Uge 7 – Folgarida, Italien – Teenagefamilier og mindre søskende

Smugkig på sæsonen 24/25. Priser, tilmelding og info følger i løbet af sommeren 2024.

Brenta-dolomitternes største sammenhængende skiområde.  Familietur egnet for familier med teenagere og deres mindre søskende fra 7 år, der allerede kan stå godt på ski.

Billede

Folgarida´s skiområde er forbundet med Marilleva, Pinzolo og Madonna di Campiglio og har samlet 156 km. pister. Et rigtigt italienerområde, med mange bredde røde og blå pister. 

Ski in/ Ski out”-hotel Alaska er beliggende lige på blå ”piste 2”. Et hotel med en hyggelig stemning og perfekt beliggenhed. Om morgenen tager man skiene på udenfor døren, og kører ned til hovedliften. Vi råder over maksimalt 74 sengepladser. Et hotel med rigtig gode børnerabatter.

MålgruppeFamilietur egnet for familier med teenagere og deres mindre søskende fra 7 år der allerede kan stå på ski.
Skitræning15 timers skitræning om formiddagen søndag, mandag, tirsdag, torsdag og fredag
RejseperiodeUge 7
Ophold/transport”Ski in/Ski out” hotel med ½ pension. Transport med 4* bus eller egen transport. 

Skiområde og by

Byen Folgarida der er beliggende i 1300 m. højde, er lavet til skiløbere. Her er hoteller, lejligheder, et par sportsforretninger og caféer samt en købmand. Hovedparten af hotellerne ligger på, eller ved, pister og lifte. Byen deler skiområde med den mondæne skisportsby Madonna di Campiglio, og har skiløb fra 1300 til 2500 m.o.h. Her er 156 km. pister (55 km. blå/ 70 km. rød/ 31 km. sort), hvor mange pister har både et let og et svært spor, så alle kan få udfordringer, og alligevel følges ad på ski.

Kort

Indkvartering og forplejning

Hotel Alaska er et pænt 3* hotel beliggende lige på pisten, over byen, i 1400 m. højde. Pisten foran hotellet er markeret blå, men vi vil vurdere den til at være rød. Værtsparret Vanessa og Gianni er altid at finde på hotellet, og tager sig ofte selv af gæsterne i receptionen, i baren og i restauranten. Hotellet har et traditionelt italiensk køkken, hvor der serveres mange lokale specialiteter. 

De værelser som er tilbage er til 2-3 personer. Alle værelser er med badeværelse, med hårtørrer og TV. Vi har få værelser med balkon (mod tillæg).  Der er gratis WiFi på værelserne.  

Hotellet har hyggelig bar og lounge som er det naturlige opholdssted på hotellet, der er desuden lille bibliotek, solterrasse, hotel-restaurant samt en BBQ-restaurant lige ude på pisten, hvor frokost og afterskiing er muligt. Hotellet har også et lille wellness-område med sauna og dampbad. Der er gratis wifi  hotellet. Ikke-ryger hotel. Der er parkering umiddelbart ved hotellet. Parkering i P-kælder muligt mod tillæg.

Vi råder over 27 værelser med totalt 74 sengepladser. Læs mere om hotellet her: http://www.alaskahotel.it/it/

 

Hoteladresse:

Hotel Alaska

Via dei Monti Alti 52

38025 Folgarida

Tel: +39 0463 986296

Transport

På denne tur tilbydes bustransport sammen med Københavns Skiklub eller egen transport.

Bus:       Afrejse med bus fredag eftermiddag den 9/2. Ankomst til Folgarida lørdag morgen. Hjemrejse er lørdag eftermiddag/aften (efter aftensmad) den 17/2, med hjemkomst søndag formiddag. Der kan forekomme samkørsel med andre rejsemål.

Bil:         Der er ca. 1350 km. til Folgarida. Bemærk at der betales for at køre på motorvej i Østrig og Italien. Vignette til Østrig, gældende i 10 dage koster ca. kr. 75,- og kan købes på tankstation i Tyskland inden grænsen til Østrig. I Italien betaler man motorvejsafgift for den strækning man køre. Der betales når man kører af motorvejen.

