Uge 7 – Trysil – Vinterferie for hele familien med Skiskole og Skisportstræning

Smugkig på sæsonen 24/25.

Priser, tilmelding og info følger i løbet af sommeren 2024.
Denne tur er en familietur for børnefamilier med børn i alle aldre, der gerne vil ha´ det sjovt og samtidig blive bedre skiløbere. Turen er god for familier med børn og voksne på forskellige skiniveauer, da der tilbydes skiundervisning på alle niveauer. Turen giver mulighed for at øvede og erfarne kan træne og dyrke skiløbet som en sport.

For Skiteam- og Raceteamløbere er der mulighed for at forlænge opholdet i både uge 6 og/eller 8 og 9.

Billede

Denne tur er målrettet børnefamilier, der ønsker at have det sjovt på ski og opleve den hyggelige stemning, man finder i de norske fjelde. Trysil er en fantastisk destination til nybegyndere og børn, men der er også rig mulighed for at blive udfordret som erfaren skiløber, for området er stort og byder både på nogle af nordens stejleste pister, pukler og meget ofte også gode muligheder for offpiste.

Turen har fokus på skiundervisning og SkiSportsTræning af både børn og voksne og af både nybegyndere og erfarne skiløbere. Det handler altså både om at komme godt i gang på skiene og om at udvikle individuelle skifærdigheder. Alle børn fra 7 år og voksne tilbydes skiundervisning i 3 timer hver formiddag, og de 3-6-årige tilbydes skiskole i 1½ time. Al skiskole og skitræning foregår på samme tidspunkt hver formiddag (typisk kl. 9-12), uanset niveau og alder (se dog vedr. de 3-6-årige nedenfor) – på den måde kan hele familien dygtiggøre sig på skiene, inden man mødes til frokost i hytten. Om eftermiddagen kan man stå på ski sammen og vise alt det, man har lært.

Turen giver herudover også mulighed for, at øvede børn og unge fra 6-16 år  kan få heldags SkiSportTræning  og dyrke ski som sport.

MålgruppeFamilier med børn, begyndere og erfarne løbere, der gerne vil dyrke ski som en sport
SkitræningBørn fra 7 år og voksne: 3 timer hver formiddag mandag til fredag. Børn fra 3-6 år 1½ times skiskole og 1½ times skibørnehave
Rejseperiodeuge 7
Ophold/transportFælles bustransport - kør selv er først muligt når bussen er fyldt (min 36 tilmeldinger). Turen til Trysil tager ca.10 timer.

Skiområde og by

Trysilfjeldet ligger ca. 2,5 times kørsel fra Oslo og er hjemsted for Norges største og bedste skisportssted. 

Trysil er Norges største skisted med 69 pister og 32 lifte, tre børneområder og flere Snow Parks. I alt 81 km præparerede pister, der binder de tre sider af bjerget sammen og danner rammen for de perfekte træningsfaciliteter for skiløbere, uanset om man er nybegynder, erfaren, barn eller voksen. Hareskoven Skiteam har de sidste mange sæsoner haft Trysil som base for deres port- og tekniktræning. 

Trysil er en del af SkiStar og byder på mange hyggelige restauranter, varmestuer og andre faciliteter, både i pisteområdet og i byen. 

For de mindste er SkiStars skiløbende snemand Valle et kæmpe hit, og faciliteterne for børn er fremragende. Vi bor i nærheden af børneområdet Eventyr, hvor der er nemme tallerkenlifte, rullebånd, selftimer-bane, lette skibakker og kælkebakke. Her kan børnene møde Valle og deltage i aktiviteter, som teater, skattejagt og Valles show. Her er også en grøn park med nemme bump og bokse, perfekt til begyndere og børn.

Kort

Indkvartering og forplejning

Vi bor i hyggelige hytter eller lejligheder tæt ved fjeldet med ski-in/ski-out mulighed. Hytterne kan rumme fra 6-16 personer og udgangspunktet er, at vi bor sammen et par familier i hver hytte. Hvis man kender nogen på forhånd, vil vi altid forsøge at tage højde for ønsker om at bo sammen med dem, ligesom der også vil være mulighed for at frikøbe senge i hytterne, hvis man ikke ønsker at bo sammen med andre. 

Madlavning, indkøb og ansvar for opgaver i hytten bliver koordineret af hver enkelt hytte. Turlederen sender hyttefordeling og kontaktinformationer i god tid inden afrejse. 

Sengelinned, lagen, håndklæder, viskestykker etc. skal selv medbringes. Slutrengøring er inkluderet i prisen, men hytten skal efterlades pæn og ryddelig uden skrald.

