Uge 7 – Myrkdalen: Bred familietur • Off-piste-undervisning • Hotel-Hytte-Fly-Bil • Ski-in-ski-out • Instruktørkursus

Tilmelding åbner juni måned 2023 -

Foretrækker I sne og meget af det på jeres skiferie? Er I til off-piste eller nysgerrige på at prøve det? Er I trætte af isede pister? Så tag begyndere og eksperter med til Myrkdalen i Norge og få 7 dage på ski: Her falder store mængder sne grundet placeringen tæt ved havet.
Turen er perfekt til snowboardere.

Billede

Det betyder lækker pudder på de brede, varierede pister, der kan imødekomme såvel begyndere som eksperters behov.

Det betyder dyb sne ved siden af pisterne og muligheder for tilkøb af smukke guidede off-piste-ture ud i den barske ødemark om eftermiddagen.

Og som noget nyt i år:

 • Mulighed for at tilkøbe en eftermiddag med undervisning i off-piste-teknik (også for off-pistebgyndere), så man er klædt på til de følgende eftermiddages offpiste-ture
 • Mulighed for som erfaren/ekspert at vælge enten piste-undervisning eller  et hold, der hovedsageligt kører off-piste (begrænsede pladser, oprettes ved 6-8 tilmeldinger)
 • Mulighed for at blive norsk ski-instruktør trinn 1

 

Foretrækker I hyttelejlighed? Hotel med halvpension? Kør-selv? Fly?

Det hele er muligt på denne brede familietur.

Så det er op til jer selv, om I vil laste bilen med mange sæt ski og køre tværs over smukke dale og fjeld i Norge, om I klikker på fly og lader os klare resten, eller I selv finder fly og lejer bil.

Turen har plads til alle – og pisterne ligger nærmest øde hen i uge 7, da nordmændene først har ferie senere. Området er nyt og meget snesikkert med pister for begyndere såvel som eksperter. Turen er målrettet børnefamilier med børn, unge og snetosser i alle aldre. Vi tilbyder undervisning fra 6 år på ski (skriv til os, hvis du er snowboarder og interesseret i turen).

Vi bor alle lige ved pisten og hotellet, hvor vi som alle de andre år holder fælles kakaohygge/afterski. Desuden holder vi en fælles pizza-aften på hotellet.

Ny turledelse på skuldrene af den gamle: Kirsten Martensen, Andrea Klinkby (Batman) og Jørgen Kragh Jakobsen

MålgruppeFamilier med børn og unge i alle aldre. Mulighed for undervisning i alpint fra 7 år. Begyndere til eksperter
Skitræning14 timer – knap 3 timer 5 formiddage. Mulighed for tilkøb af undervisning/guidet tur 3 eftermiddage
RejseperiodeSøndag den 11. feb. – søndag den 18. feb.
Ophold/transportHytter/lejligheder med selvforplejning eller hotel med halvpension. Egen transport eller direkte fly med transfer fra Bergen

Skiområde og by

Byen

Myrkdalen skiområde er beliggende i Norges vestland ca. 130 km fra Bergen. Nærmeste by er Voss 20-30 min kørsel derfra i  bil eller med lokal bus. Den nære afstand til Atlanterhavet gør, at der normalt falder store snemængder, og temperaturen sjældent falder til under 7 minusgrader.

Alt er centreret omkring hotellet, som har 3 restauranter, bar og mere fredelig afterskihygge samt et legerum for børnene. Få skridt fra hotellet ligger cafe, cafeteria, købmand og butikker med ski-udstyr og udlejning.

Skiområdet

Myrkdalen skiområde åbnede i 2003 og er i fuld udvikling; de fik i januar 2014 endnu en ny 6-stols lift samt nyt pisteområde, og der åbnes snart yderligere pister. Se pistekort på http://myrkdalen.no/.
Området rummer det hele:  22 lange, varierede, brede pister i alle farver, med god velprepareret sne og masser af offpiste-muligheder i siden af dem samt på langtur med guide. Et børne- og begyndervenligt område i læ nede ved centret med rullebånd. 2 skicross. 3 funparker med rails, små og store hop mm. Myrkdalen er et typisk weekendsted for nordmændene, så fra mandag til torsdag er der ingen kø til lifterne og masser af plads på pisterne. I uge 7 holder børnebakken, en blå pist og 1 funpark hver dag åbent til kl 20.