I Østrig og Italiens bjergregioner er vinterdæk påbudt i vinterhalvåret. Ligeledes er man forpligtet til at have snekæder og trafikveste (til alle personer) i bilen.

Instruktion og aktiviteter

Vi har et hold ekstremt erfarne instruktører med på denne tur.

Denne tur henvender sig voksne skiløbere med erfaring samt deres teenagere og mindre søskende. Niveauet er fra øvet børn fra 7 år op til voksne eksperter.

Træningsholdene vil blive inddelt så harmonisk som muligt baseret på skiniveau og alder. Skitræningen foregår søndag, mandag, tirsdag, torsdag og fredag formiddag. I det omfang det giver mere homogene hold vil undervisningen foregå sammen med løbere fra Københavns Skiklub.

Turlederen har en fetich for nypræpareret skipister (uden for mange mennesker), hvorfor vi mødes klar på ski udenfor hotellet kl. 08.20, så vi er klar i bunden når liften åbner 08.30. For at få det optimale ud af træningen slutter den på toppen (Monte Spolverino) kl. 11.30 (hvor børnene afhentes).

Søndag starter træningen dog først kl. 10.00, så alle har en rimelig chance for at få udstyret helt på plads. Det tilrådes at have udstyret på plads allerede lørdag, da søndag morgen ellers godt kan blive lidt hektisk. Holdene slutter kl. 13.00 på Monte Spolverino om søndagen.

De yngste hold vil blive sendt afsted først i god ro og orden, hvorefter voksenholdene kan starte dagen i roligt opvarmningstempo ned til liften.

Onsdag er træningsfri og man kan bruge dagen som man lyster, fx ved at stå på ski med hele familien samlet, eller ved at se hvor mange gange man kan nå hele området igennem.

Hvis muligt vil vi der blive arrangeret noget familie-port-sjov en af eftermiddagene.

Træningen slutter på Monte Spolverino 3 timer efter den startede.

 

Lørdag aften er der velkomstdrink, og i løbet af ugen er der smagning af oste og andre lokale specialiteter samt en aften på hotellet med levende musik. Mon ikke vi også af naturlige veje kan finde sammen til lidt afterski på hotellet, så det er muligt at dele sine oplevelser i løbet af dagen, eller bare fortælle andre gode historier.

Såfremt nogle af turdeltagerne har lyst til at arrangere børnearrangementer eller andet i løbet af ugen, er de velkomne til at kontakte turlederen.

Priser

Grundpriser

BeskrivelsePris
Voksen i 1. og 2. seng
Voksen (født før 1/5 2007) i 3. seng
Ung (født 1/5 2007-30/4 2015) i 1. og 2. seng
Ung (født 1/5 2007-30/4 2015 i 3. seng

Inkluderet i prisen

  • Ophold i delt værelse i 7 nætter med morgen og aftensmad
  • 6 dages liftkort
  • Skiinstruktion for alle fra 7 år
  • Fri brug af hotellets lille wellness-område
  • Alle kendte turistskatter og afgifter
  • Bidrag til rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

  • Transport (kan tilkøbes)
  • Frokost
  • Drikkevarer
  • Skileje (kan tilkøbes)

Tillæg pr. person

BeskrivelsePris
Bustransport inkl. evt. transfer og ski og støvletransport t/r
Liftkort pr. ekstra dag, voksen
Liftkort pr. ekstra dag, unge/børn (1/12.2006-30/11.2014)

Skileje

Udstyrsleje via skiklubbens hjemmeside til reduceret pris, hvor muligt ved bestilling og betaling senest 30 dage inden afrejse.

I Folgarida bor vi på pisten, men ca. 3 km. fra den centrale del af byen, hvor skilejen ligger. Fra hotellet er det lettest blot at tage skibussen ned til skilejen når man skal hente udstyret. Kommer man i egen bil kan man med fordel hente sine ski inden man kører op til hotellet.

