UGE 10 – GRESSONEY, ITALIEN – ERFARNE SKILØBERE 50+

Turen er udsolgt.

Eksklusiv skitur til Monte Rosa området i Italien, Ski in/Ski out fra "Chalet du Lys" lækkert 4* Spa-hotel med suveræn mad og vin! Populær tur for de modne medlemmer.

Billede
MålgruppeTuren er for alle medlemmer, men er målrettet erfarne skiløbere over 50. På denne tur lægger vi vægt på, at alle har lyst til at deltage i det fornøjelige samvær, som udfolder sig under den gode middag efter en aktiv dag på pisterne.
SkitræningPlanlagt 3 x 3 timers skitræning for alle søn-, man- og tirsdag. Der er ikke undervisning for begyndere og letøvede.
RejseperiodeOphold i 7 nætter fra lørdag den 2. marts til lørdag den 9. marts 2024
Ophold/transportHotel med ½ pension. inkl. flytransport med mulighed for kør-selv

Skiområde og by

Monte Rosa skiområdet er måske et af de mest oversete skiområdet i Italien. Det betyder til gengæld store naturoplevelser og stort set ingen liftkø. Her får du god plads på pisterne, lange nedfarter og uanede muligheder uden for pisterne. Det er et af Alpernes bedste freeride områder. Skiområdet er beliggende fra 1200 til 3275 m.o.h. og man er hermed sikret rigtig gode sneforhold. Her er 180 km. pister (47 km. blå/ 123 km. røde/ 10 km. sorte), og hertil kommer en næsten uendeligt antal skiruter og freeride muligheder. Skiområdet har et ældre liftsystem, men til gengæld er der sjældent liftkøer, da skiområdet på ingen måde er overrendt.

Gressoney-Staffal er beliggende for enden af dalen i 1800 m.o.h. Der er ikke tale om nogen rigtig by, blot en samling hoteller og restauranter for ende af dalen, men her er da både et par barer, en skiudlejning og en dagligvarerforretning. Da området mest besøges af italienere, kan man forvente at kvaliteten af maden på restauranterne er rigtig god og typisk alpekost.

Kort

Indkvartering og forplejning

Det hyggelige og lækre Chalet du Lys Hotel & Spa**** er beliggende i Gressoney-Staffal. Det betyder at der er skiløb til døren og under 200 m til liftene, der herfra går både i retning mod Champoluc og mod Alagna. Hotellet er bygget i rustik alpestil med bl.a. synlige bjælker. På hotellet finder man restaurant, irsk pub, reception, lounge/bibliotek med pejs, samt en flot wellness- og spa-afdeling med saunaer, dampbad, jacuzzi og lille udendørs opvarmet swimmingpool. Der er elevator på hotellet. Desuden er der lokale med stor skærm til f.eks. filmforevisning. Værelserne er til 1-3 personer og alle med badeværelse med dusche/ WC og hårtørrer samt badekåbe som kan benyttes i Spa afdelingen. Der er desuden TV, telefon og safeboks på alle værelser. Ophold er med morgenmadsbuffet samt lækker lokalinspireret aftenmenu. Forplejningen er startende med aftensmad på ankomstdagen og afsluttende med morgenmad på afrejsedagen. Der er gratis WiFi på hele hotellet. Mulighed for gratis parkering ved hotellet.

Bemærk: Turen er nu udsolgt (10. oktober).

Transport

På denne tur er der booket fælles flytransport og transfer. Der er også mulighed for transport i egen bil.

Flytransport:   Vi flyver med SAS, direkte fra Kastrup til Milano-Malpensa.

2. marts     København-Milano      08:25-10:30

9. marts      Milano-København      11:20-13:25

Du bedes møde i lufthavnen senest 2 timer før afgang, for check-in. Der er inkluderet 1 x 23 kg. bagage samt ski- og støvletransport på max. 23 kg. Ski og støvler skal være pakket i to tasker, og der må ikke være andet i taskerne end ski og støvler. Ski- og støvletransport SKAL bestilles, selvom det er inkluderet. Fremgår til kr. 0,- i bestillingsproceduren. Gør klar ved bestilling om man vil have kun støvler eller støvler og ski med. Desuden er der inkluderet et stk. håndbagage på 8 kg (max 55x40x23).

Ingen måltider indgår i flyvningen. Vi råder kun over 40 flypladser på denne tur. (først til mølle).

Ved ankomst til Milano-Malpensa lufthavn bliver vi afhentet at transferbus der kører os til hotellet i Gressoney (ca. 2t. 30min. transfer).

