Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

UDSOLGT Uge 5 – Andorra – bjerglandet i de østlige Pyrenæer mellem Frankrig og Spanien

   

Uge 5 turen i 2019 er ski-in/ski-out i Grandvalira, Andorra i de østlige Pyrenæer mellem Spanien og Frankrig

Grandvalira er Europas største skiområder udenfor Alperne med mere end 210 kilometer pister. Grandvalira er en sammenslutning af områderne As de la Casa/Grau Roig og Soldeu/El Tarter, og det er Andorras største skiområde (ud af to).

Hvis du er på udkik efter efter off piste- skråninger eller nedfarter – så finder du helt bestemt også mulighederne i Grandvalira.

Målgruppe: Primært for den voksne del af skiklubbens medlemmer og seniorerne. Medlemmerne på denne tur bør have et skiniveau svarende til øvede/ erfarne/ekspert skiløbere med fokus på meget og varieret skiløb. Turen er også velegnet for familier med teenagere (der er er igen garanti for aldersopdelte hold). Turen egner sig ikke for nybegyndere på ski eller børn. Hotellet og skiområdet er velegnet til skiløbere med fysisk bevægelseshandicap fx sitskikørere
Transport/ophold: Fly; København- Barcelona t/r; transfer med bus fra Barcelona til Andorra; hotel med ½ pension og 6 dages liftkort til hele området.
Instruktion: 9 timers træning med egne instruktører er en del af turens pris

Hvis du søger efter godt skiløb i varieret område med både brede velpræparerede pister og masser af off piste muligheder, et tilbud om skiinstruktion af højeste kvalitet med klubbens egne instruktører, ophold på et kategori 4 hotel beliggende tæt ved lifterne plus et godt socialt samvær både på og udenfor pisterne og muligheden for at finde skivenner at løbe sammen med eller hvis du ønsker frihed til selv at bestemme dit eget skiløb, så er uge 5 turen nok det rigtige for dig, din familie og/ eller dine venner.

Afrejse:

Lørdag d. 26. januar 2019

Afgang fra Københavns Lufthavn kl. 15:50 – ankomst Barcelona kl. 18:40

Hjemkomst:

Lørdag den 2. februar 2019

Afgang fra Barcelona kl. 12:05 – ankomst Københavns Lufthavn kl. 15:05
Transport:

Fly med Vueling fra København til Barcelona t/r og transfer i egen bus til Andorra t/r.

Flytiderne er vejledende, og de korrekte tider vil fremgå af de fremsendte billetter.

Busturen Barcelona – Andorra varer ca. 3 timer og 45 min. fra afgang. Der er et enkelt hurtigt stop undervejs. Der er ikke mulighed for at købe mad eller drikkevarer i bussen – Sun Tours sørger dog for en sandwich eller anden snack til os.

Skiområder og by:

Dværgstaten Andorra byder på et skiområde i Pyrenæerne, der er alt andet end lille: Grandvalira er sågar det største skiområde i Europa udenfor Alperne! Selvom Andorra kun har to skiområder til rådighed, byder disse på 210 km. på et førsteklasses pistesjov, der er på højde med mange områder i Østrig, Italien og Frankrig.
Grandvalira har foruden Funicamp kabineliften i Encamp, 3 kabinelifter og 66 lifter bestående hovedsagligt af high-speed 4-6 personers stolelifter og 2 træklifter til 19 grønne, 49 blå, 41 røde og 19 sorte pister. Af disse er Avet pisten i Soldeu blevet forbedret, så den lever op til FIS World Cup krav! 43 % af området er dækket af 1.075 snekanoner, så snesikkerheden er garanteret hele sæsonen.

Andorra er også kendt som indkøbsparadis. Hvert år strømmer talrige shopping – turister til den lille toldfrie stat og udgør en stor indtægtskilde. Præcis denne indtægt går på den ene side til vintersporten, på den anden side bliver der investeret i talrige fritidsmuligheder, for at optimere udbuddet udenfor pisterne
Det lille land Andorra byder på fantastiske nedfarter for alle fra begyndere til erfarne skiløbere- og snowboardere. Selvom Andorra er et af Europas mindste lande og sammenlignet med Østrig, Italien eller Frankrig en mindre kendt vinterferieregion, byder Andorra på mange fordele indenfor skiløb. Pisterne er perfekt præparerede, og lifterne hører til de mest moderne i verden. Landsbyen Soldeu betyder „Solgud“, for solen skinner også meget ofte. Sneen har dog alligevel en overraskende kvalitet, især fordi nord-skråningerne dominerer skiområdet.

Hvilke andre aktiviteter tilbyder Andorra?

