Uge 50 – Hemsedal, Norge – Familier med børn og unge, mulighed for SkiSport træning og Nordkredsmesterskaber

ÅBEN for venteliste

Billig familietur m. fokus på børneundervisning (+5 år), mulighed for heldagstræning med Hareskoven Skiteam og Youthteam. Tilskud til hel og halvdags SkiSportDanmark træning gives til de øvede børn 7-12 år
Ugen afsluttes med Nordkredsmesterskaberne for de Danske Skiklubber.

Billede

Hemsedal kaldes med god grund ”Nordens Alper”, da terræn og fjelde ligner alperne. Pister og skiløb er i en klasse for sig selv og pga. højde og pisternes orientering er der altid godt med sne.  

Traditionen tro drager de danske skiklubber til Hemsedal i uge 50, hvor både børn og voksne får formiddagstræning med klubbens dedikerede instruktører og trænere, samtidig med at klubløberne på Skiteamet, Youthteamet og Raceteamet har helddagstræning.
Vi bor sammen på tværs af familier, laver mad og lektier sammen. I løbet af ugen vil der være mulighed for julehygge, filmaften eller andre sociale aktiviteter.

Turen er også god til børnefamilier (+5 år) til børn som gerne vil begynde at dyrke ski som en sport – fælles for alle er, at vi at have det sjovt på ski og opleve den hyggelige stemning man kun finder i de norske fjelde.

Børne undervisningen vil blive varetaget af engagerede instruktører fra klubben, som har en legende tilgang til det at stå på ski. 

Turen giver derudover mulighed for at øvede børn og unge fra 6-16 år (afhængig af skiniveau) kan prøve kræfter med heldagstræning med Skiteamets unge klubløbere, samtidig med at de mindste børn sammen med begynderne, får fokus på at komme godt i gang på skiene. 

Denne tur er derfor en god mulighed for familien med børn på forskelligt skiniveau, at komme afsted sammen men stadig udvikle individuelle skifærdigheder.

I slutningen af ugen bliver der afholdt Nordkredsmesterskaber (NKM), hvor de fleste skiklubber i Danmark deltager. Det er muligt for alle at deltage i konkurrencen, eneste krav er at man selv skal kunne tage en lift og køre på røde pister. Mere information og tilmelding til konkurrence kommer når vi nærmer os afrejse.

 

MålgruppeTuren retter sig mod familier med børn (+5 år) og unge som har forskellige skifærdigheder og som ønsker differenceret undervisning. For øvede børn og unge (+6 år) tilbydes heldagstræning med Skiteam,
SkitræningDer er undervisning 3 timer om dagen 5 dage fra mandag til og med fredag. For de øvede (rød pist) 6 - 16-årige, vil det være muligt at tilvælge heldagstræning med skiteamet, hvor der er undervisning både formiddag og eftermiddag.
Rejseperiode11 – 18 december 2022 (vi forsøger at booke lejlighederne fra 10 dec)
Ophold/transportVi bor i lejligheder tæt på pisterne og alle lejligheder er udstyret med køkken og flere soveværelser . Transport er i egne biler.

Skiområde og by

Hemsedal er et af de største skiområder i Norge og byder på mere end 20 lifter, 49 pister hvoraf den længste er 6 km. Lang, der er en faldhøjde på 830 m, 4 Freestyle/Snowboard parker, 2 Skicross arenaer, flere slalombaner med tidtagning og ikke mindst et kæmpe stort børneområde.

Indkvartering og forplejning

Vi kommer til at bo i hyggelige lejligheder tæt ved fjeldet med ski-in/ski-out mulighed, uanset hvilket skiniveau du har, er det let at komme til og fra lejligheden.

Madlavning, indkøb og ansvar for opgaver i lejlighederne bliver koordineret af hver enkelt hytte. Turlederen sender hyttefordeling og kontakt informationer ud i god tid inden afrejse.

Slutrengøring er inkluderet i prisen, men hytten skal efterlades pæn og ryddelig uden skrald.

Transport

Transport i egne biler, husk snekæder og vinterdæk.

Ledige pladser kan med fordel koordineres via klubbens facebook side.

Instruktion og aktiviteter

Skiskole med klubbens danske instruktører

Der er undervisning for alle i 3 timer hver formiddag, startende mandag og til og med fredag.

De helt små fra 5 år får på denne tur undervisning af instruktører, der er vilde med at undervise børn, så vi kan skabe skiglæde hos børnene. De helt små børn skal derfor være vant til at undvære mor og far i 3 timer hver dag, men skulle det knibe med at bevare energien så ringer vi naturligvis til far/mor så de kan blive hentet. Det plejer absolut ikke at ske ofte, da alle børn nyder at være på skiskole, lege i sneen og hygge sig med alle de andre børn!

De øvrige børn, unge og voksne får selvfølgelig også god undervisning med lige så meget skiglæde af klubbens erfarne instruktører.