BEMÆRK: Da vi råder over et begrænset antal flypladser, tilrådes hurtig tilmelding. Flytransport forudsætter at der senest 90 dage før afrejse er et tilstrækkeligt antal deltagere på turen. På denne tur er det minimum 20 flydeltagere. Hvis der på dette tidspunkt ikke er tilstrækkeligt med deltagere, annulleres flymuligheden.

Bil: Der er ca. 1515 km. til Gressoney. Bemærk at der betales for at køre på motorvej i Schweiz. Vignette gældende et helt år koster ca. kr. 300,-, og kan købes på grænsen til Schweiz. I Tyskland, Schweiz og Østrig trafikveste påbudt (til alle personer) i bilen.

Instruktion og aktiviteter

Der er 9 timers undervisning i alpint skiløb med danske klubinstruktører inkluderet i prisen. Der vil være 3 timers undervisning formiddag/eftermiddag fordelt på søn-, man- og tirsdag. Der er ikke begynderundervisning på denne tur. Vi vil eventuelt lave temabaseret undervisning en eller to af dagene, hvor instruktørerne kommer med forslag til temaer. Dette bevirker, at man kan løbe i hele området de resterende hele dage og udnytte effekten af undervisningen.

Én af dagene bliver der arrangeret fælles frokost på en restaurant i terrænet. Denne frokost er inkluderet i prisen.

Priser

Grundpriser

BeskrivelsePris
Voksen12.900 kr
Senior (født før 1959)12.600 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flytransport inkl. transfer t/r.
 • Ophold i 7 nætter på hotel med ½ pension
 • 6 dages liftkort til Monte Rosa skiområde
 • Skiinstruktion
 • 1 x Fællesspisning på restaurant i skiområdet
 • Gratis adgang til hotellets wellness-afdeling og udendørs pool
 • Afterskiing efter hjemkomst
 • Key-Card gebyr
 • Alle kendte turistskatter og afgifter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Frokost (udover nævnte)
 • Drikkevarer
 • Skileje

Tillæg pr. person

BeskrivelsePris
Enkeltværelse 3.500 kr.
Flytransport inkl. transfer. MED skitransport0,00 kr
Flytransport inkl. transfer UDEN ski- eller støvletransport0,00 kr
Liftkort pr. ekstra dag, voksen (kun kør-selv)390 kr
Liftkort pr. ekstra dag, senior (født før 1959) (kun kør-selv)340 kr

Rabatter

BeskrivelseRabat
Egen Transport- 2.500 kr.
Pakkerejse uden skipass (f.eks. til indehavere af ISIA/IVSI)- 2.400 kr.

Skileje

Udstyrsleje via skiklubbens hjemmeside til reduceret pris, hvor muligt ved bestilling og betaling senest 30 dage inden afrejse.

I Gressoney bor vi i området Staffal. Vores skileje ligger ca. 450 m. fra hotellet.
Adresse:

Cisco Ski Stafa
Località Tschaval 50
11020 Gressoney
under Bar Trattoria

Åbningstider:
Ma. - Fr.: 8:30 - 12:30 og 14:30 - 17:30
Lø. - Sø.: 8:30 - 18:00

Link til udstyrsleje

Leje - Skisæt

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris
Øvet'Performance' skipakke6790
Erfaren/ekspert'Excellence' skipakke6930
Øvet'Performance' skipakke7850
Erfaren/ekspert'Excellence' skipakke7980
Øvet'Performance' skipakke81.090
Erfaren/ekspert'Excellence' skipakke81.260

Leje - Kun ski

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris
Øvet'Performance' ski6630
Erfaren/ekspert'Excellence' ski6790
Øvet'Performance' ski7710
Erfaren/ekspert'Excellence' ski7820
Øvet'Performance' ski8840
Erfaren/ekspert'Excellence' ski81.090

Leje - Hjelm

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris
AlleHjelm6100
AlleHjelm7140
AlleHjelm8170

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding åbnerTilmelding åbner 30. juni 2023
TilmeldingTilmelding vil ske igennem vores medlemsportal. Her bliver du fulgt igennem tilmeldingsprocessen og betaler med VISA/Dankort eller Mobile Pay onlineløsning. Man skal logge ind med personlig e-mail som brugernavn og kode der er udsendt pr. mail. Kontakt info@hareski.dk hvis du oplever problemer.
Tilmeldingslinkhttps://medlem.hareski.dk/event/details/e600
DepositumDepositum på kr. 2.000,- pr. pers. skal betales ved tilmelding. Man er først tilmeldt turen når depositum er betalt. Vi har kun ovenstående indkvartering(er) og derfor bliver tilmeldinger behandlet efter først til mølle-princippet.
RestbeløbRestbetaling skal ske inden 01. januar 2024. Overholder man ikke betalingsfrist annulleres bestillingen og depositum er tabt. Du modtager en faktura med link til onlinebetaling eller FI-kode (betalingskort via bank) samt betalingsdato.
AfbestillingTilmeldingen er bindende ved tilmelding. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs.