I skiferien drejer det hele sig om skiløb og snowboarding. Med rette, men man skal stadigvæk have i baghovedet, at man ud over skiløb og snowboarding også kan lave mange andre aktiviteter, for at gøre skiferien afvekslingsrig og nydelsesværdig – også i et lille land som Andorra.

Langrend

En af de mulige sportslige aktiviteter er langrend. Andorra er et fantastisk sted for langrendsløbere. Grandvalira har ca. 30 km langrendsløjper. Disse centrerer sig om byen Grau Roig, som ligger i ca. 2120 m højde og Pas de la Casa. Løjperne omkring Grau Roig er krævende og derfor velegnet til øvede langrendsløbere. De fleste løjpekilometer fører gennem landskabeligt fantastiske skovstrækninger, og der er løjper for både begyndere og øvede. Langrendsløjperne er markeret på det indsatte pistekort.

Sneskovandring og hundeslædekørsel

Sneskovandringer er meget populære i Andorra og man har derved mulighed for at nyde den skønne natur i Pyrenæerne. Feriegæster, som elsker hunde, vil være begejstret over hundeslædeturene. Elsker man hastigheden, foretrækker nogle nok en snemobiltur gennem det endeløse snelandskab.

For familier tilbydes især tubing eller skøjteløb – sjov og glæde for hele familien! En anden familieudflugt fører til parken „Naturlandia”, hvor man oplever natur og dyreverdenen. Kan man ikke får nok af bjerge, kan man lave en ballontur over de majestætiske bjerge. Det er en storslået oplevelse, der sørger for adrenalin i kroppen.

Afterski og shopping

Øllet er billigt, og der er talrige afterskiing-muligheder med barer, pubs, klubber og diskoteker. Udvalget er kæmpestort.
Ud over det fantastisk skiløb er billige shoppingmuligheder et must for mange feriegæster. Andorra er en toldfri zone. Der findes derfor mange ekstremt billige tilbud. Især alkohol, tobak og kosmetik er billigt.

Byen El Tarter

El Tarter er en charmerende landsby beliggende 1710 moh. tæt ved Soldeu i Vall d’Incles. De smukke stenhuse og det bjergrige landskab giver byen en hyggelig atmosfære. I dagtimerne ånder byen fred og ro, mens byen ud på eftermiddagstimerne forvandles til himmerige for afterski-fans. De festlige barer spiller op til dans, og der er god mulighed for at synge med på de velkendte afterski-hits. Pisterne omkring byen er brede og lette at gå til.
De lokale indbyggere taler catalansk, men pga. mange engelske og irske turister tales der engelsk mange steder. Om vinteren kommer mange af medarbejderne fra Sydamerika, hvor skisportsstederne er lukket for sommeren. De medarbejdere er selvfølgelig spansktalende.

 Grandlira pistekort:

www.grandvalira.com/sites/default/files/files/20170913-mapa-sin-leyenda-sin-marcas-imprenta-INGLES-TRZ(1).pdf

Indkvartering og forplejning:

Vi skal bo på det nyere **** Hotel Nordic El Tarter. Hotellet ligger på pisterne og blot ca. 200 meter fra centrum af El Tarter. Under normale sneforhold vil det i uge 5 være muligt at løbe på ski ned til liften og løbe helt ned til hotellet igen.
Hotellet tilbyder komfortable værelser, som alle har separate veludstyrede badeværelser og balkon, hvorfra du kan nyde den fantastiske udsigt. Alle værelser er udstyret med boks, satellit TV og hårtørrer. WIFI er gratis i receptionen, men koster 1 euro pr. time og 5 euro pr. dag på værelserne.
Hotel Nordic har et stort udvalg af gode faciliteter, så uanset om du ønsker en svømmetur i den indendørs swimmingpool, vil slappe af i saunaen, besøge det dejlige wellness-center eller dyste mod vennerne på bowlingbanen, så er det muligt på Hotel Nordic.

Opholdet er med halvpension, hvor morgen- og aftensmaden ( drikkevarer ikke inkluderet i prisen) serveres fra buffet i hotellets restaurant. Hotellet ligger i udkanten af El Tarter centrum, hvor 1 kabinelift og en stolelift kører op til Tosa dels Espiolets i 2467 moh og til Tosa de la LLosada i 2560 moh.

Se billeder fra hotellet her: http://www.hotelnordic.com/en/photos_and_videos.html

 • Afstand til centrum: ca. 200 meter
 • Afstand til pengeautomat ca. 1 kilometer
 • Lige ved skipisten
 • Afstand til busstoppested til skilift ca. 100 meter
 • Afstand til skilift ca. 25 meter
 • Afstand til nærmeste butikker ca. 2,5 kilometer
 • Afstand til nærmeste (mini)supermarked ca. 400 meter
 • Afstand til nærmeste restaurant ca. 200 meter

Fødevareallergi/ intolerance bedes oplyst ved tilmelding til turlederen, som vil informere hotellet.

