Loading Events

« All Events

Uge 7 – Hochfügen i Østrig for erfarne familier med børn/unge på 12 år og op

12. February 2022 - 19. February 2022

UDSOLGT – Tilmelding til venteliste er muligt. Der kan bliver frigivet pladser når påsætningen af instruktører er gennemført –

Ski-in/ski-out for familier med større børn og unge mennesker

Denne tur henvender sig primært til familier, der har været på ski en del år og som gerne stadig vil have teenagere med på ferie. Hochfügen er et spændende skiområde, hvor erfarne og eksperter bliver udfordret (bemærk, der vil ikke være tilbud for begyndere eller let-øvede på denne tur da der kun er røde pister i området). Hotellet, Montana Alm, er ski-in/ski-out via en rød piste, som svinger lige forbi hotellets store terrasse. 

Turen er med halvpension og vi spiser sammen i restauranten morgen og aften. Vi har omkring 90 sengepladser (næsten hele hotellet), så der bliver en væld af andre danske børn og unge at være sammen med. Hotellet har bl.a. et ’spillerum’, så medbring et bordtennisbat, hvis du har lidt energi tilbage til en gang rundt om bordet om aftenen.

Skiområde og by

Hochfügen ligger ved indgangen til Zillertal i Østrig, hvor man også finder de mere kendte destinationer Mayrhofen, Zell am Ziller og Hintertux. Hochfügen hænger skimæssigt sammen med området Hochzillertal-Kaltenbach. 

Efter de østrigske forhold ligger Hochfügen højt, i 1500 meters højde, og skiløbet når op til 2500 meter over havet. Der er 12 lifte i Hochfügen og 37 lifte i Hochzillertal-Kaltenbach – tilsammen er der knap 200 kilometer at brede sig på. Alt sammen ganske fint og gemütlich i bedste østrigske stil. Det er et område med stor diversitet. Hochfügen er et område for øvede skiløbere, mens Kaltenbach har de store brede grønne og blå pister. Området giver gode muligheder for freeride og backcountry, så vi vil forsøge, at arrangere en tur med en lokal bjergguide efter interesse. 

En aften om ugen er der aftenåbnet i liften ved byen, hvor de østrigske skilærere laver en lille opvisning. Det er både muligt at stå på ski samt at kigge på mens man nyder en varm kop Glühwein. Traditionel tyrolerhygge. 

Hochfügen er ikke en decideret by, men en gruppe hoteller lokaliseret ved et ”liftknudepunkt”. Der er intet i ”byen”, ud over hoteller (med restaurant/cafeer), skibutikker/udlejning og en lille kiosk. Der er ikke supermarked, bager eller andre muligheder for at handle. Hvis man gerne vil handle, kan man køre i bil eller tage den lokale bus (gratis) ned til Fügen, hvor der er gode indkøbsmuligheder. 

Indkvartering og forplejning

Hotellet Montana Alm er ski-in / ski-outVi bor i hotellejligheder af forskellige størrelser fra 3 til 9 personer. Alle med bad og toilet, og mange også med en køkkenniche. De fleste har balkon. Hotellet har en skøn solterrasse. Der er et wellness område med sauna på hotellet. Der er sengelinned i lejlighederne, men ikke sæbe/shampoo. 

Turens pris er inklusive halvpension, der er stor morgen- og aftenbuffet. 

Mange af værelserne er renoveret

Instruktion og aktiviteter

Denne tur henvender sig for niveauerne øvet til ekspert.
Der indgår 15 timers undervisning, 5 formiddage á 3 timer for alle samtidigt. 

Extra: Der vil forsøgt arrangeret off-piste/freeride hold med lokal guide efter behov/ønske (er IKKE inkluderet i prisen). Denne mulighed er ikke kun for eksperter, men for alle niveauer. Det hele er selvfølgelig afhængigt af vejret og den aktuelle snesituation samt interesse. 

Hver eftermiddage efter skiløb holder vi samlet after-ski på hotellets terrasse/bar, og deler sjove og hyggelige skioplevelser fra dagen. 