Kort

Indkvartering og forplejning

Indkvartering og forplejning – hotel

Som noget nyt i år tilbyder vi værelser for 2-4 på det luksuriøse Myrkdalen Hotel, som ligger direkte ud til pisten og har hele 3 restauranter. Opholdet inkluderer 7 nætter med halvpension, hvor I står op til overdådig morgenmadsbuffet 7 gange. 4 gange spiser I aftensmad i Restaurant Nuten, 2 gange spises på Tunet Pizzaria og Pasta Restaurant og 1 gang spises i Nuten Fondue Restaurant. Alle restauranterne, afterski, Skicentret og alt, hvad I har brug for er lokaliseret på hotellet, der ligger få skridt fra cafe, cafeteria, købmand og butikker med skiudstyr og udlejning. I kan ikke bo mere centralt – eller nemmere.

 

Indkvartering og forplejning – hyttelejlighed

Vi bor i 4-6-8 personers lejligheder direkte ud til pisten ca. 100 m fra liften og Skicentret/hotellet. Vi ved endnu ikke, hvilke lejligheder, så turledelsen sørger for at sammensætte familier mest hensigtsmæssigt og sikre kontakt mellem disse, så de kan koordinere indkøb og madplan. Det er selvhushold, men sengelinned, håndklæder og slutrengøring indgår i turprisen.

Hyttelejlighederne indeholder:
Stor åben stue med  køkken (komfur, køl/frys, opvaskemaskine, kaffemaskine – alt hvad man normalt har brug for i et køkken), spisebord, sofaarrangement, TV og pejs samt 1 stort WC/badeværelse med bruser og vaskemaskine. Aflåseligt skirum. Øvrig indretning afhængig af lejlighedstype. De er på 50-80 kvm og har 2-3 soveværelser og evt. en hems. I soveværelserne vil oftest være køjesenge, i flere af værelserne vil underkøjen være 120-150 cm bred, hvorfor der kan sove 3 personer i værelset.

Der er mulighed for mindre indkøb i Skicentret. Større indkøb kan gøres i store supermarkeder i Voss 20-30 min ned af bjerget. Det anbefales at tage egen proviant med hjemmefra. Hvis I er med fly, kan transferbussen sandsynligvis lave et stop ved et supermarked i Voss på vejen op, ligesom det er muligt at køre til Voss og handle med Skicentrets shuttlebus om eftermiddagen eller bestille mad til levering hjemmefra.

Turens pris er baseret på 4-8 personer i hver lejlighed, så man kommer måske til at dele lejlighed med andre – hvilket er i sædvanlig klubånd, meget hyggeligt og begrænser antallet af måltider, man selv skal stå for;-)

 

Transport

På denne tur er der mulighed for at flyve eller køre i egen bil.

 

Kør-selv med bil:

Afstand fra Helsingør til Myrkdalen i bil er ca. 885 km. Mange vælger at køre om lørdagen og tage en overnatning undervejs, hvorefter man kan ankomme tidligt søndag og udnytte liftkortet fuld ud. Bemærk at der betales bompenge for at køre på en del norske veje. Man bliver automatisk registreret via nummerpladen og får senere tilsendt et indbetalingskort med beløbet.  I Sverige og Norge er vinterdæk påbudt i vinterhalvåret. Man er forpligtet til at have snekæder i bilen.

 

Offentlig transport

Nogle medlemmer har også erfaring med at tage natbus Kbh-Oslo og videre med Bergenbanen Oslo-Voss næste morgen. Der kører gratis skibus fra Voss station til Myrkdalen (40 min).

Bus og tog kan bestilles på: vy.no
Tjek opdaterede skibustider og informer evt. Myrkdalen hotel om, at I ankommer.


Direkte fly (SAS) med transfer fra Bergen:

12.feb: København-Bergen 8:10-9:35

19.feb: Bergen-København: 18:50-20:10

Vi møder i lufthavnen 2 timer før afgang, for check-in. Der er inkluderet 1 x 23 kg. bagage samt et stk. håndbagage på 8 kg (max 55x40x23). Ingen måltider indgår i flyvningen. Transport af ski og støvler kan tilkøbes. Vi råder over 40 flypladser på denne tur. (først til mølle).

Ved ankomst til Bergen lufthavn bliver vi afhentet at transferbus, der kører os til Myrkdalen (ca. 2 timer).

 

BEMÆRK: Da vi råder over et begrænset antal flypladser, tilrådes hurtig tilmelding. Flytransport forudsætter, at der senest 90 dage før afrejse er minimum 20 flydeltagere – ellers  annulleres flymuligheden.

Man kan også selv bestille fly til Bergen, hvor biler eller minibusser kan lejes til rimelige priser. Køreturen til Myrkdalen tager omkring 2 timer. Man kan også bestille transfer via hotellet.

