Uge 7 – Kals-Matrei, Østrig -Stor bred familietur for familier med skolebørn og teenagere

Tilmelding åbner juni måned 2023

Sporthotel Grossglockner (Figol og Jenshof) og Hotel Alpenhof er begge all inclusive hotel i snesikkert skiområde med mange begynderpister ved byen. Prisvenlig tur - Egnet til større grupper

Billede

Kals er en lille, højtbeliggende og snesikker by i skiområdet Grossglockner Resort Kals-Matrei med 44 km. pister. Fra hoteller er der 150 m til nærmeste stolelift, der går op til en blå piste, som forbinder hele området, og der er ca. 250 m til byens begynderområde.

Vi bor på All-Inclusive hoteller med fuld forplejning og drikkevarer inkluderet, swimmingpool, sauna, legeområder og hyggelig afterskibar m.m. Vi har booket flere hoteller

Der er stor højdeforskel i området og mange røde pister, så det er et spændende område for forældre der ønsker udfordrende terræn. Dr er også mange blå pister i nærheden af byen, som gør området godt til hele familien.

Ulempen: Når man er oppe i terrænet og skal tilbage til byen, skal man ned af en lang rød piste, med smalle passager, men man kan også tage liften ned.

MålgruppeStor bred familietur med familier for skolebørn og teenagere. Egnet til større grupper.
Skitræning3 timer i 4 dage for alle fra 7 år og på alle niveauer - Mulighed for Snowboard mv. ved interesse.
RejseperiodeOphold i 6 nætter fra lørdag den 10. feb. til fredag den 16. feb. 2023
Ophold/transportHotel med ALL INCLUDED. Bustransport inkluderet. Mulighed for transport i egen bil.

Skiområde og by

Skiområde og by

Med udsigt til Østrigs højeste bjerg, Grossglockner – ligger Kals. Byen er beliggende i 1325 m.o.h., og med skiløb op til 2620 m.o.h., er her tale om et yderst snesikkert skiområde. Samtidigt er de 44 km. pister alle dækket af snekanoner. Halvdelen af pisterne i skiområdet er røde og der er ca. 10 km. blå pister, som hovedsagligt er beliggende ved Kals. Byen er kendt for et rigtig godt begynderområde, til dem der skal lære at stå på ski.

Liftkortet dækker også 6 andre skiområder i Osttirol med yderligere 125 km. pister, heriblandt 24 km. pister på Mölltaler Gletsjeren. Dette udnytter vi dog ikke på turen. Hvis man ”på egen hånd” vil udforske et af disse område kan det lades sig gøre.

Kals er en lille bjerglandsby for enden af dalen, og man er derfor fri for ret meget trafik. Her er kun 2 sportsforretninger og en kiosk, ellers består byen af nogle få hoteller og lejligheder. Et større supermarked befinder sig 1300 m fra hotellet.

Grossglockner Resort Kals-Matrei: https://www.gg-resort.at/de/

Kort

Indkvartering og forplejning

Vi benytter to hoteller (tre bygninger) ejet af samme familie, hvor klubbens medlemmer fordeles:

https://scol-sporthotel.com/home.html

 

Hotel Alpenhof

På hotel Alpenhof råder vi over alle 62 sengepladser. På hotellet finder du restaurant og opholdsrum, samt skikælder til ski og støvler. Der er desuden solterrasse med liggestole. Yderligere faciliteter findes på nabohotellet Sporthotel Grossgllockner med Haus Figol og Haus Jenshof (20-50m), som gæster på Alpenhof også har adgang til.

 

Sporthotel Grossglockner

Sporthotel Grossglockner består af 2 bygninger (Jenshof og Frigol) beliggende lige overfor hinanden. Vi råder over alle sengepladser og har plads til omkring 170 deltagere.

Haus Jenshof; har reception, restaurant (hvor alle spiser samlet) samt bar, legerum og børne-biograf.

Haus Frigol; har swimmingpool (9×5 m), sauna, lille motionsrum og legerum med bordtennis og bordfodbold, samt hyggelig afterski bar. I swimmingpoolen skal børn være ifølge med voksne. Børn under 16 år har ikke adgang til sauna.

Værelserne er til 2-6 personer (opredninger) samt få enkeltværelser. Alle værelser er renoveret for nyligt og har badeværelse med brus, wc og hårtørrer. Der er desuden TV og balkon/ terrasse på alle værelser. Begge bygninger har ski- og støvlerum i kælderen, med støvlevarmere. Der er gratis Wifi på hotellet.

Hotellet ligger roligt for enden af byen, og har 6 lifte tilgængelige inden for kun 100 til 250 m. Der er p-pladser lige ved hotellet. Hotellet er røgfrit.

