Uge 7 – Wildschönau, Østrig – 4-stjernet familietur på 3-stjernet hotel til fornuftig pris

Tilmelding åbner juni måned 2023 -

4-stjernet skiferie ⭐⭐⭐⭐ Hotel Platzl er en perle! 😍 Ski Juwel - Alpbachtal og Wildschönau - et overset skiområde 🎿 Utroligt godt Østrigsk køkken 🍗 Beliggende tæt ved liften ❄ Tog, bus eller bil 🚊 🚍🚗

Billede

Ski Juwel er måske et overset skiområde blandt danskere, men helt sikkert ikke hos de lokale, der har området som et af deres foretrukne. Skiområdet breder sig over de to dale; Alpbachtal og Wildschönau. Her er 109 km. pister, fordelt på 26 km. blå, 54 km. røde og 29 km. sorte. Et typisk familie-skiområde, med bredde pister og mange hyggelige hytter og restauranter, men samtidigt et område med et stort og varieret terræn uden for pisterne, hvor de mange uudnyttede områder mellem de præparerede pister, udgør et sikkert og omfattende off-piste område. Her er meget høj liftkapacitet og stort set ingen liftkøer.

Hotel Platzl er en perle!  Et hyggeligt familiedrevet hotel med et utroligt godt køkken, og så til en rigtig god pris. Hotellet har 120 sengepladser fordelt på værelser til 1-5 personer. Hotellet er beliggende 250 m fra lift og piste. Vi råder over 25 værelser/ ca. 85 pladser på denne tur.

*BEMÆRK: Da vi råder over et begrænset antal hotelpladser, tilrådes hurtig tilmelding (”først til mølle”). Turen lukker når der er udsolgt, eller senest den 8. dec. 

MålgruppeFamilier med skolebørn årgang 2016 og deres større søskende, ikke ny begynder, men let øvet og op.
Skitræning3 timers træning i 5 dage med en blaning af holdundervisning og temaer
RejseperiodeOphold i 7 nætter fra lørdag den 10. februar til lørdag den 17. Februar 2024
Ophold/transportHotel med ½ pension. Transport med bus, tog eller transport i egen bil.

Skiområde og by

Vi bor i byen Auffach, ca. 250 m fra liften Schatzbergbahn i Wildschönau-dalen. Auffach er en lille by uden det store byliv, men med et velfungerende hotel og skiområde. Her er dog både skileje, sportsbutikker, supermarked, bank, restauranter og cafeér. Byen er beliggende kun 15 km. fra Wörgl og motorvejen, og dermed meget let at køre til. 

Ski Juwel er et overset skiområde blandt danskere, men ikke hos de lokale, der har området som et af deres foretrukne. Skiområdet breder sig over de to dale; Alpbachtal og Wildschönau. Her er 109 km. pister, fordelt på 26 km. blå, 54 km. røde og 29 km. sorte. Et typisk familie-skiområde, med bredde pister og mange hyggelige restauranter i terrænet. Samtidigt et område med et stort og varieret terræn uden for pisterne, hvor de mange uudnyttede områder mellem de præparerede pister, udgør et sikkert og omfattende off-piste område. Her er meget høj liftkapacitet og stort set ingen liftkøer. Snesikkerheden er rimelig høj med skiløb op til 2.025 m.o.h., og med hovedparten af pisterne øst- og nordvendte. 

Indkvartering og forplejning

Hotel Platzl er indbegrebet af et hyggeligt familiedrevet østrigsk gasthof. Hele familien deltager i driften og der er altid højt serviceniveau. Hotellet er kendt for et godt østrisk køkken. Værelserne er renoveret gennem de sidste år og er til 1-5 personer. Alle værelser er med badeværelse med hårtørrer, balkon og TV. (Enkeltværelser dog uden balkon). Hotellet har reception, elevator, 2 restauranter, bar, TV-stue og lille bibliotek. Ved grupper op til 65 pers., kan man få egen restaurant. Desuden er der adgang til wellness-afdeling med sauna, dampbad og hvileområde, som er åbent dagligt fra 15.00 – 19.00. I wellnessafdelingen skal børn under 15 år være i følge med forældre. Der er også solarium og massage mod betaling. Hele hotellet har gratis trådløst wi-fi. Der er ski- og støvlerum i kælderen med støvlevarmere. Gratis parkering ved hotellet.  

