Uge 3 – Trysil – Skiteam, Raceteam, Masterteam og Sjællandskredsmesterskaberne

Åbner for tilmelding sommer 2024

Denne tur er målrettet børnefamilier, der gerne vil have det sjovt, blive gode skiløbere, udvikle sine færdigheder og dyrke skiløbet som en Sport. Turen er også for de alpine skiløbere, der ønsker intensiv SkiSporttræning og deltagelse i Sjællandskredsmesterskaberne i slutningen af ugen.
For Skiteam- og Raceteamløbere er der mulighed for at forlænge opholdet i både uge 2 og/eller 4 og 5.

Billede

I Hareskoven Skiklub kan man “gå til ski” hele året, og hvis man kombinerer det med at tage til Trysil, så er der næsten garanti for god sne (og masser af kulde).

Trysil er en fantastisk destination til nybegyndere og børn, men når det er sagt, så er der også rig mulighed for at blive udfordret som erfaren skiløber, både med offpiste-muligheder, pukler og nogle af nordens stejleste pister.

Denne tur er målrettet børnefamilier, der ønsker at have det sjovt på ski og opleve den hyggelige stemning, man kun finder i de norske fjelde og gerne vil i gang eller fortsætte med at dyrke ski som en sport.

Skiglæde og SkiSport er i fokus, og på denne tur er der mulighed for at de øvede (rød piste) børn og unge fra 6-16 år (afhængig af skiniveau) kan få heldagstræning med SkiSportDanmarks unge klubløbere, samtidig med at de mindste børn sammen med begynderne får fokus på at komme godt i gang på skiene.

For de helt små nybegyndere  (3-6 årige) bliver børneundervisningen varetaget af engagerede instruktører fra Skistar og deres Trysilguidene, som har en legende tilgang til det at stå på ski. De helt små børn på 3 – 4 år vil komme på en særlig skibørnehave, hvor tiden er opdelt i 50% skiskole og 50% leg og hygge både inden- og udendørs.

Al skiskole foregår på samme tidspunkt hver formiddag (typisk kl. 9-12), uanset niveau og alder – på den måde kan hele familien dygtiggøre sig på skiene, inden man mødes til frokost i hytten, og derefter køre på ski sammen og vise alt det man har lært.

Denne tur er derfor en god mulighed for familien med børn på forskelligt skiniveau at komme afsted sammen, men stadig udvikle individuelle ski færdigheder.  

I slutningen af ugen vil der bliver afholdt Sjællandskredsmesterskaber for de Danske Skiklubber, alle øvede børn og voksne er meget velkomne til at deltage. Mere information om konkurrencen vil bliver fremsendt, når vi nærmer os vinteren.

MålgruppeFamilier med børn (+3 år) uanset skiniveau samt Skiteam, Youthteam, Raceteam og Masterteam
Skitræning3 timer hver formiddag mandag til fredag (. OBS Børn 3-4 år 1,5 times dedikeret undervisning af Trysilguidene og 1,5 time "skibørnehave" mens forældre og søskende er på skiskole
Rejseperiode19 januar til 26 januar 2025
Ophold/transportVi bor samme i store hytter tæt ved pisten og lægger vægt på det sociale samvær i klubben. Turen er en kør selv tur

Skiområde og by

Trysilfjeldet ligger ca. 2,5 times kørsel fra Oslo og er hjemsted for Norges største og bedste skisportssted. 

32 lifter og 71 km pister binder de tre sider af bjerget sammen og danner rammen for de perfekte træningsfaciliteter for skiløbere uanset, om man er nybegynder, erfaren, barn eller voksen. Hareskoven Skiteam har de sidste mange sæsoner haft Trysil som base for deres port- og  tekniktræning. 

Trysil er ligeledes en del af SkiStar og byder derfor på mange hyggelige restauranter, varmestuer og andre faciliteter både i pisteområdet og i byen

Kort

Indkvartering og forplejning

Vi bor i hyggelige store hytter eller lejligheder tæt ved fjeldet med ski-in/ski-out mulighed, de ligger i området ved Trysil Turistcenter. Hytterne kan findes på SkiStars hjemmeside og hedder, Alpingrenda, Solbjørnlia og Velkomstgaarden (lejligheder)

Vi forsøger altid at tage højde for ønsker om at bo sammen med dem, man kender, ligesom vi forsøger at sætte familier i samme hytte med tanke på børnenes alder og skiniveau. Ønsker man at bo alene uden andre fra klubben er dette nok ikke den rette tur.

Madlavning, indkøb og ansvar for opgaver i hytten bliver koordineret af hver enkelt hytte. Klubbens turleder sender hyttefordeling og kontaktinformationer til alle i god tid inden afrejse. 

