Uge 11 – Åre/Bjørnen, Sverige – Prisvenlig ture med tog og 4 eller 8 dages alpint skiløb

Tilmelding åbner juni måned 2023

Prisvenlig ture til Åre i Sverige, 4 dage eller 8 dage på ski

Denne tur går til Åre–Björnen med direkte adgang til Åre området og langrends løjper lige udenfor døren. Ankom udhvilet, højt mod nord hos den gode sne.

Fælles klubtur med Århus Skiklub og åben for andre skiklubber under DSKIF

Billede

Er en uge på ski bare ikke nok eller er der kun mulighed for en kort skitur i år? Så er denne tur noget for dig/jer, men du får også mulighed for at vælge hele 8 dage på ski, hvis du vil have fuld valuta for pengene. Dette er en tur for både individuelle skiløbere, par og familier.

Åre er uden tvivl det skisportssted i Norden, der kommer tættest på terrænet i Alperne. Med sine 100 nedfarter og 42 lifter er her rigeligt med udfordringer til alle skiløbere – både dem med masser af kilometer skiløb i benene, og dem der kun har været på ski få gange før.

Vi stiger på ”Snalltoget” på Malmø station enten lørdag eller onsdag eftermiddag afhængig af dine ønsker. Næste morgen kl. 8 er vi i sneen! Man skal selv sørge for billet til Malmø station.

Vælger du at tage af sted allerede lørdag, så står du på ski fra søndag til søndag, hvor du stiger på toget sidst på eftermiddagen, og er hjemme tidligt mandag morgen.
Vælger du at stige på toget onsdag eftermiddag, så står du på ski fra torsdag til søndag, og stiger på toget sidst på eftermiddagen og er hjemme tidlig mandag morgen.

Samarbejde med Århus Skiklub, hvor der er opsamling på Taastrup station for dem sommer kommer over storebælt med toget. Medlemmer af andre skiklubber under Dansmarks Skiforbund kan også deltage, blot de opretter en gæstekonto.

               

MålgruppeBred klubture for par, individuelle skiløbere og familier med børn fra 5 år.
Skitræning3 timers træning søndag til tirsdag og igen torsdag til lørdag. Undervisning fra 5 år, men et krav at man har prøvet det før.
RejseperiodeOphold er fra søndag den 10/3 eller torsdag 14/3 til søndag den 17/3. Med toget er der udrejse lørdag 9/3 og igen onsdag den 13/3. Hjemrejse søndag med hjemkomst mandag den 18/3.
Ophold/transportLejligheder uden forplejning. Togtransport fra Malmø. Også mulighed for egen transport.

Skiområde og by

Åres skiområder strækker sig fra Björnen i øst, via centrale Åre til Duved i vest og er centrum for Skandinaviens mest internationale skisted – alt i Åre handler om at stå å ski. Her har flere gange været afholdt world cup. Her findes moderne shopping muligheder, et stort udbud af restauranter og et pulserende natteliv.

Vi gentager succesen og tager bor i “Bjørnen”, der huser det bedste børne skiområde. Fra Bjørnen er der direkte adgang til pisternen i Åre (ingen skibus)

Indkvartering og forplejning

Vi bor meget centralt 100-150 m fra liften i lejligheder (Huset Bjørnen, Huset Uttern, Bear Lodge m.fl.), hvor vi hver især står for madlavningen.

Lejlighederne varierer i str. fra 2 til 12 personer. Der er mulighed for at booke friplads i lejlighed og i togkupéen.

Der er fine langrendsspor i gåafstand. Lille supermarkedet er lige rundt om hjørnet. Internetbestilling og levering er mulig fra større ICA-supermarked.

Transport

På denne tur tilbydes mulighed for togtransport eller transport i egen bil.

Tog:

Herunder er der tale om cirkatider, men det nøjagtige tidspunkt vil fremgå tydeligt af billetten.

Udrejse lørdag eller onsdag: Malmö kl. 15.55 med ankomst dagen efter kl. 07.40 i Åre.
Hjemrejse søndag: Kl. 16.45 med ankomst mandag kl. 07.15 Malmö

Prisen er pr. person tur/retur i delt 6 personers kupéer med liggeplads inkl. lagen, pude og tæppe.

Inkluderet i turen er morgenmad på toget. t/r. En morgenmadspakke består af brød, smør, ost, yoghurt, juice samt kaffe, te eller varm chokolade. Desuden er der undervejs mulighed for at købe drikkevarer og lette anretninger, eller man kan selv medbringe egen mad.

Der findes ingen begrænsninger vedrørende bagagen, men al bagage skal være i kupeen, dog må det ikke genere andre rejsende. Som håndbagage medregnes sammenklappelig barnevogn og ski, som er forsvarligt indpakket.

Fra stationen i Åre og frem til Åre/Björnen er der inkluderet transferbus t/r.

Bil:

Der er ca. 1.090 km. til Åre. I Sverige er vinterdæk påbudt i vinterhalvåret. Ligeledes er man forpligtet til at have snekæder i bilen.

Instruktion og aktiviteter

Ski instruktion af 3 timers varighed vil som på ankomstdagen gennemføres efter frokost og de to efterfølgende dage om formiddagen fra 9.30-12.30 for både børn og voksne. På ugeturen kan der på de første dage være skiniveauer der skal køre sammen, og når kortturen ankommer deles der nye hold.

Der gives undervisning til børn fra 6 år. Niveau fra begyndere til erfarne, og voksen fra letøvet til ekspert – se beskrivelse sidst i dokumentet.