Læs mere på https://www.hotelplatzl.at/cms/index.php/de/ 

Hotel Platzl KG
Familie Fill
Dorf, Auffach 177
A-6313 Wildschönau 

Transport

På denne tur tilbydes bustransport i hvilebus, tog med sovekupé eller egen transport. 

Bus:

Afrejse med bus fredag eftermiddag den 10/2. Ankomst til Wildschönau lørdag morgen. Hjemrejse er lørdag eftermiddag/aften (efter aftensmad) den 17/2, med hjemkomst søndag formiddag. Der kan forekomme samkørsel med andre rejsemål. Morgenmad ved ankomst på hotellet er inkluderet i busrejsen. 

Planlagt afgange (Opmøde senest 20 min. før afgang):

13.30                  Afgang               Holte station (bussen pakkes fra kl. 13.10) (mulighed for langtidsparkering)

14.30                  Afgang               Køge Nord (Pendler p-plads. Mulighed for transport med s-tog og regional tog).

16.45                  Afgang               Rødby Færgehavn

Opsamlingsplan på destination:

 • Wildschönau                ankomst ca. kl. 07.30                 afrejse ca. kl. 18.15

Bil:

Der er ca. 1100 km. til Wildschönau. Bemærk at der betales for at køre på motorvej i Østrig. Vignette gældende i 10 dage koster ca. kr. 150,-, og kan købes på tankstationer i det sydlige TyskIand eller hos FDM samt, det kan også købes online via dette link ca. 1 mdr. Før. 

https://digitale-vignette-online.at/da?gclid=CjwKCAjw_b6WBhAQEiwAp4HyILVio-rlf3s_MtUk_XB0Emgrs6nJNuTIaJCVKSKFlxiFA-dInuvC3BoCqa4QAvD_BwE 

Østrig er vinterdæk påbudt i vinterhalvåret. Ligeledes er man forpligtet til at have snekæder og trafikveste (til alle personer) i bilen. 

 

Tog:

Der er afgang fredag eftermiddag/aften den 10. feb. fra Danmark, og hjemkomst om formiddagen, efterfølgende søndag den 19. feb. 

I Danmark er der tre stop (Høje Taastrup, Odense og Kolding). Fra Kolding kører toget direkte til Østrig, hvor det passerer grænsen lørdag formiddag ca. kl. 09.00. Toget stopper i Wörgl ca. kl. 12.23, hvorfra der kun er ca. 15 km. til hotellet. Transfer er inkluderet, og transferbussen holder klar på banegården ved ankomst. Hjemrejsen er fra hotellet den efterfølgende lørdag kl. 16.30, og togafgang fra Wörgl kl. 17.40. Med togtransport opnår du hermed 7 skidage. 

Man må gerne medbringe mad og drikke på toget. Men det er også muligt at købe lidt lette retter i spisevognen (40 pladser) som er placeret midt i toget. Spisevognen er åben indtil kl. 21.00, herefter er det muligt at købe snack, sandwich og drikkevarer. Betaling i toget er muligt med SEK og EURO.  

Medbragt bagage skal være i kupéen. Under de nederste køjer er der plads til bagage (L160/ H35/ D65), samt bagageplads over døren (L190/ B35/D60). Medbringer du ski, kan du købe ski- og støvletransport til kr. 400,- pr. par t/r. Ski og støvler placeres så i et separat bagagerum. Hele toget er røgfrit. Morgenmad ved ankomst på hotellet er inkluderet i togrejsen. 

Mere information om toget: https://www.hareski.dk/event/uge-7-tog-til-ostrig-laes-om-direkte-tog-til-ostrig-med-snalltaget/

Instruktion og aktiviteter

15 timers alpin skiundervisning 

Alle fra årgang 2016 tilbydes undervisning i 5×3 timer – børn og forældre samtidig – hvilket er inkluderet i prisen. Undervisning til børn prioriteres højest. Der undervises i alpint skiløb med klubbens egne instruktører, fortrinsvis formiddage. Der er ikke undervisning for begyndere. 