Se mere om hotellet på www.hotelnordiceltarter.com

Tilgængelighed for bevægelseshandicappede:

Hotellet har elevator og værelser, der er beregnet for kørestolsbrugere. Yderligere ønsker til handicapfaciliteter bedes anført ved tilmeldingen.
Selskabet, der driver Grandvaliras liftsystem har ligeledes oplyst, at liftsystemet er tilgængeligt for fx sitskiløbere.
Der må sædvanligvis for kørestolsbrugere og andre med ganghandicap påregnes en gåtur af vejen på ca 15 min til Kabineliften pga. sneen i terrænet.

Yderligere spørgsmål og ønsker vedr. tilgængelighed kan sendes til kontaktpersonerne på mailadresse:

seniortur-uge5@hareski.dk

Se mere om Andorra og Grandliraskiområdet i Sun Tours miniguide ”Andorra Skiparadis for dig” på flg. link: http://katalog.suntours.dk/Miniguider/miniguide-andorra-2017/?page=1

Instruktion og aktiviteter

Instruktion

Der vil være alpin instruktion i 9 timer af klubbens egne instruktører for alle turens deltagere. Der er ikke aldersopdelt undervisning, hvorfor turen ikke er egnet til børn.
Der tilbydes heller ikke begynderinstruktion på turen, så det er en forudsætning, at man som minimum skal kunne tage stoleliften o p selv og skal kunne røde pister i kontrolleret tempo. Undervisningen foregår på hold af 6-8 deltagere på de 3 første skidage, fordelt på formiddag og eftermiddag.
Den endelige undervisning er ikke planlagt endnu, men der satses på 3 timers holdundervisning til hver deltager første dag og 2×3 timers temaundervisning med fokus på skiglæde og at blive en bedre skiløber de to næste dage. Temaundervisningen tilrettelægges efter den aktuelle sne-og vejrsituation på destinationen, således at hver enkelt deltager selv vælger de to temaer, som man selv synes, at man både har lyst til og behov for.
Temaerne kan fx være store sving, carvingsving, kortsving, off piste eller pukler, hvis vejret ellers muliggør dette. Da undervisningen er fordelt på formiddag -og eftermiddagshold vil holdene mødes på et aftalt sted til frokost de 3 undervisningsdage.

Langrend og snowboard

Der tilbydes ikke langrends-eller snowboardinstruktion på turen, men det kan måske arrangeres lokalt efter ankomsten mod egenbetaling.

Andre aktiviteter

Vi synes, det skal være sjovt at være på skiferie sammen med andre skiklubmedlemmer, så vi vil selvfølgelig også lægge vægt på det sociale samvær. Vi kan fx aftale at mødes til afterski på hotellet og udover ski-og pistesnakken være sammen om medbragte brætspil (husk at tage jeres favoritpil med), spille kort eller tage en gang Meyer med raflebæger og terninger.

Hvis der er interesse for det, kan mulighederne for at arrangere en vinsmagning undersøges – imod egenbetaling.

Grundpriser:

Pris pr. person i delt dobbeltværelse: Kr. 9.900

Tillæg til grundprisen:

Enkeltværelse* Kr. 2.200
Skitransport med fly** Kr. 350

*Der er i alt 4 enkeltværelser til rådighed, som tildeles efter ”kommer først til mølle” princippet. OBS: Enkeltværelserne er udsolgt, så man vi blive sat sammen med et andet skiglad medlem – det plejer at fungere rigitg godt!

**Skitransporten er 1 par ski – ingen tøj eller andet – i egen pose + 1 støvletaske med 1 par støvler og hjelm.

Rabatter:

Seniorrabat (liftkort) v/70 år på afrejsetidspunktet Kr. 1.200
Rabat ved opredning til 3. person ved 3 personer i dobbeltværelse Kr. 1.500
Fravalg af flyrejsen ved egen transport Kr. 1.200 pr. person

I prisen er inkluderet:

 • Fly t/r fra Kastrup
 • 23 kg bagage plus 10 kg håndbagage pr person
 • Gruppen rejser samlet på samme fly.
 • Lufthavnstransfer t/r forventet transfer tid på 3-4 timer med et stop undervejs.
 • Hotel inkl. halvpension
 • Morgenmadsbuffet på hotellet søndag – lørdag.
 • Aftensmadsbuffet på hotellet lørdag – fredag.
 • Rejselederservice på rejsemålet af Sun Tours rejseleder.
 • 6 dages liftkort til hele Andorras område – dækker helt fra Encamp til Pas de la Casa (Liftkortet kan ikke fravælges)
 • Pistevisning.
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Der er dansk rejseleder service, som dækker transfer fra Barcelona Lufthavn ud til Hotellet i Andorra, der vil være stop undervejs.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport af skiudstyr med fly kr. 350 pr. person.
 • Afbestillingsforsikring Gouda: 249,- pr. person
 • Årsrejseforsikring Gouda: 261,- pr. person
 • Mad på flyet kan bestilles direkte ombord.
 • Mad på flyet kan bestilles direkte ombord.
 • Leje af ski, stave, støvler og hjelm
 • Udflugter https://www.suntours.dk/skirejser/andorra/