 

Ankomst: Hyttelejlighederne og værelser er disponible fra søndag den 12/2-2022 senest kl. 16.00

Afrejse: Værelser og hyttelejligheder skal forlades søndag den 19/2-2023 kl. 10.00

Instruktion og aktiviteter

 

Instruktion – og har vi nævnt OFF-PISTE?

Der er undervisning i alpint skiløb 5 dage à knap 3 timer for begynder til ekspert for alle fra 6 år og op. Vores instruktører lægger stor vægt på, at vi alle skal blive bedre på ski – hele familien – og ikke mindst at vi skal have det sjovt imens.

Teamet tager konceptet ‘skiglæde skiglæde skiglæde’ med sig efter at have lært af de bedste gennem 5 sæsoner på Branästuren. Så der skal selvfølgelig leges i funparkerne, på crossbanerne, puklerne – også om aftenen, hvor en park og et par pister er åbne til kl 20.


Offpiste-mulighederne i Myrkdalen er forrygende, og vi vil for alle, der kan og vil, introducere noget teknik i undervisningen, så man bedre kan boltre sig i pudderet på egen hånd – fra et kort smut ud ved siden af pisten til ture over de glitrende, hvide fjelde langt fra civilisationen – naturligvis kun med guide og lavinesøgere.

 

 • Ved 6-8 deltagere kan vi tilbyde et hold for erfarne og eksperter, som hovedsageligt kører offpiste (først til mølle)
 • Som sædvanlig på Myrkdalturen er der guidede offpist-ture for de bedste voksne og teenagere med lokal guide om eftermiddagen, herunder praktisk lektion i brug af lavinesøgere på Myrkdalen Skicenters testbane oppe i terrænet
 • Mange dygtige skiløbere kaster sig ikke ud i offpisten, fordi de ikke kender teknikken… Derfor tilbyder vi tirsdag eftermiddag kursus i offpiste-teknik. I 2022 var det en stor succes – faktisk voksede der en ny turleder ud af det!

OG der skal ikke herske tvivl om, at du også får en skøn tur med dedikeret undervisning, hvis du (som skiskolechefen selv) primært eller kun er til pisteløb – her får du bare lækre, bløde pister uden is! Og fraset off-piste-holdet (som er unikt for Myrkdalturen), så foregår formiddagens undervisning på pisterne som på de øvrige klubture.

 

Kontakt os, hvis du som snowboarder gerne vil med på turen.


Vi holder kakaohygge/afterski på hotellet om eftermiddagen – en alkoholfri drink er inkluderet 2 af disse dage.

Hotellet laver virkelig gode pizzaer, så vi giver pizza til alle en aften i ugens løb.

Myrkdalen Skicenter afholder desuden en masse aktiviteter i uge 7 (bl.a. hundeslædeture). Følg dette link for mere information: www.myrkdalen.no/en/winter-holiday-program


Norsk Instruktørkursus med Göran Dalheim

Skiklubben Hareskov har indgået et samarbejde med norske Snowmind om instruktørkurser på udvalgte klubture.

I forbindelse med klubturen til Myrkdalen i uge 7 forventer vi at kunne tilbyde trin 1, hvor du bliver skiinstruktør og godkendt Freestyle Coach 1 gennem Norges Skiforbund.

Trin 1 er det første instruktørkursus. Her træner vi en masse personlige kompetencer, og får dig i gang med det pædagogiske grundlag, der er nødvendigt for at kunne arbejde på en skiskole. Efter godkendt trin 1 vil du kunne undervise børn, unge og voksne, som er begyndere og letøvede. Der er stort fokus på at undervise børn. Kurset er for dig, der ønsker at udvikle dine pædagogiske og skiløbende kompetencer – uanset om du vil arbejde som instruktør, eller blot ønsker at blive bedre til at stå på ski og få større forståelse for skiløb.

Du tager teori online hjemmefra og undervises på ski 4 hele dage primært af Göran Dalheim og træner 2 hele dage med de øvrige kursister. Og lørdag aften kan du kalde dig ski-instruktør!