For de øvede 6 – 16-årige, der selv kan tage liften og klare en rød piste, vil det være muligt at tilvælge heldagstræning med skiteamet, hvor der er undervisning både formiddag og eftermiddag. Dansk Skiforbund har givet et tilskud til de 7-12 årige erfarne skiløbere der gerne vil prøve at dyrke Ski som deres sportsgren – se mere under tilmeldingen.

I uge 50 bliver der ligeledes afholdt Nordkredsmesterskaber, hvor mange skiklubber i Danmark deltager. Udover at det selvfølgelig er muligt for alle at deltage i disse konkurrencer, så er det fedt at opleve så mange dygtige danskere fra landets førende klubber! kontakt turleder hvis du eller dine børn ønsker at stille op

Om Skiteamet

Skiteamet er et træningstilbud til børn og unge fra 6 og op, som har lyst til at “gå til ski” og være en del af en stor blandet børne-/unge gruppe, der har det at stå på ski som deres sport. Vores ture har forskellig fokus, men det overordnede mål er, at løberne bliver utrolig alsidige skiløbere.
Vi har en 50/50 fordeling ift. træning af grundlæggende ski tekniske færdigheder på pisten/freeskiing og porttræning herunder slalom og storslalom. Der lægges meget vægt på de sociale aspekter og sammenholdet på teamet er unikt. se mere om skiteamet her
Miniskiteamet er et team for de helt unge, 6-8-årige. På miniskiteamet er der lidt mindre fokus på træning og en del mere plads til leg – holdet skal ses som et fællesskab for de yngre der er glade for at have sne under fødderne og et introhold til det rigtige skiteam. Minifilm om:se mere om miniskiteamet her

Priser

Grundpriser

BeskrivelsePris
Voksen, ophold i lejlighed/hytte (+ 18 år)DKK 3.138,-
Barn, ophold i lejlighed/hytte (5-17 år)DKK 2.885,-
Sengeplads (AKD, servicefolk eller sengeplads frikøb)DKK 1.316,-
Baby 0-2 år uden egen sengDKK 0,-

Inkluderet i prisen

  • Ophold i lejlighed/hytte
  • 5 dage á 3 timers træning (formiddag)

Ikke inkluderet i prisen

  • Liftkort tilkøb (muligt tilkøb)
  • Tomme senge (Frikøb af senge er tilkøb)
  • Ski- og støvleleje
  • Forplejning og drikkevarer
  • Transport

Tillæg pr. person

BeskrivelsePris
Liftkort 6-8 dage, Børn 6-17 år DKK 1.000,-
Liftkort 6-8 dage, Voksne 18-64 årDKK 1.239,-
Liftkort 6-8 dage, Senior 65+DKK 1.000,-
Liftkort 6-8 dage, Børn 0-6 år DKK 0,-

Rabatter

BeskrivelseRabat
Rabat ved benyttelse af Skiteam træningspakke (kun ved forudkøbte pakker)DKK 1.800,-
SkiSportDanmark tilskud træning (øvede børn 7-12 år) Heldagstræning (gælder også løbere med pakke)DKK 800,-
SkiSportDanmark tilskud træning (øvede børn 7 - 12 år) HalvdagstræningDKK 500,-

Skileje

Leje af skiudstyr bestilles direkte hos Skistar via link - kode og link fremsendes i løbet af efteråret.

Leje - Skisæt

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Kun ski

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Hjelm

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding åbnerTirsdag den 5. Juli kl 19
TilmeldingTilmelding vil ske igennem vores medlemsportal. Her bliver du fulgt igennem tilmeldingsprocessen og betaler med VISA/Dankort eller Mobile Pay onlineløsning. Man skal logge ind med personlig e-mail som brugernavn og kode der er udsendt pr. mail. Kontakt info@hareski.dk hvis du oplever problemer.
Tilmeldingslinkhttps://medlem.hareski.dk/event/details/i2326
DepositumDepositum på kr. 1.000,- Vi har kun ovenstående indkvartering(er) og derfor bliver tilmeldinger behandlet efter først til mølle-princippet.
RestbeløbRestbetaling skal ske i efteråret 2022– den foregår ved at du modtager en faktura med link til onlinebetaling eller FI-kode (betalingskort via bank) samt betalingsdato.
AfbestillingTilmeldingen er bindende og vi anbefaler at der tegnes en afbestillingsforsikring. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb. Dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs. Læs mere på http://www.hareski.dk/turbestemmelser/

Kontakt

Turmailhemsedal-nkm-uge50@hareski.dk
TurledereBrian Refshauge og Mads Buhl
Telefon
Ansvarlig for skitræningSkiSportDenmark og Hareskoven Skiklub trænere.
Facebook gruppe

Om den frivillige turledelse

Profilbillede

Tine: 
Min familie og jeg har været med i Skiklubben Hareskoven siden 2007 og blev hurtigt bidt af at “gå til ski”, Sigurd og Milla Majse er nu en fast del af Skiteamet og Raceteamet i klubben. Jeg med i Alpin Udvalget og er gennemgående koordinator på mange af turene til Trysil, Hemsedal og Åre, samt turleder på nogen af disse.  
Jeg har selv stået på ski siden jeg var helt lille, og haft en del sæsoner i Italien som ung. I 2021 tog jeg mig endelig mod til at tage BSI1 på Den Danske Skiskole. 