Skileje:

Hos Nordic Esports El Tarter – i samme bygning som Hotel Nordic. Leje af ski, stave og støvler samt hjelm kan foretages på stedet via Lotte Sand, Sun Tours A/S, mailadr. lsa@suntours.dk – afregning for denne leje foregår direkte mellem deltageren og Lotte Sand, Sun Tours A/S, alternativt hos rejselederen i transferbussen fra Barcelona.

Skilejepriser 2017 for leje i 6 dage

Standardudstyr:

Ski, støvler og stave: Kr. ca. 600
Ski og stave: Kr. ca. 500
Støvler: Kr. ca. 275
Hjelm Kr. ca. 150

Opgradering fra standardudstyr:

Platinium standart +20% på standartpris
Diamond standart +80% på standartpris

Tilmelding og betalingsbetingelser: UDSOLGT

Tilmelding:

Du tilmelder dig via vores nye medlemsportal. Her vil du blive opkrævet depositum på 2.500 kr betalt med Dankort eller Mobile Pay online service. Du modtager herefter en bekræftelse med e-mail. Senere vil du modtage et link til trin 2 tilmelding med bl.a. mulighed for valg af tilkøb – fravalg – rabatter

Tilmeldingslink:

Link til medlemsportalen for tilmelding og betaling af depositum

Tilmeldingsfrist:

25.10.2018

Depositum:

2.500 kr. pr. person ved tilmelding

Restbetaling:

Restbetaling senest d. 29.10.2018 foregår ved at du modtager en faktura med link til kortbetaling eller hvor FI-kode kan benyttes til betaling via netbank.

Afbestilling:

Tilmeldingen er bindende ved tilmelding og vi anbefaler at du tegner en afbestillingsforsikring. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet det indbetalte beløb. Dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs. Læs mere på http://www.hareski.dk/turbestemmelser/

Vigtigt:

Husk at tjekke de oplysninger der er på dig på medlemsportalen. Dit navn og dine data skal stemme overens med det navn og de data der står i dit pas.

Kontakt

Turleder: Anne Gram – 23 72 91 07 – Turleder

Klaus Lund Nilsen – 28834629 – hjælper til med turafviklingen

Fredtoftevej 2, 3520 Farum

Turmail: seniortur-uge5@hareski.dk

 Yderligere information:

Informationsmøde:

Der vil blive arrangeret et informationsmøde medio januar – nærmere information herom følger i december.
Kun medlemmer af Skiklubben Hareskov kan deltage i turen. Nye medlemmer er selvfølgelig velkomne.

Medlemskort:

Når du er logget ind på din profil på medlemsportalen, vil du nederst i venstre hjørne finde knappen “Hent medlemskort”, som du trykker på. Herefter vil medlemskortet blive downloadet til din computer, så du kan printe siden og klippe medlemskortet ud. Det kan være en god idé at laminere medlemskortet. Det fremgår af medlemskortet at vi er medlem af Danmarks Skiforbund.

Forsikring:

DIF og DGI har tegnet en Idrætsrejseforsikring, der dækker læge- og hospitalsudgifter på stedet ved evt. tilskadekomst eller sygdom. Se mere om denne forsikring på skiklubbens hjemmeside. Forsikringen omfatter ikke afbestilling og ménerstatning. Skiklubben anbefaler derfor, at deltagerne tegner evt. rejse- og afbestillingsforsikringer som en udvidelse af egen familie-/indboforsikring.

Husk at medbringe det blå sygesikringskort samt at have kontaktet dit rejseforsikringsselskab vedr. hvordan du forholder dig ved sygdom eller tilskadekomst i Sestriere området.

Teknisk arrangør:

Sun Tours A/S er medlem nr. 1242 af Rejsegarantifonden og er forsikret i henhold til pakkerejseloven med udvidet ansvarsforsikring.

Forbehold:

Der skal minimum være 28 deltagere for at turen gennemføres.

Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på skiklubben hjemmeside.

Details

Start:
26. January 2019
End:
2. February 2019
Event Category:

Venue

Andorra
Andorra

Organizer

Anne Gram Nielsen
Phone:
23729107
Email:
seniortur-uge5@hareski.dk