Derudover er der snesikker langrend i vindstille skovterræn. Ruter fra 1 km – 15 med forskellig sværhedsgrad. Man kan kombinere forskellige stistrækninger for at variere sit skiløb og skabe sin helt egen variant. Oplyst hver dag kl. 07.00-22.00. Præpareres hver dag kl. 05.00-09.00

Noter i kommentarfeltet, hvis der ønskes langrendsundervisning i stedet for alpin og så undersøger vi mulighederne for dette.

Skilifterne er åbne fra 9.00-16.30

Priser

Grundpriser

BeskrivelsePris
Priser – Ophold 7 nætter Lejligheder med 2-10 sengepladser
Voksen
Barn/ung 7-17 år
Barn 6 år
Barn 0-5 år uden undervisning
Priser – Ophold 3 nætterLejligheder med 2-8 sengepladser
Voksen
Barn/ung 7-17 år
Barn 6 år
Barn 0-5 år uden undervisning

Inkluderet i prisen

  • Togtransport inkl. morgenmad t/r.
  • Ophold i henholdsvis 3 og 7 nætter uden forplejning
  • 4 eller 8 dages liftkort
  • Skiinstruktion fra 5 år, letøvet og op
  • Slutrengøring
  • Alle turistskatter og afgifter
  • Bidrag til rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

  • Forplejning
  • Drikkevarer

Tillæg pr. person

BeskrivelsePris
Frikøbt plads i kupé:
Frikøbt seng i lejligheden (pr. seng) v/7 nætter
Frikøbt seng i lejligheden (pr. seng) v/3 nætter

Rabatter

BeskrivelseRabat
Rabat ved egen transport:
Pakkerejse uden liftkort (8 dg.), voksen:
Pakkerejse uden liftkort (8 dg.), barn 7-17 år:
Pakkerejse uden liftkort (4 dg.), voksen:
Pakkerejse uden liftkort (4 dg.), barn 7-17 år:

Skileje

Der vil komme oplæg på skileje på et senere tidspunkt.

Leje - Skisæt

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Kun ski

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Hjelm

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding åbnerÅbner juni måned
TilmeldingTilmelding vil ske igennem vores medlemsportal. Her bliver du fulgt igennem tilmeldingsprocessen og betaler med VISA/Dankort eller Mobile Pay onlineløsning. Man skal logge ind med personlig e-mail som brugernavn og kode der er udsendt pr. mail. Kontakt info@hareski.dk hvis du oplever problemer.
Tilmeldingslink
DepositumDepositum på kr. 2.000,- Vi har kun ovenstående indkvartering(er) og derfor bliver tilmeldinger behandlet efter først til mølle-princippet.
RestbeløbRestbetaling skal ske i januar 2024 – den foregår ved at du modtager en faktura med link til onlinebetaling eller FI-kode (betalingskort via bank) samt betalingsdato.
AfbestillingTilmeldingen er bindende ved tilmelding og vi anbefaler at der tegnes en privat afbestillingsforsikring. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs.

Kontakt

Turmailaare-uge11@hareski.dk
TurledereJan Overgaard og Sten Skjoldborg
TelefonJan: 31370334 (send sms så ringer jeg tilbage)
Ansvarlig for skitræning
Facebook gruppe

Yderligere information

Medlemskab

For at deltage på klubture i Skiklubben Hareskov skal man være indforstået med, at betale kontingent for den sæson turen afholdes. Et kontingent gælder fra 1. juli til 30 juni efterfølgende år (forskudt regnskabsår). Melder du dig ind, når turene åbner for tilmeldingen, lige før sommerferie (typisk maj/juni måned), så vil dit kontingent bliver overført til den nye sæson.

Medlemmer af Århus Skiklub og andre skiklubber under Danmarks Skiforbund samt Dansk Mountainbike Klub kan også tilmelde sig ved at oprette en gæstekonto på https://medlem.hareski.dk/indmeld

Teknisk arrangør

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Snowtravel der er medlem af Rejsegarantifonden

Forsikring

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark.

Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.

Læs om forsikringen her

Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben.

Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture.  Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.

Forbehold

Der skal minimum være 50 deltagere for, at turen gennemføres. Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på www.hareski.dk

Ankomst og afrejse

Vejledende rejsegrupperFokus på klubturen
Voksne med små børn 3-5 årTilbydes ikke undervisning på denne klubtur
Voksne med store børn 6-12 årMålgruppe
Voksne med teenagere 13-19 årMålgruppe
Ungdom/ teenager 13-25 år uden forældreTilbydes ikke under 18 år
Voksen uden børnMålgruppe
Senior +50 uden børnMÅlgruppe
Instruktør uddannelse/efteruddannelseDer tilbydes ikke efteruddannelse på denne tur
Skiniveau med vejledende beskrivelserFokus på denne klubtur
BegynderFor dem der aldrig har prøvet det før (0 ugers erfaring). Tilbydes ikke på denne tur
LetøvetFor dem der kan køre ned af grønne og blå pister (minimum 1-2 ugers erfaring). Ja, til alle aldersgrupper fra 5 år.
ØvetFor dem der kører blå og røde pister med parallelle ski (3-8 ugers erfaring).
ErfarenFor dem der behersker det meste og kører røde og sorte pister (mere end 8 ugers erfaring). Ja, men forventer det primært vil være et tilbud til voksne og teenagere.
EkspertFor dem der behersker det hele og kan køre sikkert overalt uanset terræn og føre men har behov for finpudsning.
InstruktørniveauIkke den stor forskel fra eksport, men du er måske udannet instruktør eller har kendskab til teorien bag skiløbet fra et kursus. Instruktører er frivillige, der deltager på denne tur for at træne medlemmerne.
Top