Profilbillede

Brian:
Jeg har været medlem af Skiklubben Hareskov siden 2018, hvor mine drenge som hhv. 4 og 7 årige endelig var blevet grebet af skiløbet 😊    

Selv var jeg 17 år, da jeg var på min første skiferie, og det har lige siden været min foretrukne ferieform. Det er også blevet til et par sæsoner som hhv. elev på højskole med alpinski og guide i Østrig.

Mit engagement i klubben tog en ekstra drejning sidste sæson, hvor jeg både fik muligheden for at blive turleder på nytårsturen i Hemsedal, samt at være instruktør på 3 ture. Det vigtige for mig, som turleder, er at sikre, at alle får en fantastisk oplevelse og at alt det praktiske fungerer, så man kan koncentrere sig om at nyde skiløbet og det sociale 100%.

Yderligere information

I dette afsnit har vi samlet yderligere praktisk information. Vær opmærksom på at klubben har udarbejdet typiske rejsegrupper og skiniveauer, som vi bruger for at styre fokus og økonomien på de enkelte klubture. Boksene, som du finder i dette afsnit er vejledende, da den endelige sammensætning på en klubtur kan ændres i forhold til f.eks. deltagerprofilerne eller for at få flere deltagere med på turen. Er du i tvivl, så kontakt vores forretningsfører på 31400049 eller skriv til info@hareski.dk

Medlemskab

For at deltage på klubturen i Skiklubben Hareskov skal man være indforstået med, at betale kontingent for den sæson turen afholdes. Et kontingent gælder fra 1. juli til 30 juni efterfølgende år (forskudt regnskabsår). Melder du dig ind, når turene åbner for tilmeldingen, lige før sommerferie (typisk maj/juni måned), så vil dit kontingent bliver overført til den nye sæson.

Gæster fra andre skiklubber under Danmarks Skiforbund kan deltage på denne klubtur. For deltage som gæst skal man oprette et gæstelogin, og ved tilmeldingen oplyse navn på klub samt uploade dokumentation eller oplyse medlemsnummer i egen skiklub.  Gæstelogin koster et éngangsgebyr på 75 kr. for voksne (18+), men er gratis for juniorer, jævnfør vores vedtægter.

Teknisk arrangør

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Snowtravel Denmark ApS, reg. nr. 3292 i Rejsegarantifonden.

Forsikring

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark.
Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.
Læs om forsikringen her: www.hareski.dk/forsikring/
Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben.
Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture. Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.

Forbehold

Er det ikke muligt at rejse til Norge (og Sverige) pga. COVID19 og dertil hørende rejserestriktioner, så aflyses turen naturligvis. Vi følger altid UM’s anvisninger og rejseråd.

Hvis turlederen vurderer at der er for få deltagere, kan turen aflyses. Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som Skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på www.hareski.dk/turbestemmelser/

Ankomst og afrejse

Lejlighederne er ledige fra søndag 11 december kl. 17.00. Vi forsøger at tilkøbe ekstra nat fra lørdag til søndag, så vi alle kan komme til Hemsedal allerede lørdag og få en ekstra dag på ski.

Vi skal være ude af lejlighederne søndag 18 december kl. 10.00, slutrengøring er med i prisen med lejligheden skal efterlades rydder og tømt for skrald osv.

 

Vejledende rejsegrupperFokus på klubturen
Voksne med små børn 3-5 årTuren er ikke velegnet for de helt små børn - dog passende for 5+ år.
Voksne med store børn 6-12 årMålgruppe, hvis de selv kan tage liften, og kan køre sikkert på blå pister
Voksne med teenagere 13-19 årMålgruppe, hvis de selv kan tage liften, og kan køre sikkert på blå pister
Ungdom/ teenager 13-25 år uden forældreOK men skal det skal aftales med turleder hvem der er ansvarlig voksen og transport skal ligeledes selv koordineres.
Voksen uden børnTilbydes
Senior +50 uden børnTilbydes
Instruktør uddannelse/efteruddannelseVi arbejder på at tilbyde Norsk 1 - noter gerne i tilmeldingen hvis det har interesse.
Skiniveau med vejledende beskrivelserFokus på denne klubtur
BegynderTilbydes som udgangspunkt ikke på denne tur
LetøvetTilbydes som udgangspunkt ikke på denne tur
ØvetJa, for alle aldre
ErfarenJa, for alle aldre
EkspertJa, for alle aldre
Instruktørniveau

PIstekort

Kort
Top