Ophold er fra lørdag den 11. feb. til fredag den 17. feb. (6 nætter). Ophold inkluderer morgenmadsbuffet, suppe, brød og snack til frokost, eftermiddagssnack, og aftensbuffet samt drikkevarer til aftensmaden (øl, vin, sodavand og vand).

Der er morgenmad på ankomstdagen, og på afrejsedagen kan man beholde værelset indtil afrejse. Aftensmad på afrejsedagen er også inkluderet. For kørselv-gæster er det muligt at købe en ekstra nat inkl. morgenmad.

 

Sporthotel Grossglockner:

Hoteladresser:

Scol Sporthotel Grossglockner

Grossdorf 26

9981 Grossdorf/ Kals (Osttirol), Østrig

Tel: +43 4876 82222

 

Hotel Alpenhof

Grossdorf 26

9981 Grossdorf/ Kals (Osttirol), Østrig

Tel: +43 4876 82222

Transport

Denne klubtur er inklusiv bustransport i 4* bus eller man kan fravælge bussen og kører i egen bil.

Bus:

Afrejse med bus fredag eftermiddag den 9/2. Ankomst til Kals lørdag morgen. Hjemrejse er fredag aften (efter aftensmad) den 16/2, med hjemkomst lørdag formiddag.

Bil:

Der er ca. 1.200 km. til Kals. Bemærk at der betales for at køre på motorvej i Østrig. Motorvejs-vignette gældende i 10 dage koster ca. kr. 75,-. Man skal igennem Felbertauern-tunnellen for at komme til Kals. Pris i personbil ca. kr. 85,- pr. vej. I Østrig er vinterdæk påbudt i vinterhalvåret. Ligeledes er man forpligtet til at have snekæder og trafikveste (til alle personer) i bilen.

Instruktion og aktiviteter

Denne tur henvender sig skiløbere fra letøvet og øvet børn fra 7 år samt op til voksen eksperter. Undervisningen foregår søndag, mandag, tirsdag, og torsdag kl. 9-12. Voksenholdene starter kl. 9.10, så forældre kan sende børnene afsted inden voksenundervisningen starter. Onsdag kan man ski med hele familien.

Interesse for langrendsundervisning, telemark eller snowboard skal gives ved tilmelding, så kan vi prøve at skaffe en instruktør til det.

Vi vil prøve at arrangere guidet off-piste tur (mod merbetaling) 1-2 eftermiddage, hvis forholdene tillader det. Vi lægger vægt på især at kunne gennemføre Snowboardundervisning.

Der vil blive arrangeret afterski, samt børnearrangementer på udvalgte eftermiddage.

Priser

2024 priser kommer i april-maj måned

Grundpriser

BeskrivelsePris
Voksen grundpris
Unge (årg. 2005-2010) i 1. og 2. seng
Unge (årg. 2005-20010) i 3., 4. og 5. seng
Børn (årg. 2011-2017) i 1. og 2. seng
Børn (årg. 2011-2017) i 3., 4. 5. og 6. seng
Børn (årg. 2018-2019) i 1. og 2. seng*
Børn (årg. 2018-2019) i 3., 4., 5. og 6. seng*
Børn (2020-2024) i 3., 4., 5. og 6. seng*

Inkluderet i prisen

 • Ophold i 6 nætter i delt værelse på SporthotelGrossglockner eller Hotel Alpenhof
 • Forplejning i 6 dage med morgenmadsbuffet, suppe til frokost, eftermiddags snack, aftenbuffet.
 • Drikkevarertil aftensmaden (vin, øl, sodavand, saft og vand).
 • 7 dages liftkort
 • Transport med bus (kan fravælges)
 • Skiinstruktion for alle fra 7 år
 • Fri brugaf hotellets swimmingpool og sauna
 • Fri brugaf hotellets swimmingpool og sauna
 • Værelserne beholdes indtil afrejse (fredag aften)
 • Aftensmad inden hjemrejse
 • Alle turistskatter og afgifter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Mad og drikke på pisten
 • Udstyrsleje

Tillæg pr. person

BeskrivelsePris
Enkeltværelse (uden balkon)
Ekstra nat (17.-18.2) inkl. morgenmad (voksen/barn)
Liftkort til 8. dag, voksen (kør selv)
Liftkort til 8. dag, unge (årg. 2004-2016) (kør selv)
Liftkort til 8. dag, barn (årg. 2017-2023) (kør selv)

