Uge 3 – Trysil – Billig familietur for alle – Børneundervisning, Skiteam, Raceteam, Masterteam og Sjællandskredsmesterskaberne

LUKKET FOR TILMELDING

Denne tur er målrettet børnefamilier, der gerne vil have det sjovt, blive gode skiløbere, udvikle sine færdigheder og dyrke skiløbet som en sport.
Turen er også for de alpine skiløbere, der ønsker intensiv SkiSporttræning og deltagelse i Sjællandskredsmesterskaberne i slutningen af ugen.
For Skiteam- og Raceteamløbere er der mulighed for at forlænge opholdet i både uge 2 og/eller 4 og 5. (UDSOLGT)

Billede

I Hareskoven Skiklub kan man “gå til ski” hele året, og hvis man kombinerer det med at tage til Trysil, så er der næsten garanti for god sne (og masser af kulde).

Trysil er en fantastisk destination til nybegyndere og børn, men når det er sagt, så er der også rig mulighed for at blive udfordret som erfaren skiløber, både med offpiste-muligheder, pukler og nogle af nordens stejleste pister.

Denne tur er målrettet børnefamilier, der ønsker at have det sjovt på ski og opleve den hyggelige stemning, man kun finder i de norske fjelde og gerne vil i gang eller fortsætte med at dyrke ski som en sport.

Skiglæde og SkiSport er i fokus, og på denne tur er der mulighed for at de øvede (rød piste) børn og unge fra 6-16 år (afhængig af skiniveau) kan få heldagstræning med SkiSportDanmarks unge klubløbere, samtidig med at de mindste børn sammen med begynderne får fokus på at komme godt i gang på skiene.

For de helt små nybegyndere  (3-6 årige) bliver børneundervisningen varetaget af engagerede instruktører fra Skistar og deres Trysilguidene, som har en legende tilgang til det at stå på ski. De helt små børn på 3 – 4 år vil komme på en særlig skibørnehave, hvor tiden er opdelt i 50% skiskole og 50% leg og hygge både inden- og udendørs.

Al skiskole foregår på samme tidspunkt hver formiddag (typisk kl. 9-12), uanset niveau og alder – på den måde kan hele familien dygtiggøre sig på skiene, inden man mødes til frokost i hytten, og derefter køre på ski sammen og vise alt det man har lært.

Denne tur er derfor en god mulighed for familien med børn på forskelligt skiniveau at komme afsted sammen, men stadig udvikle individuelle ski færdigheder.  

I slutningen af ugen vil der bliver afholdt Sjællandskredsmesterskaber for de Danske Skiklubber, alle øvede børn og voksne er meget velkomne til at deltage. Mere information om konkurrencen vil bliver fremsendt, når vi nærmer os vinteren.

MålgruppeFamilier med børn (+3 år) uanset skiniveau samt Skiteam, Youthteam, Raceteam og Masterteam
Skitræning3 timer hver formiddag mandag til fredag. OBS Børn 3-4 år 1,5 times dedikeret undervisning af Trysilguidene og 1,5 time "skibørnehave" mens mor, far og søskende er på skiskole
Rejseperiode14 januar til 21 januar 2024
Ophold/transportUPDATE 9/10/23: Fælles bustransport er aflyst grundet få tilmeldinger - Turen er derfor nu kør selv tur.

Skiområde og by

Trysilfjeldet ligger ca. 2,5 times kørsel fra Oslo og er hjemsted for Norges største og bedste skisportssted. 

32 lifter og 71 km pister binder de tre sider af bjerget sammen og danner rammen for de perfekte træningsfaciliteter for skiløbere uanset, om man er nybegynder, erfaren, barn eller voksen. Hareskoven Skiteam har de sidste mange sæsoner haft Trysil som base for deres port- og  tekniktræning. 

Trysil er ligeledes en del af SkiStar og byder derfor på mange hyggelige restauranter, varmestuer og andre faciliteter både i pisteområdet og i byen

Kort

Indkvartering og forplejning

Vi bor i hyggelige hytter eller lejligheder tæt ved fjeldet med ski-in/ski-out mulighed, de ligger i området ved Trysil Turistcenter.

