget højere og bedre i forhold til sneen og anses for det snesikreste sted i Vestnorge. Det sner i snit 4 gange om ugen, og indtil videre er der relativ få mennesker på hverdage = masser af sne, som få har kørt i = nok Europas bedste mulighed for at køre i pudder.

Vi skynder os at nyde denne perle, inden den bliver for kendt. Myrkdalen har vokseværk og investerer voldsomt i nyt hotel, nye lejligheder, nyt butikområde og nye lifter.

For “pisteløbere” er terrænet også godt. Højtliggende, det meste over trægrænsen og designet til ski med taljering. Store, brede, blå, røde og en enkelt sort piste. Et super parkområde (VM i freestyle blev holdt her i 2013, mens vi kørte offpiste). Men vi skal jo væk fra pisterne, hvor der er uanede muligheder med fjeldsider næsten over det hele med tilpas hældning og som regel store snemængder.

Byen består af hytteområde og lejligheder, der omgiver et stort hotel og servicebygning med restauranter, barer, kiosk, afterski mm.

 

Kort

Indkvartering og forplejning

Vi råder over 3 lejligheder med 6-8 sovepladser (vi benytter normalt kun de 6 pladser). Vi plejer at være heldige med meget lækre boliger, men da alt er privatejet og stilles til udlejning fortløbende, ved vi endnu ikke hvilke, vi får til rådighed. Vi spiser aftensmad på hotellet 5 aftener, derudover er der selvhushold, men rengøring, sengelinned, håndklæder og rengøring indgår.

Nyt: i år kan der vælges hotel med halvpension. Dette vælges som tillæg i forbindelse med tilmeldingen.

Transport

Turen er kør selv eller fly. Afstand Helsingør til Myrkdalen i bil ca. 880 km.
Vælges fly, kan vi hjælpe med at koordinere flymulighed med bedste pris. Der skal tilkøbes transfer videre til Myrkdalen.

Ved kør-selv har nogle medlemmer også erfaring med at tage natbus Kbh-Oslo og videre med Bergenbanen Oslo-Voss næste morgen. Der kører gratis skibus fra Voss station til Myrkdalen (40 min).

Bus og tog kan bestilles på: vy.no
Tjek opdaterede skibustider og informer evt. Myrkdalen hotel om, at I ankommer.

Ankomst: Hytter/lejligheder er disponible fra søndag d. 03.03.2023 kl. 16.00

Hjemkomst: Hytter/lejligheder er booket frem til søndag d. 10.03.2023

Instruktion og aktiviteter

Der vil være undervisning og guidning i 6 dage, ledet af en af Norges absolut bedste skilærere Göran Dalheim. Göran står også i spidsen for den norske skilæreruddannelse og er den bedste underviser, vi har oplevet.

Vi arbejder med skiløbet ud fra deltagernes forudsætninger og bygger det gradvist op i forhold til offpisten og sneforholdene.

Vi arbejder med at lære om laviner, brug af sikkerhedsudstyr, søgning, udgravning af ofre, risikovurdering, rute- og linievalg, gruppedynamik og “mindset”/risikovillighed mm.
– og selvfølgelig det vigtigste: en masse fedt skiløb.

Bemærk udstyrskrav:
Vi skal alle bære sikkerhedsudstyr, som er minimum rygsæk, lavinesender/-søger, skovl og sonde.
Du bør også køre med ski med noget bredde, og hvis forholdene bliver til det ski med tourbinding eller splitboard.
Udstyr og ski kan lejes på stedet, hvis du ikke har selv.

