Loading Events

« All Events

Uge 33 – Nationalpark Mols Bjerge og Kalø – Vandreferie med lokalkendt vandreguide

August 16 @ 11:30 - August 20 @ 9:00

AFLYST, grundet manglende tilskutning –

Uge 33 (16.-20. august) Mols Bjerge, Danmark. 5 dage/ 4 nætter.

Vil du med ud at opleve noget af Danmarks mest storslåede natur? På denne vandretur, kommer vi rundt i Nationalpark Mols Bjerge, og til Kalø Vig, med en lokal vandreguide, der selv er opvokset i området.

Typisk vurderes sværhedsgraden på vandreture efter en skala fra 1 til 5, hvor 5 er det sværeste. Denne tur vurderes til at være sværhedsgrad 2, hvilket også betyder at de fleste der jævnligt går nogle gode ture, kan være med. Turen er arrangeret udelukkende til medlemmer af Skiklubben Hareskov, men kan vi ikke selv fylde alle pladser, kan der komme andre deltagere med. Turen gennemføres ved min. 8 deltagere og der bliver maksimalt 16 deltagere i gruppen.

 

Målgruppe Voksne klubmedlemmer
Aktivitet Vandring og naturoplevelser
Rejseperiode Ophold i 4 nætter fra mandag den 16. august til fredag 20. august 2021
Ophold/ Transport Vandrehjem med ½ pension + madpakker med på dagsturene. Egen transport.

 

Område

Djursland – det vildeste Danmark – her finder du noget af det vildeste, som Danmark kan byde på. Oplev Nationalpark Mols Bjerge og al dens skønne natur og mangfoldighed, og oplev noget af den 250 km lange kyststrækning på Djursland. Rønde er en centralt beliggende på Djursland, og har et rimeligt udbud af supermarkeder, forretninger og caféer. Der går regelmæssigt busser fra Rønde til bl.a. Århus og Ebeltoft.

 

Indkvartering og forplejning

Danhostel Rønde ligger smukt placeret ved Nationalpark Mols Bjerge og består af to bygninger. Hovedbygningerne er charmerende bindingsværk fra 1938, mens værelsesbygningen er fra 1995 og moderne indrettet som et hotel. Alle værelser har udsigt og eget bad og toilet. Fra alle værelser vågner du op til en fantastisk udsigt over marker, skove, vand – Kalø Vig og Slots Ruin. I hovedbygningen finder du receptionen, TV-stue og hyggelige selskabslokaler. Ophold på denne tur er med morgenmadsbuffet, selvsmurt frokost og aftensmad. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. Læs mere om Danhostel Rønde her.

Adresse: Danhostel Rønde, Grenåvej 10B, 8410 Rønde, Tlf: +45 4040 1811

Transport

Denne tur tilbydes kun med egen transport.

 

Program

Dag 1. Ankomst til Rønde

Ankomst kl. 11.30.

Vi tager bussen til den flade Ryom Ådal og starter vandreturen på Kaløstien, som fører os tilbage til Rønde.

Vi vandrer forbi og over marker og gennem forskellige typer skov, bl.a. fyrreskov. Hvor Skummelvad Bro krydser Saksvad Bæk er der særligt smukt og fredfyldt. Vi følger en gammel hulvej ud af Hvidtvedgård Plantage.

Det går lidt op og ned, og til sidst når vi frem til bronzealderhøjen Store Bavnehøj. Her fra 101 meters højde har vi en panoramaudsigt 360 grader rundt. Vi er vandret fra nord mod syd. Vi kan se ind over Djursland, ud over Mols Bjerge, ned over Kaløvig med Kalø Slotsruin og Følle Bund.

For foden af Store Bavnehøj ligger vores overnatningssted, så der er mulighed for flere gange i løbet af ugen at gå herop og nyde udsigten.

Vandring ca. 10 km

Aftensmad og briefing om resten af vandreferiens forløb.

 

Dag 2. Vandring ad Mols Bjerge Stien, Kalø-etapen

Vi går omkring Kalø Gods og Jagtslottet og ned gennem gennem Ringelmose Skov, som hører under Kalø.