Transport

På denne tur tilbydes bustransport i hvilebus, tog med sovekupé eller egen transport.

Bus:

Afrejse med bus fredag eftermiddag den 11/2. Ankomst til Hochfügen lørdag morgen. Hjemrejse er lørdag eftermiddag/aften (efter aftensmad) den 19/2, med hjemkomst søndag formiddag. Der kan forekomme samkørsel med andre rejsemål.

Bil:

Der er ca. 1140 km. til Hochfügen. Bemærk at der betales for at køre på motorvej i Østrig. Vignette gældende i 10 dage koster ca. kr. 75,-. I Østrig er vinterdæk påbudt i vinterhalvåret. Ligeledes er man forpligtet til at have snekæder og trafikveste (til alle personer) i bilen.

Tog:

Der er afgang fredag eftermiddag/aften den 11. feb. fra Danmark, og hjemkomst om formiddagen, efterfølgende søndag den 20. feb.

I Danmark er der fire stop (Høje Taastrup, Odense, Kolding og Padborg). Fra Padborg kører toget, uden stop, til Østrig, hvor det passerer grænsen lørdag morgen, ca. kl. 07.30. Toget stopper i Wörgl kl. 07.40, hvorfra der kun er ca. 45 km. til hotellet. Transfer er inkluderet i togprisen. Med togtransport opnår du 7½-8 skidage. Hele toget er røgfrit.

Man må gerne medbringe mad og drikke på toget. Men det er også muligt at købe lidt lette retter i spisevognen (40 pladser) som er placeret midt i toget. Betaling i toget er muligt med SEK og EURO. Det er muligt at bestille morgenmad som består af kaffe, the eller varm kakao. Desuden en sandwich med ost, en kanelbolle, lidt frugt og en juicebrik. Morgenmaden serveres i kupéen. Morgenmad skal bestilles sammen med rejsen.

Medbragt bagage skal være i kupéen. Under de nederste køjer er der plads til bagage (L165/ H40), samt lidt bagageplads i hattehylden. Medbringer du ski, kan du købe ski- og støvletransport til kr. 450,- pr. par t/r. Ski og støvler placeres så i et separat bagagerum.

Mere information om toget: https://www.hareski.dk/event/uge-7-tog-til-ostrig-laes-om-direkte-tog-til-ostrig-med-snalltaget/

Pris

Lejlighederne, hvoraf de fleste er renoveret inden for de sidste par år, er forskellige mht. antal faste sengepladser (3-10 personer) og opredninger. Hver lejlighederne har et antal soveværelser (afhænger af lejlighedens størrelse) og delt badeværelse. 

Hotellet tager betaling for alle faste sengepladser i en lejlighed, så vi vil gøre hvad vi kan for at indplacere familierne så hensigtsmæssigt som muligt, så faste sengepladser optages, og der dermed ikke opstår ekstra omkostninger, der kan fordyre turen. Vi vil forsøge at finde en god løsning for alle.  

Nedenstående priser er baseret på , at alle faste sengepladser bliver fyldt, og inkl. 7 overnatninger, halvpension, 6 dages liftkort og skiskole.  

Pakkepris i delt værelse/ lejlighed:

Voksen kr. 11.700,-
Voksen i ekstra senge 3.-8. seng kr. 10.300,-
Unge (årg. 2003-2006) i 4.-8. seng kr. 8.600,-
Børn (årg. 2007-2015) i 4.-8. seng kr. 5.900,-

Tillæg

Bustransport t/r. Kr. 900,-
Togtransport inkl. transfer t/r. Kr. 2.300,-
Ski- og støvletransport med tog t/r. Kr. 450,-
Morgenmad på toget t/r. Kr. 140,-
Frikøbt plads i kupé i toget Kr. 2.100,-
Liftkort pr. ekstra dag, voksen Kr. 290,-
Liftkort pr. ekstra dag, unge (årg. 2003-2006) Kr. 225,-
Liftkort pr. ekstra dag, børn (årg. 2007-2015) Kr. 135,-