Vi forsøger altid at tage højde for ønsker om at bo sammen med dem, man kender, ligesom vi forsøger at sætte familier i samme hytte med tanke på børnenes alder og skiniveau. Der vil også være mulighed for at frikøbe senge, såfremt man ikke ønsker at bo med andre fra klubben. 

Madlavning, indkøb og ansvar for opgaver i hytten bliver koordineret af hver enkelt hytte. Klubbens turleder sender hyttefordeling og kontaktinformationer til alle i god tid inden afrejse. 

Sengelinned, lagen, håndklæder, viskestykker etc. skal selv medbringes.

Slutrengøring er inkluderet i prisen, men hytten skal efterlades pæn og ryddelig uden skrald.

Transport

09/10/23 update:

Fælles bustransport er aflyst grundet manglende interesse, alle får derfor kør- selv rabat som nævnt nedenfor i pristabellen.

Vi har hytterne fra søndag til søndag:-)

Instruktion og aktiviteter

Skiskole og Skitræning er mandag til fredag  – vi mødes kl.9.00 ved T2 og Skitorget tæt ved Trysil Turistcenter

Skiskolen for nybegyndere og begyndere (0-3 ugers skierfaring) varetages i samarbejde med Trysilguidene. SkiSportDanmark og klubbens erfarne instruktører vil varetage træningen af de letøvede, øvede, erfarne og eksperter.

Dette samarbejde giver mulighed for at give niveaudelt undervisning (nybegynder, letøvede, øvede, erfarne og eksperter) og målrettet flere aldersgrupper.

Ved tilmelding til turen er det vigtigt at angive skiniveau/ski-erfaring for alle deltagere:

Trysilguiderne:
Nybegynder: Trysilguidernes level 1 – Ingen forudsætninger (0-1 uge på ski)
Begynder: Trysilguidernes level 2 – Svinger og bremser på de grønne pister, tager slæbeliften og klar til at stå på de blå pister (1-3 uger på ski)
SkiSportDanmark og klubbens erfarne instruktører:
Letøvet: Benytter primært grønne og blå pister
Øvet: Kører blå og røde pister med parallelle ski
Erfaren: Behersker det meste på røde og sorte pister
Ekspert: Mestrer det hele og kører sikkert overalt

Der vil være dedikeret undervisning af klubbens medlemmer 3 timer hver dag, mandag til fredag. OBS 3-og 4-årige børn får 1½ times dedikeret undervisning af Trysilguidene og 1½ times “skibørnehave,” mens mor, far og søskende er på skiskole

For at de små børn får den bedste start på skiskolen, vil vi meget gerne at forældrene hjælper med at transportere dem til/fra skiskolen.

Skulle der på skiskolen være et barn, der savner far eller mor alt for meget, så ringer vi naturligvis efter jer – men det sker heldigvis yderst sjældent 🙂

For letøvede/øvede/ erfarne børn (6-12 år) vil der udover undervisningen om formiddagen og være mulighed for 2 timers undervisning om eftermiddagen. Børnene bliver undervist af SkiSportDanmark trænere, som er en gruppe af dedikerede og dygtige trænere fra de danske skiklubber under Alpint Kraftcenter Danmark.

Trænerne har specialiseret sig i at give børneundervisning og dygtiggøre børnene som skiløbere.  Mange af trænerne har dyrket ski som en sport og deltaget i danske og internationale konkurrencer. Den dedikerede trænergruppe har mulighed for at følge de børn, som deltager på flere ture i løbet af en sæson. Hvis man ønsker at deltage på flere ture, kan børene med fordele købe en træningspakke, som kan anvendes på flere ture.

Priser

For Skiteam- og Raceteamløbere vil det være muligt at tilkøbe ophold i uge 2, 4 og 5  i forbindelse med tilmeldingen til denne tur.