Vi fortsætter omkring den tidligere skovridergård, som nu huser Kalø Højskole og Kalø Økologisk Landbrugsskole. Gennem den gamle hulvej kommer vi igen ned til vandet og krydser Kolå ved Egens Havhuse. Vi er nu officielt på Mols.

På begge sider af den idylliske landsby Kejlstrup følger vi kanten af den randmoræne, som adskiller terrænet her nord for Mols Bjerge. Fra Krogrygge i omkring 80 m.o.h. har vi en fabelagtig udsigt over Mols-landet.

Det sidste stykke til Femmøller går i kuperet terræn over marker med enebærbuske og gennem skov.

Vi tager bussen retur til Rønde.

Vandring: ca. 15 km (mulighed for afkortning, hvis ikke du vil gå så langt) 

 

Dag 3. Mols Bjerge Stien, Bjergetapen

Dagens vandring er ugens længste og hårdeste med fleste højdemeter og måske den smukkeste. Det meste af vejen følger vi Bjergetapen, som er en kuperet vandrerute med ca. 400 højdemeter op og ned.

Vi starter og slutter vandreturen i byen Femmøller med de fire møller! Vi følger først Den Italienske Sti. Navnet lyder eksotisk og er da også inspireret af det italienske kystlandskab med enebær, gyvel og havet der smyger sig om kysterne. Det går opad, så vi får hurtigt sved på panden.

Vi bestiger Mols´ og Djurslands højeste ”bjerg” Agri Bavnehøj på 137 m.o.h. og har udsigt over det meste af nationalparken.
Herefter går turen til Tinghulen, et dødishul fra istiden, som i gamle dage fungerede som tingsted for de omkringliggende sogne.

Vi kan lave en afstikker til Danmarks største runddysse, Poskær Stenhus, inden vi fortsætter gennem Knebel Plantage til bronzealderhøjene Trehøje.

Så går turen tilbage mod Femmøller via Toggerbo, Tremosegård og Strandkær, hvor Karen Blixens søster Ellen Dahl sammen med sin mand havde et sommerhus tegnet af Egil Fischer. Vi går gennem Molslaboratoriets Re-Wilding område og med lidt held ser vi de vilde heste, som lever i en stor indhegning her.

Vandring: ca. 21 km – mulighed for at afkorte ruten flere steder undervejs, hvis du f.eks. kun vil gå ca. 10 eller 15 km. 

 

Dag 4. Mols Bjerge Stien, Ebeltoft-etapen

På dagens vandretur overlapper Mols Bjerge Stien med forskellige andre vandreruter. Først den europæiske fjernvandrerute E1, som her mellem Aarhus og Grenå kaldes Molsruten. Noget af Mols Bjerge Stien følger banestien, der er anlagt på den gamle jernbaneforbindelse mellem Ebeltoft og Gravlev, samt Nordsøstien, der ligesom E1 er et internationalt vandreprojekt med kyststier i 7 forskellige lande omkring Nordsøen.

Først går vi fra Femmøller ad små stier gennem skoven og via Krakær til den restaurerede Ørnbjerg Mølle. Så vandrer vi langs randmorænen til Djurslands største sø, Stubbe Sø. Vi følger banestien bag om den lille landsby Dråby, og kan lave en lille afstikker for at se den imponerende kirke, der går under tilnavnet Mols´ domkirke.

Vi fortsætter mod Ebeltoft hvor der er mulighed for at kigge nærmere på den gamle bydel med bl.a. Det Gamle Rådhus, Glasmuseet og Fregatten Jylland.

Bus retur til Rønde.

Vandring: ca. 20 km – eller mere efter behag.  Enkelte muligheder for at afkorte ruten. 

 

Dag 5. Afrejse

Vi slutter vandreferien af med en flot tur med skov og strand.

Tæt ved Bregnet Kirke, der ligger for sig selv i kanten af skoven, finder vi den hellige Skt. Tobias kilde. Kilden siges at kunne kurere øjensygdomme. Vi følger Fægyden et stykke. I gamle dage blev kreaturerne fra Kalø Gods drevet ad denne vej ned til græsning på strandengene.

Midt i skoven finder vi en ca. 5500 år gammel stendysse fra bondestenalderen.