Vi forventer at der også kan være temabaseret undervisning, dvs. undervisning i specifikke emner som korte sving, store sving, videofeedback, fun-park, pukler og dyb sne hvis forholdene tillader. 

Vi håber på et hurtigt-kørende teenagehold, der kan mega-hygge sig sammen på pisterne og om eftermiddagen bagefter. 

Vi planlægger en Børne-diskofest med farvestrålende drinks, en smagning for de vokserne samt pizza picnic fredag eftermiddag. 

Vi vil opfordrede medlemmerne at evt. Mødes i hotels bar efter dagens skiløb til lidt afterski samt at børne kan spille medbragte spil. 

Vi opfordrer alle til at varme op til turen ved at deltage på klubbens fredagsture til Vallåsen.

Priser

Grundpriser

BeskrivelsePris
Voksen Fra 2008+
Ung/Barn (2009-2016)
Barn (2017-2024) uden undervisning og sengSpørg turleder

Inkluderet i prisen

 • Ophold i 7 nætter på hotel med ½ pension
 • 6 dages liftkort
 • Skiinstruktion årgang 2016
 • Gratis adgang til hotellets wellness-afdeling
 • Alle kendte turistskatter og afgifter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Transport
 • Frokost
 • Drikkevarer
 • Ski- og støvleleje

Tillæg pr. person

BeskrivelsePris
Enkeltværelse
Bustransport t/r. inkl. skitransport samt morgen- og aftensmad
Togtransport t/r. inkl. transfer
Skitransport tog t/r
Liftkort pr. ekstra dag, voksen
Liftkort pr. ekstra dag, børn (årg. 2007-15)
Morgenmad på hotel ved ankomst (til kør-selv gæster)
Aftensmad på hotel inden afrejse (til kør-selv gæster)

Skileje

Skileje vil kunne bestilles via skiklubbens hjemmeside. Bestilling oprettes på et separat bestillings-site. Der vil være minimum 15% besparelse ved bestilling og betaling senest 30 dage inden afrejse. Nærmere information følger senere.

Leje - Skisæt

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris
BegynderEconomy pack6
Let øvetEvolution/Decouverte pack6
ØvetPerformance/Sensation pack6
2-11 årKids/junior pack6
BegynderEconomy pack7
Let øvetEvolution/Decouverte pack7
ØvetPerformance/Sensation pack7
2-11 årKids/junior pack7
BegynderEconomy pack8
Let øvetEvolution/Decouverte pack8
ØvetPerformance/Sensation pack8
2-11 årKids/junior pack8

Leje - Kun ski

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris
BegynderEconomy skis6
Let øvetEvolution/Decouverte skis6
ØvetPerformance/Sensation skis6
2-11 årKids/junior skis6
BegynderEconomy skis7
Let øvetEvolution/Decouverte skis7
ØvetPerformance/Sensation skis7
2-11 årKids/junior skis7
BegynderEconomy skis8
Let øvetEvolution/Decouverte skis8
ØvetPerformance/Sensation skis8
2-11 årKids/junior skis8

Leje - Hjelm

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris
2-11 årBørnehjelm6
2-11 årBørnehjelm7
2-11 årBørnehjelm8

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding åbnerTilmelding åben juni måned 2023
TilmeldingTilmelding vil ske igennem vores medlemsportal. Her bliver du fulgt igennem tilmeldingsprocessen og betaler med VISA/Dankort eller Mobile Pay onlineløsning. Man skal logge ind med personlig e-mail som brugernavn og kode der er udsendt pr. mail. Kontakt info@hareski.dk hvis du oplever problemer.
Tilmeldingslink
DepositumDepositum på kr. 2.000,- pr. pers. skal betales ved tilmelding. Man er først tilmeldt turen når depositum er betalt. Vi har kun ovenstående indkvartering(er) og derfor bliver tilmeldinger behandlet efter først til mølle-princippet.
RestbeløbRestbetaling skal ske inden 08. december 2023. Overholder man ikke betalingsfrist annulleres bestillingen og depositum er tabt. Du modtager en faktura med link til onlinebetaling eller FI-kode (betalingskort via bank) samt betalingsdato. 
AfbestillingTilmeldingen er bindende ved tilmelding. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs.  