Grundpriser

BeskrivelsePris
Voksen (+17 år) ophold i hytte, bus og Skiskole/SkiSport træning inkl. slutrengøringDKK 5.099,-
Barn ( 3-17 år) ophold i hytte, bus og Skiskole/SkiSport træning inkl. slutrengøringDKK 4.694,-
Baby (0 - 2 år) som ikke har behov for separat seng (uden skiskole og liftkort)DKK 0,-
Sengeplads (uden skiskole og liftkort - typisk raceteam løbere og arbejdende forældre)DKK 1.774,-
Frikøb af seng DKK 1.152,-
Heldagstræning Masterteam (porte) - uden hytte/opholdDKK 2.436,-
Heldagstræning Skiteam (porte) - uden hytte/opholdDKK 2.031,-

Inkluderet i prisen

  • Skiskole eller SkiSport træning 3 timer dagligt mandag til fredag (for 3 årige og 4 årige - 1,5 skiskole + 1,5 børnepasning) - heldagstræning for Skiteam, Raceteam og Masterteam
  • Slutrengøring
  • Turledelse og bidrag til rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

  • Liftkort (kan tilkøbes)

Tillæg pr. person

BeskrivelsePris
Liftkort 0-6 år (alder på ankomst tidspunktet)GRATIS
Liftkort 7-17 år (alder på ankomst tidspunktet)DKK 1.500,-
Liftkort 17- 64 (alder på ankomst tidspunktet)DKK 1.860,-
Liftkort Senior 65 +DKK 1.500,-
Tillæg uge 2 (kun sengeplads, træningspakke ved AKD kræves)DKK 1.231,- UDSOLGT, KONTAKT TURLEDER
Tillæg uge 4 (kun sengeplads, træningspakke ved AKD kræves)DKK 1.395,- UDSOLGT, KONTAKT TURLEDER
Tillæg uge 5 (kun sengeplads, træningspakke ved AKD kræves)DKK 1.395,- UDSOLGT, KONTAKT TURLEDER

Rabatter

BeskrivelseRabat
Kør selv rabat - UPDATE 9/10/23: Fælles bustransport er aflyst grundet få tilmeldinger /Rabat er derfor til alle.DKK 1.300,-

Skileje

Sker online via Skistar, link og rabatkode fremsendes til deltagere inden afrejse.
Husk at vælge Turistsenter som afhentningsted.

Leje - Skisæt

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Kun ski

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Hjelm

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding åbnerTilmelding er åben
TilmeldingTilmelding vil ske igennem vores medlemsportal. Her bliver du guidet igennem tilmeldingsprocessen og betaler med VISA/Dankort eller Mobile Pay onlineløsning. Man skal logge ind med personlig e-mail som brugernavn og kode der er udsendt pr. mail. Kontakt info@hareski.dk hvis du oplever problemer.
Tilmeldingslinkhttps://medlem.hareski.dk/event/details/i2555
DepositumDepositum på kr. 1.000,- pr. pers. skal betales ved tilmelding. Man er først tilmeldt turen når depositum er betalt.
RestbeløbRestbetaling skal ske i følge dato på faktura. Overholder man ikke betalingsfrist annulleres bestillingen og depositum er tabt. Du modtager en faktura med link til onlinebetaling eller FI-kode (betalingskort via bank) samt betalingsdato
AfbestillingTilmeldingen er bindende ved tilmelding. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs.

Kontakt

Turmailtrysil-uge3@hareski.dk
TurledereTine Pilgaard
Telefon
Ansvarlig for skitræningSkiSportDenmark, Klubbens intruktører og Trysilguidene
Facebook gruppehttps://www.facebook.com/groups/794614465501202

Om den frivillige turledelse

Profilbillede

Tine: 
Min familie og jeg har været med i Skiklubben Hareskoven siden 2007 og blev hurtigt bidt af at “gå til ski”, Sigurd og Milla Majse er nu en fast del af Skiteamet og Raceteamet i klubben. Jeg med i Alpin Udvalget og er gennemgående koordinator på mange af turene til Trysil, Hemsedal og Åre, samt turleder på nogen af disse.  
Jeg har selv stået på ski siden jeg var helt lille, og haft en del sæsoner i Italien som ung. I 2021 tog jeg mig endelig mod til at tage BSI1 på Den Danske Skiskole. 