Sengelinned, lagen, håndklæder, viskestykker etc. skal selv medbringes eller lejes ved ankomst i SkiStar receptionen.

Slutrengøring er inkluderet i prisen, men hytten skal efterlades pæn og ryddelig uden skrald og opvaskemaskinen skal være sat igang..

Transport

Turen er kør selv tur.

Ønsker man ikke at køre selv kan vi anbefale https://snexpressen.dk/

Vi har hytterne fra søndag kl. 17,00 til søndag kl. 11,00

Instruktion og aktiviteter

Der vil være dedikeret undervisning af klubbens medlemmer 3 timer hver dag, fra mandag til fredag.

Øvede og erfarne børn (7-12 år) vil udover undervisningen om formiddagen, have mulighed for 2 timers undervisning om eftermiddagen (13-15) samt lørdag.
Børnene bliver undervist af SkiSportDanmark trænere, som er en gruppe af dedikerede og dygtige trænere fra de danske skiklubber under Alpint Kraftcenter Danmark.Trænerne har specialiseret sig i at give børneundervisning og dygtiggøre børnene som skiløbere.  Mange af trænerne har dyrket ski som en sport og deltaget i danske og internationale konkurrencer. Den dedikerede trænergruppe har mulighed for at følge de børn, som deltager på flere ture i løbet af en sæson. Hvis man ønsker at deltage på flere ture, kan børene med fordele købe en træningspakke, som kan anvendes på flere ture.

Al Skiskole og Skitræning starter mandag – vi mødes kl.9.15 ved T2 og Skitorget tæt ved Trysil Turistcenter

Skiskolen for nybegyndere, begyndere letøvedevaretages af SkiStarguidene.
SkiSportDanmark og klubbens erfarne instruktører vil varetage træningen af de letøvede, øvede, erfarne og eksperter.
Dette samarbejde giver mulighed for at give niveaudelt undervisning og målrettet flere aldersgrupper.

Ved tilmelding til turen er det vigtigt at angive skiniveau/ski-erfaring for alle deltagere

Trysilguiderne varetager:
Nybegynder: Trysilguidernes level 1 – Ingen forudsætninger (0-1 uge på ski)
Begynder: Trysilguidernes level 2 – Svinger og bremser på de grønne pister, tager slæbeliften og klar til at stå på de blå pister (1-3 uger på ski)
Letøvet: Benytter primært grønne og blå pister
Samt alle børn fra 3-6 år
Skiklubben Hareskovens erfarne instruktører varetager:
Øvet: Kører blå og røde pister med parallelle ski
Erfaren: Behersker det meste på røde og sorte pister
Ekspert: Mestrer det hele og kører sikkert overalt
Alle medlemmer over 6 år

 

Priser

For Skiteam- og Raceteamløbere og deres forældre vil det være muligt at tilkøbe ophold/seng i uge 2, 4 og 5  i forbindelse med tilmeldingen til denne tur.

Grundpriser

BeskrivelsePris
Voksen (+17 år) ophold i hytte, bus og Skiskole/SkiSport træning inkl. slutrengøringDKK TBD
Barn ( 3-17 år) ophold i hytte, bus og Skiskole/SkiSport træning inkl. slutrengøringDKK TBD
Baby (0 - 2 år) som ikke har behov for separat seng (uden skiskole og liftkort)DKK 0,-
Sengeplads (uden skiskole og liftkort - typisk raceteam løbere og arbejdende forældre)DKK TBD
Frikøb af seng DKK TBD
Heldagstræning Voksen Masterteam (porte) - uden hytte/opholdDKK TBD
Heldagstræning Skiteam (porte) - uden hytte/opholdDKK TBD

Inkluderet i prisen

  • Skiskole eller SkiSport træning 3 timer dagligt mandag til fredag (for 3 årige og 4 årige - 1,5 skiskole + 1,5 børnepasning) - heldagstræning for Skiteam og Masterteam (mandag til lørdag)
  • Slutrengøring
  • Turledelse og bidrag til rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

  • Liftkort (tilkøbes)

Tillæg pr. person

BeskrivelsePris
Liftkort 0-6 år (alder på ankomst tidspunktet)GRATIS
Liftkort 7-17 år (alder på ankomst tidspunktet)DKK TBD
Liftkort 17- 64 (alder på ankomst tidspunktet)DKK TBD
Liftkort Senior 65 +DKK TBD
Tillæg uge 2 (kun sengeplads, træningspakke ved AKD kræves)DKK TBD
Tillæg uge 4 (kun sengeplads, træningspakke ved AKD kræves)DKK TBD
Tillæg uge 5 (kun sengeplads, træningspakke ved AKD kræves)DKK TBD

Skileje

Sker online via Skistar, link og rabatkode fremsendes til deltagere inden afrejse.
Husk at vælge Turistsenter som afhentningsted.