Rabatter

BeskrivelseRabat
Kør-selv rabatKr. 900,-

Skileje

Skileje vil kunne bestilles via skiklubbens hjemmeside. Bestilling oprettes på et separat bestillings-site. Der vil være minimum 15% besparelse ved bestilling og betaling senest 30 dage inden afrejse. Nærmere information følger senere.
I Kals er skilejen beliggende lige over for hotellerne – Sport Michl

Leje - Skisæt

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Kun ski

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Hjelm

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding åbnerÅbner juni månede 2023
TilmeldingTilmelding vil ske igennem vores medlemsportal. Her bliver du fulgt igennem tilmeldingsprocessen og betaler med VISA/Dankort eller Mobile Pay onlineløsning. Man skal logge ind med personlig e-mail som brugernavn og kode der er udsendt pr. mail. Kontakt info@hareski.dk hvis du oplever problemer.
Tilmeldingslink
DepositumDepositum på kr. 2.000,- pr. pers. skal betales ved tilmelding. Man er først tilmeldt turen når depositum er betalt. Vi har kun ovenstående indkvartering(er) og derfor bliver tilmeldinger behandlet efter først til mølle-princippet.
RestbeløbRestbetaling skal ske inden 08. december 2023 Overholder man ikke betalingsfrist annulleres bestillingen og depositum er tabt. Du modtager en faktura med link til onlinebetaling eller FI-kode (betalingskort via bank) samt betalingsdato.
AfbestillingTilmeldingen er bindende ved tilmelding. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs.

Kontakt

Turmailkals-uge7@hareski.dk
TurledereBrian Pedersen Lisa Sofie Pedersen
Telefon29611983 (Brian)
Ansvarlig for skitræning
Facebook gruppe

Yderligere information

Medlemskab

For at deltage på klubturen i Skiklubben Hareskov skal man være indforstået med, at betale kontingent for den sæson turen afholdes. Et kontingent gælder fra 1. juli til 30 juni efterfølgende år (forskudt regnskabsår). Melder du dig ind, når turene åbner for tilmeldingen, lige før sommerferie (typisk maj/juni måned), så vil dit kontingent bliver overført til den nye sæson.

Teknisk arrangør

Denne tur er arrangeret i samarbejde med Snowtravel ApS, der har reg. nr. 3292 hos Rejsegarantifonden.

Forsikring

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark.

Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.

Læs om forsikringen her

Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben.

Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture.  Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.

Forbehold

Der skal minimum være 130 deltagere for, at turen gennemføres. Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutaudsving, brændstofstigninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på www.hareski.dk

Ankomst og afrejse

ANKOMST: Check-in er muligt fra kl. 15.00. Ankommer man før, er man velkommen til at sætte bagagen på hotellet. For gæster der ankommer tidligt på ankomstdagen, vil der være morgenmad.  

Det er muligt at få aftensmad ved ankomst indtil kl. 19.30 på ankomstdagen. Ved ankomst senere end kl. 21.00 bedes man ringe til receptionen, for at aftale nøgleudlevering. 

AFREJSE: På afrejsedagen (fredag) kan værelserne beholdes indtil afrejse. Der er inkluderet aftensmad inden hjemrejsen. 

Gæster der bestiller en ekstra nat, råder over værelset indtil kl. 10.00. Det vil være muligt at opbevare bagagen på hotellet i løbet af dagen, og der vil være mulighed for afrejsebad i wellness-afdelingen inden hjemrejse. 

Vejledende rejsegrupperFokus på klubturen
Voksne med små børn 3-5 årKan godt deltage på turen, men der er ikke planlagt undervisnining for aldersgruppen. Det kan være muligt at koordinere fælles børnepasning sammen med andre forældre.
Voksne med store børn 6-12 årPrimær målgruppe
Voksne med teenagere 13-19 årJa også målgruppe, da turen er eget for store gruppe med mange forskellige aldersgrupper
Ungdom/ teenager 13-25 år uden forældreIkke målgruppe
Voksen uden børnAnbefales ikke
Senior +50 uden børnAnbefales ikke
Instruktør uddannelse/efteruddannelseJa, det forventes at vi afvikler Dryslope til BSI kurser samt reeksamen for BSI2, hvor man underviser om formiddagen, er på kursus om eftermiddagen og går til eksam en den sidste dag før afrejse.
Skiniveau med vejledende beskrivelserFokus på denne klubtur
BegynderJa, til alle aldersgrupper fra 6 år.
LetøvetJa, til alle aldersgrupper fra 6 år.
ØvetJa, til alle aldersgrupper fra 6 år.
ErfarenJa, men forventer det primært vil være et tilbud til voksne og teenagere.
EkspertPrimært et til voksne
InstruktørniveauInstruktører er frivillige, der deltager på denne tur for at træne medlemmerne, men vi forventer også at afvikle dryslope til BSI kursus
Top