Priser

Grundpriser

BeskrivelsePris
Voksen i lejlighed/hytte

Inkluderet i prisen

 • Ophold 7 nætter i lejligheder
 • 5*aftensmad på hotel
 • 6 dages liftkort til Myrkdalen Resort
 • Skiinstruktion
 • Sengelinned, håndklæder og slutrengøring
 • Alle kendte turistskatter og afgifter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Transport (flytransport kan tilkøbes)
 • Frokost
 • Drikkevarer
 • For lejlighed forplejning udover 5*aftensmad på hotellet
 • skileje

Tillæg pr. person

BeskrivelsePris
Frikøbt seng i lejlighed
Hotel voksen i delt db.vær inkl 1/2 pension
Hotel voksen enkeltvær. inkl 1/2 pension
Transfer lufthavn t/r
Transfer lifthavn t/r v. min. 10 deltagere

Rabatter

BeskrivelseRabat
Senioer +65 i delt lejlig.
Fravalg liftkort voksen
Fravalg liftkort senior

Skileje

Leje - Skisæt

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Kun ski

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Hjelm

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding åbner
TilmeldingTilmelding vil ske igennem vores medlemsportal. Her bliver du fulgt igennem tilmeldingsprocessen og betaler med VISA/Dankort eller Mobile Pay onlineløsning. Man skal logge ind med personlig e-mail som brugernavn og kode der er udsendt pr. mail. Kontakt info@hareski.dk hvis du oplever problemer.
Tilmeldingslink
DepositumDepositum på kr. 2.500,- Vi har kun begrænset antal indkvartering(er) og derfor bliver tilmeldinger behandlet efter først til mølle-princippet.
RestbeløbRestbetaling skal ske inden 1/2 . Overholder man ikke betalingsfrist annulleres bestillingen og depositum er tabt. Du modtager en faktura med link til onlinebetaling eller FI-kode (betalingskort via bank) samt betalingsdato.
AfbestillingTilmeldingen er bindende ved tilmelding. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs.

Kontakt

Turmailmyrkdalen-uge10@hareski.dk
Turledere
Telefon
Ansvarlig for skitræning
Facebook gruppe

Yderligere information

I dette afsnit har vi samlet yderligere praktisk information. Vær opmærksom på at klubben har udarbejdet typiske rejsegrupper og skiniveauer, som vi bruger for at styre fokus og økonomien på de enkelte klubture. Boksene, som du finder i dette afsnit er vejledende, da den endelige sammensætning på en klubtur kan ændres i forhold til f.eks. deltagerprofilerne eller for at få flere deltagere med på turen. Er du i tvivl, så kontakt vores forretningsfører på 31400049 eller skriv til info@hareski.dk

Medlemskab

For at deltage på klubturen i Skiklubben Hareskov skal man være indforstået med, at betale kontingent for den sæson turen afholdes. Et kontingent gælder fra 1. juli til 30 juni efterfølgende år (forskudt regnskabsår). Melder du dig ind, når turene åbner for tilmeldingen, lige før sommerferie (typisk maj/juni måned), så vil dit kontingent blive overført til den nye sæson.

Teknisk arrangør

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Snowtravel Denmark ApS, reg. nr. 3292 i Rejsegarantifonden.

Forsikring

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark.
Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.
Læs om forsikringen her: www.hareski.dk/forsikring/
Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben.
Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture. Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.

Forbehold

Turens gennemførelse og pris er baseret på 18 deltagere inklusiv turleder. Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på www.hareski.dk/turbestemmelser/

Ankomst og afrejse

Vejledende rejsegrupperFokus på klubturen
Voksne med små børn 3-5 årTilbydes ikke
Voksne med store børn 6-12 årTilbydes ikke
Voksne med teenagere 13-19 årTilbydes ikke
Ungdom/ teenager 13-25 år uden forældreTilbydes fra 18 år
Voksen uden børnMålgruppe for turen
Senior +50 uden børnMålgruppe for turen
Instruktør uddannelse/efteruddannelseMålgruppe for turen
Skiniveau med vejledende beskrivelserFokus på denne klubtur
Begynder
Letøvet
ØvetTilbydes, også hvis du er ny i offpiste.
ErfarenMålgruppe for turen
EkspertMålgruppe for turen
InstruktørniveauMålgruppe for turen
Top