Læs mere om kurset her: Instruktørkurs-trinn1-DNS-presentasjon eller her: snowmind.no

 

Priser

2024 priser kommer i april-maj måned

(Nedenstående priser er med forbehold for mindre justeringer)

Grundpriser

BeskrivelsePris
PRISER HYTTE/LEJLIGHED:-
- Voksen
- Seniorer(+65 år)
- Børn/Unge (7-17 år)
- Børn (6 år)
- Børn (3-5 år) uden instruktion, inkl. liftkort
- Børn 0-2 uden instruktion, liftkort og seng- kr.
PRISER HOTEL-
- Voksen
- Seniorer (+65)
- Unge (16-17 år)
- Børn/Unge (7-15 år)
- Børn (6 år)
- Børn (3-5 år) uden instruktion, inkl. liftkort
- Børn (0-2 år) uden instruktion og liftkort

Inkluderet i prisen

 • Ophold
 • Liftkort 7 dage. søndag (ankomstdag) til lørdag
 • Instruktion (alpint skiløb)
 • Afterski/kakaohygge – vi giver en alkoholfri drink to dage
 • Kakaopenge til børneholdene (så kan instruktørerne betale for kakaopauser v. behov)
 • En fælles pizza-aften på hotellet (ex. drikkevarer)
 • Alle kendte skatter og afgifter
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Slutrengøring samt sengelinned og håndklæder
 • Halvpension ved valg af hotel

Ikke inkluderet i prisen

 • Transport
 • Sociale arrangementer, der ikke er beskrevet ovenfor
 • Forplejning (dog halvpension ved valg af hotel)
 • Ski- og støvleleje
 • Eftermiddags-undervisning i off-pisteteknik, 1 eftermiddag
 • Guidede off-pisteture med lokalguide 1-2 eftermiddage

Tillæg pr. person

BeskrivelsePris
Norsk instruktørkursus (heldagsundervisning) - pris cirka
Eftermiddags-undervisning i off-pisteteknik pr. eftermiddag
Guidede off-pisteture med lokalguide pr. eftermiddage
Frikøbt seng i lejligheden (hvis muligt)
Enkeltværelse, hotel
Flytransport inkl. transfer t/r.
Ski- og støvletransport med fly
Liftkort pr. ekstra dag, voksen
Liftkort pr. ekstra dag, børn (7-17 år)
Shuttle til supermarked i Vinje, pr. pers./tur

Rabatter

BeskrivelseRabat
Arrangement uden liftkort og instruktion, kun efter aftale-

Skileje

Priserne på skileje er 2022 priser. Når priserne er klar vil de blive opdateret, og der kommer en selvstændig tilmelding.

Leje - Skisæt

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris
NybegynderStandard pack inkl. hjelm6
ØvetAdvanced pack inkl. hjelm6
ErfarenPro pack inkl. hjelm6
2-11 årKid's/junior pack (2-11 år) inkl. hjelm6
NybegynderStandard pack inkl. hjelm7
ØvetAdvanced pack inkl. hjelm7
ErfarenPro pack inkl. hjelm7
2-11 årKid's/junior pack (2-11 år) inkl. hjelm7
NybegynderStandard pack inkl. hjelm8
ØvetAdvanced pack inkl. hjelm8
ErfarenPro pack inkl. hjelm8
2-11 årKid's/junior pack (2-11 år) inkl. hjelm8

Leje - Kun ski

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris
NybegynderStandard skis inkl. hjelm6
ØvetAdvanced skis inkl. hjelm6
ErfarenPro skis inkl. hjelm6
2-11 årKid's/junior skis (2-11 år) inkl. hjelm6
NybegynderStandard skis inkl. hjelm7
ØvetAdvanced skis inkl. hjelm7
ErfarenPro skis inkl. hjelm7
2-11 årKid's/junior skis (2-11 år) inkl. hjelm7
NybegynderStandard skis inkl. hjelm8
ØvetAdvanced skis inkl. hjelm8
ErfarenPro skis inkl. hjelm8
2-11 årKid's/junior skis (2-11 år) inkl. hjelm8

Leje - Hjelm

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding åbnerÅbner juni måned 2023 -
TilmeldingTilmelding vil ske igennem vores medlemsportal. Her bliver du fulgt igennem tilmeldingsprocessen og betaler med VISA/Dankort eller Mobile Pay onlineløsning. Man skal logge ind med personlig e-mail som brugernavn og kode der er udsendt pr. mail. Kontakt info@hareski.dk hvis du oplever problemer.  
Tilmeldingslink
DepositumDepositum på kr. 2.000,- Vi har kun ovenstående indkvartering(er) og derfor bliver tilmeldinger behandlet efter først til mølle-princippet.  
RestbeløbRestbetaling skal ske inden 08. december 2023. Overholder man ikke betalingsfrist annulleres bestillingen og depositum er tabt. Du modtager en faktura med link til onlinebetaling eller FI-kode (betalingskort via bank) samt betalingsdato.
AfbestillingTilmeldingen er bindende ved tilmelding og vi anbefaler at der tegnes en privat afbestillingsforsikring. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs.   