Kontakt

Turmailgressoney-uge10@hareski.dk
TurledereStuart Henney
Telefon5132 9579
Ansvarlig for skitræningMichael Bødker Christiansen
Facebook gruppehttps://www.facebook.com/groups/782738246684183

Om den frivillige turledelse

Profilbillede

Deltager på uge 10/11 tur siden 2015. Frivillig turleder siden 2021.

Yderligere information

Sikkerhed

Alle deltagere skal bære hjelm under skiløb på denne tur. Det anbefales kraftigt også at bære rygskjold for at undgå rygskader ved fald osv.

 

Infomøde

Alle deltagere bliver inviteret til et infomøde ca. 3-4 uger inden afrejse.

Medlemskab

For at deltage på turen skal man være indforstået med at betale kontingent for pågældende sæson. Melder man sig ind frem til 30. juni (sidste dag i indeværende sæson, vil man automatisk få overført kontingentet til næste sæson.

Teknisk arrangør

Denne rejse er arrangeret i samarbejde med Snowtravel Aps der er medlem af Rejsegarantifonden nr. 3292.

Forsikring

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark.

Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.

Læs om forsikringen her

Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben.

Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture.  Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.

 

Krav om ansvarsforsikring i Italien

I Italien er der siden 1/1 2022, et krav om at alle skiløbere skal have en ansvarsforsikring. Som rejsende er det din egen opgave at sikre at du har forsikringen i orden. Bøderne for ikke at have ansvarsforsikring er på € 100,- til € 150,- og liftkort kan blive inddraget.

Er du medlem af en dansk skiklub registreret under Dansk Skiforbund, så har du automatisk en ansvarsforsikring gennem Idrættens Rejseforsikring, som alle skiklubmedlemmer automatisk får.

Påbud om hjelm i Italien

Et andet påbud i Italien, er at børn under 18 år SKAL køre med skihjelm på pisterne. Dette følger for øvrigt skiklubbens generelle politik.

Forbehold

Der skal minimum være 25 deltagere for, at turen gennemføres. Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutaudsving, brændstofstigninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på www.hareski.dk

 

Ankomst og afrejse

Kørselsvejledning

ANKOMST: Check-in er muligt fra kl. 15.00. Ankommer man før, er man velkommen til at sætte bagagen på hotellet. For gæster der ankommer tidligt på ankomstdagen, vil det være muligt at tilkøbe morgenmad (07.30-10.00). Det er muligt at få aftensmad ved ankomst indtil kl. 20.00 på ankomstdagen. Ved ankomst senere end kl. 20.00 bedes man ringe til receptionen, for at aftale nøgleudlevering.

AFREJSE: På afrejsedagen skal værelserne forlades senest kl. 10.00. Det vil være muligt at opbevare bagagen på hotellet i løbet af dagen, og der vil være mulighed for afrejsebad inden hjemrejse.

Vejledende rejsegrupperFokus på klubturen
Voksne med små børn 3-5 årTilbydes ikke på denne tur
Voksne med store børn 6-12 årTilbydes ikke på denne tur
Voksne med teenagere 13-19 årTilbydes ikke på denne tur
Ungdom/ teenager 13-25 år uden forældreTilbydes ikke på denne tur
Voksen uden børnEr velkommen på turen, men focus er på senior +50
Senior +50 uden børnPrimær focus for denne tur
Instruktør uddannelse/efteruddannelseTilbydes ikke på denne tur
Skiniveau med vejledende beskrivelserFokus på denne klubtur
BegynderTilbydes ikke på denne tur
LetøvetTilbydes ikke på denne tur
ØvetFor dem der kører blå og røde pister med parallelle ski (3-8 ugers erfaring).
ErfarenFor dem der behersker det meste og kører røde og sorte pister (mere end 8 ugers erfaring)
EkspertFor dem der behersker det hele og kan køre sikkert overalt uanset terræn og føre; men har behov for finpudsning.
InstruktørniveauDeltager på ekspertholdet
Top