Transport

Turen er arrangeret med fælles bustransport, og vi regner med, at bussen kører fra Danmark (Holte Station)

Kør selv er kun muligt, når bussen er fyldt (min 36 tilmeldinger). Kør selv-rabat forventes at blive ca. 1300,- kr. pr. person (forbehold for ændringer) .Ved tilmelding angives det i Trin 2, om man – hvis muligt – ønsker at køre selv, ved at krydse af i feltet med kør-selv-rabat. Herefter tildeles kør selv-rabat efter først til mølle.

Instruktion og aktiviteter

Skiskole og Skitræning er mandag til fredag  – vi mødes kl.9.00 ved T2 og Skitorget tæt ved Trysil Turistcenter

Skiundervisningen foretages primært af SkiSportDanmark og Skiklubbens instruktører, men vi har indgået samarbejde med Trysilguiderne, som er tilknyttet SkiStar, om undervisning for begyndere, både børn og voksne. Dette samarbejde giver mulighed for at give niveaudelt undervisning (nybegyndere, begyndere, letøvede, øvede, erfarne og eksperter) og målrettet flere aldersgrupper. SkiSporttræningen for letøvede og op giver mulighed for at træne ski som en sport. Alle trænerne har en legende tilgang til det at stå på ski og bred erfaring med at undervise. For at sikre bindeleddet mellem Trysilguiderne og klubbens medlemmer vil der altid være en dedikeret person fra klubben i børneområdet til at hjælpe til med både praktiske ting og sikre masser af skiglæde for de mindste.

Der vil være undervisning for alle fra 7 år og op hver dag fra mandag til fredag i 3 timer.

Skiundervisningen for de helt små børn fra 3 til 6 år vil være opdelt i hold med 3-årige og i hold med 4-6 årige. Denne undervisning varer i 1 ½ time, hvorefter børnene vil blive passet af klubbens egne børnepassere indtil forældre og evt. større søskende er færdige med undervisningen.  

Der vil altid være en repræsentant til stede fra klubben i børneområdet, og skulle der være et barn der savner far eller mor alt for meget, så ringer vi naturligvis efter jer (men det sker meget sjældent:-)).

Ved tilmelding til turen er det vigtigt at angive skiniveau/ski-erfaring for alle deltagere:

Trysilguiderne:
Nybegynder: Trysilguidernes level 1 – Ingen forudsætninger (0-1 uge på ski)
Begynder: Trysilguidernes level 2 – Svinger og bremser på de grønne pister, tager slæbeliften og klar til at stå på de blå pister (1-3 uger på ski)
SkiSportDanmark og klubbens erfarne instruktører:
Letøvet: Benytter primært grønne og blå pister
Øvet: Kører blå og røde pister med parallelle ski
Erfaren: Behersker det meste på røde og sorte pister
Ekspert: Mestrer det hele og kører sikkert overalt

 

For børn, der er øvede/erfarne/eksperter vil der udover undervisningen om formiddagen også være undervisning om eftermiddagen (2 timer). Børnene bliver undervist af SkiSportDanmarks trænere, som er en gruppe af dedikerede og dygtige træner fra flere danske skiklubber under Alpint Kraftcenter Danmark. Trænerne har specialiseret sig i at give børneundervisning og dygtiggøre børnene som skiløbere.  Mange af trænerne har dyrket ski som en sport og deltaget i danske og internationale konkurrencer. Den dedikerede trænergruppe har mulighed for at følge de børn, som deltager på flere ture i løbet af en sæson. Hvis man ønsker at deltage på flere ture, kan børnene med fordel købe en træningspakke, som kan anvendes på flere ture. Du kan læse mere om træningspakker her.

 

Priser

For Skiteam- og Raceteamløbere vil det være muligt at tilkøbe ophold i uge 6, 8 og 9  i forbindelse med tilmeldingen til denne tur.

Grundpriser

BeskrivelsePris
Barn (3-17 år) Skiundervisning, bus og hold i hytte, inkl. slutrengøringDKK ,-
Voksen (+ 18 år) Skiundervisning, bus og ophold i hytte, inkl. slutrengøringDKK ,-
Barn 0-2 år uden seng
Serviceplads/Raceteamløbere DKK ,-
Frikøb af seng DKK
Voksen ekstern deltager træning - uden hytte/opholdDKK ,-
Barn ekstern deltager skiteamtræning - uden hytte/opholdDKK ,-

Inkluderet i prisen

  • Skiskole eller SkiSport Træning 3 timer dagligt mandag til fredag (de 3-6 år 1,5 time skiskole og 1,5 time pasning))
  • Slutrengøring
  • Turledelse og bidrag til rejsegarantifonden
  • Transport Bus t/r

Ikke inkluderet i prisen

  • Liftkort (kan tilkøbes)