Udstyret lejes hos:

PMSCI Noleggio sci
Piazzale Folgarida 20
2038025 DIMARO (TN)

Åbningstider:
Ma. - Sø.: 8:30-19

Leje - Skisæt

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris
LetøvetEvolution/Decouverte pack6

Leje - Kun ski

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Hjelm

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding åbnerTilmeldingen åbner 21/7 kl. 10
TilmeldingTilmelding vil ske igennem vores medlemsportal. Her bliver du fulgt igennem tilmeldingsprocessen og betaler med VISA/Dankort eller Mobile Pay onlineløsning. Man skal logge ind med personlig e-mail som brugernavn og kode der er udsendt pr. mail. Kontakt info@hareski.dk hvis du oplever problemer.
Tilmeldingslink
DepositumDepositum på kr. 2.000,- pr. pers. skal betales ved tilmelding. Man er først tilmeldt turen når depositum er betalt. Vi har kun ovenstående indkvartering(er) og derfor bliver tilmeldinger behandlet efter først til mølle-princippet.
RestbeløbRestbetaling skal ske senest 7 dage efter tilmeldingen. Overholder man ikke betalingsfrist annulleres bestillingen og depositum er tabt. Du modtager en faktura med link til onlinebetaling eller FI-kode (betalingskort via bank) samt betalingsdato.
AfbestillingTilmeldingen er bindende ved tilmelding. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs.  

Kontakt

Turmailfolgarida-uge7@hareski.dk
Turledere
Telefon
Ansvarlig for skitræning
Facebook gruppe

Yderligere information

I dette afsnit har vi samlet yderligere praktisk information. Vær opmærksom på at klubben har udarbejdet typiske rejsegrupper og skiniveauer, som vi bruger for at styre fokus og økonomien på de enkelte klubture. Boksene, som du finder i dette afsnit er vejledende, da den endelige sammensætning på en klubtur kan ændres i forhold til f.eks. deltagerprofilerne eller for at få flere deltagere med på turen. Er du i tvivl, så kontakt vores forretningsfører på 31400049 eller skriv til info@hareski.dk

Medlemskab

For at deltage på klubturen i Skiklubben Hareskov skal man være indforstået med, at betale kontingent for den sæson turen afholdes. Et kontingent gælder fra 1. juli til 30 juni efterfølgende år (forskudt regnskabsår). Melder du dig ind, når turene åbner for tilmeldingen, lige før sommerferie (typisk maj/juni måned), så vil dit kontingent bliver overført til den nye sæson.

Teknisk arrangør

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Snowtravel Denmark ApS, reg. nr. 3292 i Rejsegarantifonden.

Forsikring

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark.
Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.
Læs om forsikringen her: www.hareski.dk/forsikring/
Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben.
Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture. Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.

Forbehold

Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på www.hareski.dk

Ankomst og afrejse

ANKOMST: Check-in er muligt fra kl. 15.00. Ankommer man før, er man velkommen til at sætte bagagen på hotellet.

Det er muligt at få aftensmad ved ankomst indtil kl. 20.30 på ankomstdagen. Ved ankomst senere end kl. 19.00 bedes man ringe til receptionen, for at aftale nøgleudlevering.

AFREJSE: På afrejsedagen skal værelserne forlades senest kl. 10.00. Det vil være muligt at opbevare bagagen på hotellet i løbet af dagen, og der vil være mulighed for afrejsebad i wellness-afdelingen inden hjemrejse.

Vejledende rejsegrupperFokus på klubturen
Voksne med små børn 3-5 årTilbydes ikke på denne tur
Voksne med store børn 6-12 årJa, men det anbefales at man er fyldt 7 år på denne tur
Voksne med teenagere 13-19 årPrimær målgruppe
Ungdom/ teenager 13-25 år uden forældreTilbydes ikke under 18 år
Voksen uden børnJa, muligt
Senior +50 uden børnJa, muligt
Instruktør uddannelse/efteruddannelseTilbydes ikke
Skiniveau med vejledende beskrivelserFokus på denne klubtur
BegynderDer er ikke begynderundervisning på denne tur
LetøvetJa, men kun de yngste børn, og de skal selv kunne komme op med lift.
ØvetJa, til alle aldersgrupper
ErfarenJa, men primært til teenagere og voksne
EkspertJa, men primært til teenagere og voksne
InstruktørniveauInstruktører er frivillige, der deltager på denne tur for at træne medlemmerne.
Top