Yderligere information

Medlemskab

For at deltage på turen skal man melde sig ind i Skiklubben Hareskov eller en anden skiklub under Dansk Skiforbund. Er man ikke medlem af Skiklubben Hareskov kræver det oprettelse af gæstelogin for at kunne tilmelde sig og sin familie, som koster 75 kr. for voksne (18+) og er gratis for juniorer. 

Teknisk arrangør

Denne tur er arrangeret i samarbejde med Snowtravel ApS, der har reg. nr. 3292 hos Rejsegarantifonden. 

Forsikring

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark.  

Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.  

Læs om forsikringenher  

Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben.  

Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture.  Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.   

Forbehold

Hvis turlederen vurderer at der er for få deltagere, kan turen aflyses. Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som Skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på www.hareski.dk/forsikring 

Ankomst og afrejse

Hytterne er ledige søndag fra kl.17.00 og skal forlades igen søndagen efter kl. 11.00

Slutrengøring er med i prisen men lejligheden skal efterlades ryddet og tømt for skrald.

Vejledende rejsegrupperFokus på klubturen
Voksne med små børn 3-5 år
Voksne med store børn 6-12 år
Voksne med teenagere 13-19 år
Ungdom/ teenager 13-25 år uden forældreJA men husk at det skal aftales med turleder og der skal udpeges en ansvarlig voksen
Voksen uden børnikke målgruppen
Senior +50 uden børn
Instruktør uddannelse/efteruddannelseDer kan blive efteruddanelse af træner der leverer ski ski sport træning på turen.
Skiniveau med vejledende beskrivelserFokus på denne klubtur
BegynderFokus på denne tur - For dem der aldrig har prøvet det før. Behov for at lære grundlæggende færdigheder som at bremse, dreje og tage liften. Man er begynder hvis man har været på ski 0-2 uger før. Skiskole med Trysilguidene.
LetøvetFokus på denne tur - For dem der kan køre grønne og blå pister og ved hvordan man tager liften., skal have grovformet færdighederne dreje og bremse.
ØvetFokus på denne tur - For dem der kører blå og røde pister med parallelle ski. Færdes sikkert og er begyndt at finforme, de grundlæggende bevægelser. Skisporttræning med SkiSportDanmark trænere
ErfarenFokus på denne tur - For dem der behersker det meste og kører røde og sorte pister med god kontrol og sportsligt tempo. Har automatiseret grundlæggende færdigheder og kan variere sin teknik efter forhold og terræn. Skisporttræning med SkiSportDanmark trænere
EkspertFokus på denne tur - For dem der behersker det hele og kan improvisere deres teknik efter behov. Løberen kører sportsligt og arbejder med finjusteringer af teknikken. Skisporttræning med SkiSportDanmark trænere
InstruktørniveauDelvis fokus på denne tur - Trysilguidene vil afholde efteruddannelse af trænerne en aften.

Adgangsforhold og faciliteter for særlige behov

Vi har en aftale med Trysilguidene hvorigennem vi kan tilbyde privat undervisning for Sit-/Duelski, hvor man kan låne Sit-/Duelski under undervisningen – denne undervisning er noget der skal tilkøbes separat. Vi har forskellige boliger, hvis der ønskes special bolig, så anbefaler vi at der findes egnet bolig direkte ved skistar. Sit-/duelski træning vil typisk i Trysil være på Høyfjellsenteret, som er et område et stykke væk, hvrofor det enten vil kræve en køretur i bil eller at bolig findes i dete område. 

Hvis du har sprøgsmål kan Visti Lindemann kontaktes på vl@hareski.dk.  

Top