Kontakt

Turmailmyrkdalen-uge7@hareski.dk
TurledereKirsten Martensen, Andrea Klinkby Batman (skiskolechef) og Jørgen Kragh Jakobsen (med råd og sparring fra Fobian og Skippers 10-årige makkerskab på Myrkdal-turen)
Telefon+45 20 31 66 07 (send helst en sms, så ringer jeg tilbage)
Ansvarlig for skitræningAndrea Klinkby (Batman)
Facebook gruppehttps://www.facebook.com/groups/333224025398014/

Om den frivillige turledelse

Profilbillede

Kirsten Martensen og hendes familie er vilde med sne, jo blødere jo bedre. Kirsten har stået på både alpin og langrend siden hun var barn, og står på ski med fokus på, at det skal være sjovt fremfor perfekt. Hun har deltaget på turen til Myrkdalen flere gange, og har nu fået muligheden for at videreføre den gode ånd og stemning fra de tidligere ture til Myrkdalen.

Profilbillede

Andrea Klinkby (Batman) og familien forelskede sig i Myrkdalen i 2022 og greb chancen for at supplere en allerede god tur med endnu flere lækkerier. Hun ser frem til at lede et team af engagerede, dygtige, modige, samarbejdende instruktører, der arbejder efter Skiglæde-Skiglæde-Skiglæde-konceptet, for som hendes alter-ego, Standuppsykologen, siger: ‘Vi lærer bedst med et smil på læben’. Hun har været instruktør på over 15 turen med klubben, skiskolechef på 2 og kender om nogen, ånden og gejsten, der skaber en skiklubtur i særklasse.

Profilbillede

Jørgen, Andrea og Kirsten står på skuldrene af Steen Fobian og Per Skipper, som villigt har delt ud af deres erfaringer, kontakter og best practices efter 10 år som turledelse.

Profilbillede

Göran Dalheim er uddannelsesleder i Den Norske Skiskole. Han har reformeret instruktørfaget og skrevet den norske skimanual med stort fokus på pædagogik og skiglæde, som han i den grad selv formidler, når han instruerer. Han er hovedunderviser på instruktørkurset og assisteres af klubbens Flemming Steenwinkel, som han i mange år har samarbejdet med om at udklække adskillige af klubbens instruktører.

Yderligere information

Information om Myrkdalen:

http://myrkdalen.no/

Medlemskab

For at deltage på klubturen i Skiklubben Hareskov skal man være indforstået med, at betale kontingent for den sæson turen afholdes. Et kontingent gælder fra 1. juli til 30 juni efterfølgende år (forskudt regnskabsår). Melder du dig ind, når turene åbner for tilmeldingen, lige før sommerferie (typisk maj/juni måned), så vil dit kontingent bliver overført til den nye sæson.

Teknisk arrangør

Denne tur er arrangeret i samarbejde med Snowtravel ApS, der har reg. nr. 3292 hos Rejsegarantifonden.

Forsikring

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark.  Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring. 

Læs om forsikringenher 

Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben. 

Forbehold

Der skal minimum være 50 deltagere for, at turen gennemføres. Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på www.hareski.dk 

Ankomst og afrejse

Information kommer senere

Vejledende rejsegrupperFokus på klubturen
Voksne med små børn 3-5 årTilbydes ikke undervisning
Voksne med store børn 6-12 årPrimær målgruppe
Voksne med teenagere 13-19 årPrimær målgruppe
Ungdom/ teenager 13-25 år uden forældreTilbydes ikke
Voksen uden børnMulighed  - spørg turleder
Senior +50 uden børnMulighed  - spørg turleder
Instruktør uddannelse/efteruddannelse
Skiniveau med vejledende beskrivelserFokus på denne klubtur
BegynderDer er begynderundervisning fra 6 år. For dem der aldrig har prøvet det før (0 ugers erfaring).
LetøvetJa, til alle aldersgrupper. For dem der kan køre ned af grønne og blå pister (minimum 1-2 ugers erfaring).
ØvetJa, til alle aldersgrupper. For dem der kører blå og røde pister med parallelle ski (3-8 ugers erfaring).
ErfarenJa, men forventer det primært vil være et tilbud til voksne og teenagere. For dem der behersker det meste og kører røde og sorte pister (mere end 8 ugers erfaring)
EkspertPrimært et til voksne. For dem der behersker det hele og kan køre sikkert overalt uanset terræn og føre men har behov for finpudsning.
InstruktørniveauInstruktører er frivillige, der deltager på denne tur for at træne medlemmerne.
Top