Vi vandrer ad dæmningen ud til Kalø Slotsruin, som ligger utroligt flot placeret midt i Kalø Vig.
Borgen blev opført i 1313 af kong Erik Menved som en forsvarsbastion mod oprørske bønder og herremænd. Det var også her at Gustav Vasa sad til fange et par hundrede år senere. Han formåede dog at flygte og blev senere svensk konge.

Undervejs har vi fin udsigt til anløbsbroen Nappedam, hvor der for 100 år siden var anløb af skibstrafik fra Århus. I det lille hus i skovkanten boede tolderen.

Tilbage på fastlandet passerer vi Grevens skanse og kommer ind i Hestehave Skov, hvor vi passerer nogle hellekister og Thyrahytten, som var en lille jagthytte der hørte til godset. Hytten og jagtslottet på Kalø er begge tegnet af den berømte arkitekt Hack Kampmann.

I Hestehave Skov finder vi Havbakkerne og går gennem Troldeskoven til Favntræspladsen, hvor der i gamle dage blev skibet træ ud til Århus.

Turen går via stranden ved Følle Bund og tilbage.

Vandreferien er ved at være slut. Vi tager afsked ved 13-14-tiden, og du kan rejse hjem med dejlige minder i rygsækken.

Vandring: ca. 12 km

Forbehold for ændringer forårsaget af forhold, som vi ikke har indflydelse på.

Priser

Priser
Voksen i delt dobbeltværelse kr. 4.800,-
Voksen i enkeltværelse kr. 5.700,-

 

Inkluderet i rejsen:

 • 4 nætter i delt dobbeltværelse
 • 4 x morgenmadsbuffet
 • 4 x madpakke (sandwich eller selvsmurt madpakke)
 • 4 x aftensmad
 • 5 vandreture med lokalkendt vandreguide
 • Bustransport i forbindelse med vandringer
 • Velkomstdrink
 • Alle kendte skatter og afgifter
 • Bidrag til rejsegarantifonden og udvidet ansvarsforsikring

 

Ikke inkluderet i rejsen:

 • Transport til/ fra Rønde
 • Drikkevarer

 

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding åbner: Aflyst grundet manglende tilslutning
Tilmelding: Tilmelding vil ske igennem vores medlemsportal. Her bliver du fulgt igennem tilmeldingsprocessen og betaler med VISA/Dankort eller Mobile Pay onlineløsning. Man skal logge ind med personlig e-mail som brugernavn og kode der er udsendt pr. mail. Kontakt info@hareski.dk hvis du oplever problemer.
Tilmeldingslink: https://medlem.hareski.dk/event/details/i1760
Depositum: Depositum på kr. 1.500,- Vi har kun ovenstående indkvartering(er) og derfor bliver tilmeldinger behandlet efter først til mølle-princippet.
Restbetaling: Restbetaling skal ske senest 65 dage før ankomst. Det foregår ved at du modtager en faktura med link til onlinebetaling eller FI-kode (betalingskort via bank) samt betalingsdato.
Afbestilling: Tilmeldingen er bindende ved tilmelding og vi anbefaler at der tegnes en privat afbestillingsforsikring.

 

Kontakt

Turmail peter@hareski.dk
Turledere Lene Bach Larsen, vandreguide
Telefon  53603200 (Snowtravel)
Kontaktperson  Peter Kærby, turkoordinator Snowtravel

 

 

Yderligere information

Medlemskab

For at deltage på turen skal man være indforstået med at betale kontingent for sæson 2020/21.

Forsikring

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark.

Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.

Læs om forsikringen her

Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture.  Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.

 

Teknisk arrangør

Rejsen er lavet i samarbejde med Snowtravel, som er medlem af Rejsegarantifonden.

 

Kørselsvejledning

ANKOMST: Check-in er muligt fra kl. 12.00. Ankommer man før, er man velkommen til at sætte bagagen på hotellet.

AFREJSE: På afrejsedagen skal værelserne forlades senest kl. 09.30. Det vil være muligt at opbevare bagagen på hotellet i løbet af dagen, og der vil være mulighed for afrejsebad inden hjemrejse.

 

Details

Start:
August 16 @ 11:30
End:
August 20 @ 9:00
Event Category:

Organizer

Peter Kærbye

Details

Start:
August 16 @ 11:30
End:
August 20 @ 9:00
Event Category:

Organizer

Peter Kærbye