Kontakt

Turmailwildschonau-uge7@hareski.dk
TurledereHenning Grubb Jepsen og Jesper Pilgaard Poulsen
Telefon26202300 (Henning) / 24491804 (Jesper)
Ansvarlig for skitræning
Facebook gruppehttps://www.facebook.com/groups/wildschnau4stjernetskiferie/

Om den frivillige turledelse

Profilbillede

Nu er det anden sæson at vi er Turleder på denne tur til Wildschönau. Vi har begge erfaring som turledere i Hareski. Vi vil bestræbe os på at skabe en hyggelig atmosfære hvor det at stå på ski er sjovt og hvor klub ånden er i centrum. 

Yderligere information

I dette afsnit har vi samlet yderligere praktisk information. Vær opmærksom på at klubben har udarbejdet typiske rejsegrupper og skiniveauer, som vi bruger for at styre fokus og økonomien på de enkelte klubture. Boksene, som du finder i dette afsnit er vejledende, da den endelige sammensætning på en klubtur kan ændres i forhold til f.eks. deltagerprofilerne eller for at få flere deltagere med på turen. Er du i tvivl, så kontakt vores forretningsfører på 31400049 eller skriv til info@hareski.dk

Medlemskab

For at deltage på turen skal man være indforstået med at betale kontingent for sæson 2022/23. Melder man sig ind frem til 30. juni (sidste dag i indeværende sæson, vil man automatisk få overført kontingentet til næste sæson.  

 

 

Teknisk arrangør

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Snowtravel Denmark ApS, reg. nr. 3292 i Rejsegarantifonden.

Forsikring

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark. 

Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring. 

Læs om forsikringenher 

Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben. 

Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture.  Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering. 

Denne rejse er arrangeret i samarbejde med Snowtravel Aps der er medlem af Rejsegarantifonden nr. 3292. 

Forbehold

Der skal minimum være 25 deltagere for, at turen gennemføres. Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutaudsving, brændstofstigninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på www.hareski.dk

Ankomst og afrejse

ANKOMST: Check-in er muligt fra kl. 15.00. Ankommer man før, er man velkommen til at sætte bagagen på hotellet. For gæster der ankommer tidligt på ankomstdagen, vil det være muligt at tilkøbe morgenmad (07.30-10.00). Det er muligt at få aftensmad ved ankomst indtil kl. 20.00 på ankomstdagen. Ved ankomst senere end kl. 20.00 bedes man ringe til receptionen, for at aftale nøgleudlevering. 

AFREJSE: På afrejsedagen skal værelserne forlades senest kl. 10.00. Det vil være muligt at opbevare bagagen på hotellet i løbet af dagen, og der vil være mulighed for afrejsebad inden hjemrejse. 

Vejledende rejsegrupperFokus på klubturen
Voksne med små børn 3-5 årAnberfales ikke, og der vil ikke blive tilbud undervisning
Voksne med store børn 6-12 årPrimær målgruppe, fra årgang 2016
Voksne med teenagere 13-19 årPrimær målgruppe
Ungdom/ teenager 13-25 år uden forældreTilbydes ikke
Voksen uden børnMulighed for par i dobbeltværelse
Senior +50 uden børnMulighed for par i dobbeltværelse
Instruktør uddannelse/efteruddannelseTilbydes ikke
Skiniveau med vejledende beskrivelserFokus på denne klubtur
BegynderTilbydes ikke på denne tur, Der henvises til andre klubture med denne mulighed i uge 7
LetøvetJa, men vi forventer det mest bliver for børn afhænig af tilmeldingerne
ØvetJa, for alle aldersgrupper
ErfarenJa, for alle aldersgrupper
EkspertJa, men primært til voksne og eventuelt teenagere.
InstruktørniveauInstruktører er frivillige, der deltager på denne tur for at træne medlemmerne, men der afholdes ikke kurser på denne tur

PIstekort

Kort
Top