Uge 11 – Åre/Bjørnen, Sverige – Prisvenlig tur med tog – 4 eller 8 dages alpint skiløb

Smugkig på sæsonen 24/25.

Priser, tilmelding og info følger i løbet af sommeren 2024.
Denne tur er en klubtur i samarbejde med Aarhus Skiklub

Billede

Denne tur går til Åre–Björnen med direkte adgang til Åre området og langrends løjper lige udenfor døren. Ankom udhvilet, højt mod nord hos den gode sne.

Er en uge på ski bare ikke nok eller er der kun mulighed for en kort skitur i år? Så er denne tur noget for dig/jer, men du får også mulighed for at vælge hele 8 dage på ski, hvis du vil have fuld valuta for pengene. Dette er en tur for både individuelle skiløbere, par og familier.

Åre er uden tvivl det skisportssted i Norden, der kommer tættest på terrænet i Alperne. Med sine 100 nedfarter og 42 lifter er her rigeligt med udfordringer til alle skiløbere – både dem med masser af kilometer skiløb i benene, og dem der kun har været på ski få gange før.

Vi stiger på ”Snälltoget” på Malmø station enten lørdag eller onsdag eftermiddag afhængig af dine ønsker. Næste morgen kl. 07.40 er vi i sneen! Man skal selv sørge for billet til Malmø station.

· Vælger du at tage af sted allerede lørdag, så står du på ski fra søndag til søndag, hvor du stiger på toget sidst på eftermiddagen, og er hjemme tidligt mandag morgen.

· Vælger du at stige på toget onsdag eftermiddag, så står du på ski fra torsdag til søndag, og stiger på toget sidst på eftermiddagen og er hjemme tidlig mandag morgen.

 

MålgruppeBred klubture for par, individuelle skiløbere og familier med børn fra 5 år.
Skitræning3 timers træning søndag til tirsdag og igen torsdag til lørdag. Undervisning fra 5 år, men et krav at man har prøvet det før.
RejseperiodeOphold er fra søndag til søndag 3.
Ophold/transportLejligheder uden forplejning. Togtransport fra Malmø. Også mulighed for egen transport

Skiområde og by

Åre´s skiområder strækker sig fra Björnen i øst, via centrale Åre til Duved i vest og er centrum for Skandinaviens mest internationale skisted – alt i Åre handler om at stå på ski. Her har flere gange været afholdt world cup. Her findes moderne shopping muligheder, et stort udbud af restauranter og et pulserende natteliv.

Vi gentager succesen fra tidligere år. Vi bor i “Björnen”, der huser det bedste børne skiområde. Fra Björnen er der direkte adgang til pisterne i Åre (uden skibus)

Indkvartering og forplejning

Vi bor meget centralt 100-150 m fra liften i lejligheder (Huset Bjørnen, Vargan, Renen m.fl.), hvor vi hver især står for madlavningen.

Lejlighederne varierer i str. til 2-10 pers og af enkel standard. Der er mulighed for at booke friplads i lejlighed og i togkupéen, efter aftale med turlederen.

Der er fine langrendsspor i gåafstand – (Langrend kræver langrends-skipass). Lille supermarkedet er lige rundt om hjørnet. Internetbestilling og levering er mulig fra større ICA-supermarked.

Transport

På denne tur tilbydes mulighed for togtransport eller transport i egen bil.

Tog:

Herunder er der tale om cirkatider, men det nøjagtige tidspunkt vil fremgå tydeligt af billetten.

Udrejse lørdag/onsdag: Malmö kl. 15.55 med ankomst dagen efter kl. 07.40 i Åre. Hjemrejse søndag: Kl. 16.45 med ankomst mandag kl. 07.15 Malmö

Prisen er pr. person tur/retur i delt 6 personers kupéer med liggeplads inkl. lagen, pude og tæppe.

Inkluderet i turen er morgenmad på toget. t/r. En morgenmadspakke består af brød, smør, ost, yoghurt, juice samt kaffe, te eller varm chokolade. Desuden er der undervejs mulighed for at købe drikkevarer og lette anretninger, eller man kan selv medbringe egen mad.

Der findes ingen begrænsninger vedrørende bagagen, men al bagage skal være i kupeen, dog må det ikke genere andre rejsende. Som håndbagage medregnes sammenklappelig barnevogn og ski, som er forsvarligt indpakket.

Fra stationen i Åre og frem til Åre/Björnen er der inkluderet transferbus t/r.

Bil:

Der er ca. 1.090 km. til Åre. I Sverige er vinterdæk påbudt i vinterhalvåret. Ligeledes er man forpligtet til at

have snekæder i bilen.

Instruktion og aktiviteter

Ski instruktion af 3 timers varighed vil på ankomstdagen gennemføres efter frokost og de efterfølgende dage om formiddagen fra 9.30-12.30 for både børn og voksne.

Der gives undervisning til børn fra 6 år. Niveau fra begyndere til erfarne – se beskrivelse sidst i dokumentet.

Derudover er der snesikker langrend i vindstille skovterræn. Ruter fra 1 km – 15 km med forskellig sværhedsgrad. Man kan kombinere forskellige stistrækninger for at variere sit skiløb og skabe sin helt egen variant. Oplyst hver dag kl. 07.00-22.00. Præpareres hver dag kl. 05.00-09.00

Noter i kommentarfeltet, hvis der ønskes langrendsundervisning i stedet for alpin og så undersøger vi mulighederne for dette.