Overnatninger i delt lejlighed/værelse med ½ pensionInkluderet i prisen 

 • Instruktion (alpin skiløb) 15 timer 
 • 6 dages liftkort (Zillertaler Superski)
 • KeyCard gebyr
 • Slutrengøring
 • Sengelinned og håndklæder
 • Alle kendte turistskatter og afgifter
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Uden for prisen 

 • Transport 
 • Frokost 
 • Drikkevarer (også til maden) 
 • Liftkortlørdage 
 • Ski- og støvleleje 

Skileje

Det er muligt at opnå rabat på skileje hos Skiverleih Kostenzer i Hochfügen ved bestilling gennem SNOWTRAVEL senest 65 dage inden afrejse. I priserne herunder er rabat allerede fratrukket.

Skisæt (ski, støvler, stave) Beskrivelse ID 6/7 dg 8 dg
Voksen øvet Sensation/ Performance 169 1050 1200
Junior Junior/Espoir (6-11 år) 173 540 615
Ski Beskrivelse 6/7 dg 8 dg
Voksen øvet Sensation/ Performance 8 880 1000
Junior Junior/Espoir (6-11 år) 89 420 480
Hjelm Beskrivelse 6/7 dg 8 dg
Børn/ Junior (2-11 år) 137 100 120

 

Tilmelding og betalingsbetingelser 

Tilmelding åbner:  Tilmeldingen er åben til venteliste
Tilmelding:  Tilmelding foregår på klubbens medlemsportal via nedenstående link. Man skal logge ind med personlig e-mail som brugernavn og kode der er udsendt pr. mail. Kontakt info@hareski.dk hvis du oplever problemer. 
Tilmeldingslink:  https://medlem.hareski.dk/event/details/i1880
Depositum:  Depositum på kr. 2.500,- Vi har kun ovenstående indkvartering(er) og derfor bliver tilmeldinger behandlet efter først til mølle-princippet.
Restbetaling:  Restbetaling skal ske i efteråret 2021 – den foregår ved at du modtager en faktura med link til onlinebetaling eller FI-kode (betalingskort via bank) samt betalingsdato. 
Afbestilling:  Tilmeldingen er bindende ved tilmelding. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs.  

Kontakt 

Turledere:  Christian de Lichtenberg (mobil 93 88 53 88) og Nina Due (mobil 29 49 98 10) 
Turmail:  hochfugen-uge7@hareski.dk 

Yderligere information 

Medlemskab 

For at deltage på klubturen i Skiklubben Hareskov skal man være indforstået med, at betale kontingent for den sæson turen afholdes. Et kontingent gælder fra 1. juli til 30 juni efterfølgende år (forskudt regnskabsår). Melder du dig ind, når turene åbner for tilmeldingen, lige før sommerferie (typisk maj/juni måned), så vil dit kontingent bliver overført til den nye sæson.

Forsikring 

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark.

Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.

Læs om forsikringen her

Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben.

Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture.  Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.

Teknisk arrangør 

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Snowtravel Denmark ApS, reg. nr. 3292 i Rejsegarantifonden.

Forbehold 

Der skal minimum være 70 deltagere for, at turen gennemføres. Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser påwww.hareski.dk/turbestemmelser 

 Forklaring  skiniveau 

Der vil ikke være tilbud for begyndere og let-øvede på denne tur. Som øvet skal du kunne køre røde pister da der ingen blå pister er i området. 

Kategori:  Rettesnor for indplacering: 
Øvet  For dem der kører blå og røde pister med parallelle ski (3-8 ugers erfaring). 
Erfaren  For dem der behersker det meste og kører røde og sorte pister (mere end 8 ugers erfaring) 
Ekspert  For dem der behersker det hele og kan køre sikkert overalt uanset terræn og føre men har behov for finpudsning. 

Ovenstående er kun vejledende. Det er meget individuelt, hvornår man er på et givent færdighedsniveau. Er du i tvivl så ring og tal med turarrangøren. 

Details

Start:
12. February 2022
End:
19. February 2022
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Hochfügen
Austria + Google Map

Details

Start:
12. February 2022
End:
19. February 2022
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Hochfügen
Austria + Google Map