Leje - Skisæt

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Kun ski

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Hjelm

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding åbnerTilmelding åbner sommer 2024
TilmeldingTilmelding vil ske igennem vores medlemsportal. Her bliver du guidet igennem tilmeldingsprocessen og betaler med VISA/Dankort eller Mobile Pay onlineløsning. Man skal logge ind med personlig e-mail som brugernavn og kode der er udsendt pr. mail. Kontakt info@hareski.dk hvis du oplever problemer.
Tilmeldingslink
DepositumDepositum på kr. 1.000,- pr. pers. skal betales ved tilmelding. Man er først tilmeldt turen når depositum er betalt.
RestbeløbRestbetaling skal ske i følge dato på faktura. Du modtager en faktura med link til onlinebetaling eller FI-kode (betalingskort via bank) samt betalingsdato
AfbestillingTilmeldingen er bindende ved tilmelding. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs.

Kontakt

Turmailtrysil-uge3@hareski.dk
TurledereTBD
Telefon
Ansvarlig for skitræningKlubbens intruktører, Skiteam trænere fra SkiSportDenmark og SkiStarguidene
Facebook gruppe

Yderligere information

Medlemskab

For at deltage på turen skal man melde sig ind i Skiklubben Hareskov eller en anden skiklub under Dansk Skiforbund. Er man ikke medlem af Skiklubben Hareskov kræver det oprettelse af gæstelogin for at kunne tilmelde sig og sin familie, som koster 75 kr. for voksne (18+) og er gratis for juniorer. 

Teknisk arrangør

Denne tur er arrangeret i samarbejde med Snowtravel ApS, der har reg. nr. 3292 hos Rejsegarantifonden. 

Forsikring

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark.  

Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.  

Læs om forsikringenher  

Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben.  

Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture.  Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.   

Forbehold

Hvis turlederen vurderer at der er for få deltagere, kan turen aflyses. Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som Skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på www.hareski.dk/forsikring 

Ankomst og afrejse

Hytterne er ledige søndag fra kl.17.00 og skal forlades igen søndagen efter kl. 11.00

Slutrengøring er med i prisen men lejligheden skal efterlades ryddet og tømt for skrald.

Vejledende rejsegrupperFokus på klubturen
Voksne med små børn 3-5 årUndervisning varetages af SkiStarguiderne
Voksne med store børn 6-12 år
Voksne med teenagere 13-19 år
Ungdom/ teenager 13-25 år uden forældreJA men husk at det skal aftales med turleder og der skal udpeges en ansvarlig voksen
Voksen uden børnikke målgruppen
Senior +50 uden børn
Instruktør uddannelse/efteruddannelseDer kan blive efteruddanelse af træner der leverer ski ski sport træning på turen.
Skiniveau med vejledende beskrivelserFokus på denne klubtur
Begynder0-3 ugers skierfaring
LetøvetFokus på denne tur - For dem der kan køre grønne og blå pister og ved hvordan man tager liften., skal have grovformet færdighederne dreje og bremse.
ØvetFokus på denne tur - For dem der kører blå og røde pister med parallelle ski. Færdes sikkert og er begyndt at finforme, de grundlæggende bevægelser. Skisporttræning med SkiSportDanmark trænere
ErfarenFokus på denne tur - For dem der behersker det meste og kører røde og sorte pister med god kontrol og sportsligt tempo. Har automatiseret grundlæggende færdigheder og kan variere sin teknik efter forhold og terræn. Skisporttræning med SkiSportDanmark trænere
EkspertFokus på denne tur - For dem der behersker det hele og kan improvisere deres teknik efter behov. Løberen kører sportsligt og arbejder med finjusteringer af teknikken. Skisporttræning med SkiSportDanmark trænere
InstruktørniveauDelvis fokus på denne tur - Trysilguidene vil afholde efteruddannelse af trænerne en aften.

Adgangsforhold og faciliteter for særlige behov

Vi har en aftale med SkiStarguidene hvorigennem vi kan tilbyde privat undervisning for Sit-/Duelski, hvor man kan låne Sit-/Duelski under undervisningen – denne undervisning er noget der skal tilkøbes separat. Vi har forskellige boliger, hvis der ønskes special bolig, så anbefaler vi at der findes egnet bolig direkte ved skistar. Sit-/duelski træning vil typisk i Trysil være på Høyfjellsenteret, som er et område et stykke væk, hvrofor det enten vil kræve en køretur i bil eller at bolig findes i dete område. 

Hvis du har spørgsmål kan Visti Lindemann kontaktes på vl@hareski.dk.  

Top