Skilifterne er åbne fra 9.00-16.30

Lørdag holder vi traditionen tro picnic på Valletorget kl 12.30.

Priser

Grundpriser

BeskrivelsePris
Priser – Ophold 7 nætter Lejligheder med 2-10 sengepladser
VoksenDkr.
Seniorer (65+)Dkr.
Barn/ung 7-17 årDkr.
Barn 6 år Dkr.
Barn 0-5 år uden undervisningDkr.
Priser – Ophold 3 nætterLejligheder med 2-8 sengepladser
VoksenDkr.
Seniorer (65+)Dkr.
Barn/ung 7-17 årDkr.
Barn 6 årDkr.
Barn 0-5 år uden undervisningDkr.

Inkluderet i prisen

 • Togtransport inkl. morgenmad t/r.
 • Ophold i henholdsvis 3 og 7 nætter uden forplejning
 • 4 eller 8 dages liftkort
 • Skiinstruktion
 • Picnic
 • Sengelinned og håndklæder
 • Slutrengøring
 • Alle turistskatter og afgifter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Forplejning
 • Drikkevarer
 • Skileje

Tillæg pr. person

BeskrivelsePris
Frikøbt plads i kupé:Dkr.
Frikøbt seng i lejligheden (pr. seng) v/7 nætterDkr.
Frikøbt seng i lejligheden (pr. seng) v/3 nætterDkr.

Rabatter

BeskrivelseRabat
Rabat ved egen transport:Dkr.
Rabat v. Pakkerejse uden liftkort (8 dg.), voksen:Dkr.
Rabat v. Pakkerejse uden liftkort (8 dg.), barn 7-17 år: Dkr.
Rabat v. Pakkerejse uden liftkort (4 dg.), voksen:Dkr.
Rabat v. Pakkerejse uden liftkort (4 dg.), barn 7-17 år: Dkr.

Skileje

Der vil komme oplæg på skileje på et senere tidspunkt.

Leje - Skisæt

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Kun ski

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Hjelm

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding åbner
TilmeldingTilmelding vil ske igennem vores medlemsportal. Her bliver du fulgt igennem tilmeldingsprocessen og betaler med VISA/Dankort eller Mobile Pay onlineløsning. Man skal logge ind med personlig e-mail som brugernavn og kode der er udsendt pr. mail. Kontakt info@hareski.dk hvis du oplever problemer.
Tilmeldingslink
DepositumDepositum på kr. 2.000,- Vi har kun ovenstående indkvartering(er) og derfor bliver tilmeldinger behandlet efter først til mølle-princippet.
RestbeløbRestbetaling skal ske i – og sker når faktura med link til onlinebetaling eller FI-kode (betalingskort via bank) samt betalingsdato modtages.
AfbestillingTilmeldingen er bindende ved tilmelding og vi anbefaler at der tegnes en privat afbestillingsforsikring. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs.

Kontakt

Turmailaare-uge11@hareski.dk
Turledere
Telefon
Ansvarlig for skitræning
Facebook gruppe

Yderligere information

Medlemskab

For at deltage på turen skal man være indforstået med at betale kontingent for pågældende sæson. Melder man sig ind frem til 30. juni (sidste dag i indeværende sæson), som er nuværende sæson, vil man automatisk få overført kontingentet til næste sæson.

Teknisk arrangør

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Snowtravel der er medlem af Rejsegarantifonden nr. 3292.

Forsikring

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark.

Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring. Læs om forsikringen her

Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben.

Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture. Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.

Forbehold

Der skal minimum være 80 deltagere for, at turen gennemføres. Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på www.hareski.dk

Ankomst og afrejse

Vejledende rejsegrupperFokus på klubturen
Voksne med små børn 3-5 årTilbydes ikke undervisning på denne klubtur
Voksne med store børn 6-12 årMålgruppe
Voksne med teenagere 13-19 årMålgruppe
Ungdom/ teenager 13-25 år uden forældreTilbydes ikke under 18 år
Voksen uden børnMålgruppe
Senior +50 uden børnMÅlgruppe
Instruktør uddannelse/efteruddannelseDer tilbydes ikke efteruddannelse på denne tur
Skiniveau med vejledende beskrivelserFokus på denne klubtur
BegynderFor dem der aldrig har prøvet det før (0 ugers erfaring). Tilbydes ikke på denne tur
LetøvetFor dem der kan køre ned af grønne og blå pister (minimum 1-2 ugers erfaring). Ja, til alle aldersgrupper fra 5 år.
ØvetFor dem der kører blå og røde pister med parallelle ski (3-8 ugers erfaring).
ErfarenFor dem der behersker det meste og kører røde og sorte pister (mere end 8 ugers erfaring). Ja, men forventer det primært vil være et tilbud til voksne og teenagere.
EkspertFor dem der behersker det hele og kan køre sikkert overalt uanset terræn og føre men har behov for finpudsning.
InstruktørniveauIkke den stor forskel fra eksport, men du er måske udannet instruktør eller har kendskab til teorien bag skiløbet fra et kursus. Instruktører er frivillige, der deltager på denne tur for at træne medlemmerne.
Top