Tillæg pr. person

BeskrivelsePris
Liftkort 0-6 år (alder på ankomsttidspunktet)
Liftkort 7-17 år (alder på ankomsttidspunktet)DKK ,-
Liftkort 18- 64 (alder på ankomsttidspunktet)DKK ,-
Liftkort Senior 65+DKK ,-
Ophold uge 6 (for løbere med Race- og Skiteam pakker via AKD)DKK ,-
Ophold uge 8 (for løbere med Race- og Skiteam pakker via AKD)DKK ,-
Ophold uge 9 (for løbere med Race- og Skiteam pakker via AKD)DKK ,-

Rabatter

BeskrivelseRabat
Anvendelse af Skiteam pakkedageDKK ,-
Kør selv rabat (kun muligt hvis bussen er fuld)DKK ,-

Skileje

Sker online ved Skistar, mail med link og rabatkode fremsendes til deltagerne inden afrejse,

Husk at vælge Turistsenter som afhentningsted.

Leje - Skisæt

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Kun ski

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Hjelm

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding åbner
TilmeldingTilmelding vil ske igennem vores medlemsportal. Her bliver du guidet igennem tilmeldingsprocessen og betaler med VISA/Dankort eller Mobile Pay onlineløsning. Man skal logge ind med personlig e-mail som brugernavn og kode der er udsendt pr. mail. Kontakt info@hareski.dk hvis du oplever problemer.
Tilmeldingslink
DepositumDepositum på kr. 2.000,- pr. pers. skal betales ved tilmelding. Man er først tilmeldt turen, når depositum er betalt.
RestbeløbRestbetaling skal ske ifølge dato på faktura. Overholder man ikke betalingsfristen, annulleres bestillingen og depositum er tabt. Du modtager en faktura med link til onlinebetaling eller FI-kode (betalingskort via bank) samt betalingsdato.
AfbestillingTilmeldingen er bindende. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb, dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs.

Kontakt

Turmailtrysil-uge7@hareski.dk
Turledere
Telefon
Ansvarlig for skitræningSkiSportDenmark og Trysilguidene
Facebook gruppe

Yderligere information

Medlemskab

For at deltage på turen skal man melde sig ind i Skiklubben Hareskov eller en anden skiklub under Dansk Skiforbund. Er man ikke medlem af Skiklubben Hareskov kræver det oprettelse af gæstelogin for at kunne tilmelde sig og sin familie, som koster 75 kr. for voksne (18+) og er gratis for juniorer. 

Teknisk arrangør

Denne tur er arrangeret i samarbejde med Snowtravel ApS, der har reg. nr. 3292 hos Rejsegarantifonden. 

Forsikring

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark.  

Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.  

Læs om forsikringenher  

Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben.  

Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture.  Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.   

Forbehold

Hvis turlederen vurderer, at der er for få deltagere, kan turen aflyses. Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som Skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på www.hareski.dk/forsikring 

Ankomst og afrejse

Hytterne er ledige søndag fra kl.17.00 og skal forlades igen søndagen efter kl. 1o.00

Slutrengøring er med i prisen, men lejligheden skal efterlades ryddet og tømt for skrald.

Vejledende rejsegrupperFokus på klubturen
Voksne med små børn 3-5 årFokus på denne tur
Voksne med store børn 6-12 årFokus på denne tur
Voksne med teenagere 13-19 årFokus på denne tur
Ungdom/ teenager 13-25 år uden forældreJA, men husk, at det skal aftales med turleder, og der skal udpeges en ansvarlig voksen
Voksen uden børnikke målgruppen
Senior +50 uden børnikke målgruppen
Instruktør uddannelse/efteruddannelseDer kan blive efteruddannelse af trænere, der leverer skisporttræning på turen.
Skiniveau med vejledende beskrivelserFokus på denne klubtur
BegynderFokus på denne tur - For dem, der aldrig har prøvet det før. Behov for at lære grundlæggende færdigheder som at bremse, dreje og tage liften. Skiskole med Trysilguidene.
LetøvetFokus på denne tur - For dem, der kan køre grønne og blå pister og ved, hvordan man tager liften. Har grovformet færdighederne dreje og bremse. Skiskole med Trysilguidene.
ØvetFokus på denne tur - For dem, der kører blå og røde pister med parallelle ski. Færdes sikkert og er begyndt at finforme, de grundlæggende bevægelser. Enten skiskole med Trysilguidene eller Skisporttræning med SkiSportDanmark trænerne.
ErfarenFokus på denne tur - For dem, der behersker det meste og kører røde og sorte pister med god kontrol og sportsligt tempo. Har automatiseret grundlæggende færdigheder og kan variere sin teknik efter forhold og terræn.
EkspertFokus på denne tur - For dem, der behersker det hele og kan improvisere deres teknik efter behov. Løberen kører sportsligt og arbejder med finjusteringer af teknikken.
InstruktørniveauDelvis fokus på denne tur - Trysilguidene vil afholde efteruddannelse af trænerne en aften.
Top