Loading Events

« All Events

Uge 15 – Livigno, Italien – Påsketur for skiløbere og snowboardere

9. April 2022 @ 15:00 - 16. April 2022 @ 10:00

ÅBEN for tilmelding –

Snesikker og toldfri Påsketur til Italien 

 Ski- og snowboardtur for familier med børn og teenagere, som har stået på ski før og ønsker et hotel med mange faciliteter, tæt på skiområdet og med god udsigt. Turen er med halvpension, og vi spiser sammen i restauranten morgen og aften. Derudover er der mulighed for hyggelig afterski hver eftermiddag i baren fra kl. 17. 

Vi har omkring 50 pladser på denne tur, så der vil være rig lejlighed for at kunne stå sammen med andre børn, teenagere og voksne – som klubtur rejser vi alle sammen, så man skal være indstillet på også at være åben overfor de andre klubdeltagere. 

Vi håber på udover de mange skihold at kunne tilbyde snowboardundervisning, men man skal forvente holdene er mere blandet på niveau og alder.

Skiområde og by 

Livigno ligger i 1.816 meters højde og er med skiområdet op til næsten 3.000 m blandt de mest snesikre i Alperne. Den specielle beliggenhed i en ”kuldelomme” giver stabil frost og samtidig høj solstatistik. 33 lifter og 115 km pister giver rige muligheder for at udnytte terrænet til fulde. Skiområdet er fordelt på 2 bjergsider; Den ene er Carosello. Den anden er Mottolino, hvor vores hotel ligger. Skiområdet og byen er godt forbundet med skibusser. 

Livigno – også kaldet ”Piccolo Tibet” – er en højtbeliggende italiensk by på grænsen til Schweiz. Frem til 50’erne var byen totalt isoleret om vinteren og tildelt toldfrihed af Napoleon. Det betyder, at man kan shoppe spiritus, parfume og elektronik told- og momsfrit. Byen er stadig meget autentisk med en skøn blanding af italiensk landsbyliv og et moderne skisportssted, hvor gamle huse ligger side om side med smarte modeforretninger. 

Derudover er der et rigt afterski liv med restauranter og barer, hvorfor byen i mange år har været populær blandt danskere. På de fleste restauranter kan man desuden vælge alle niveauer og priser fra pizza og øl eller husets vin til Chateau Briand og store vine som Barolo, Amarone, Sforzato. Uanset niveau er stemningen lige charmerende italiensk. 

 

Indkvartering og forplejning 

Vi skal bo på det 3-stjernede Hotel Alpen Village på Mottolino-siden med skøn udsigt ud over dalen og Livigno by. Det er et rigtigt fint hotel med god italiensk mad, svømmehal og spa. Fra hotellet er er der ski-in ski-out, dvs man kan stå direkte fra hotellet ned til Teola-liften – en af hovedlifterne op i skiterrænet på Mottolino-siden. Og man kan stå ned til hotellet fra terrænet ad en rød/sort piste. Det kræver, at man som minimum er på øvet niveau. Med Teola-liften kommer man hurtigt til toppen af terrænet, hvor røde pister fører til det øvrige terræn. 

Hvis man er letøvet, kan man stå ned ad en af de andre nedfarter, og derfra tage bussen tilbage til hotellet. Ski-bussens stoppested ligger få meter fra hotellet, hvilket betyder god logistik i begge retninger, enten mod Carosello eller mod Motolino og centrum samt hjem herfra. 

Hotel Alpen Village er for hele familien med aktiviteter til børn, teenagere og voksne. Børnene kan have det sjovt med at lege, spille, male, svømme og hygge sig sammen i de mange hyggekroge. Til de voksne byder hotellet på afslapningsområder og et wellnessområde, som bl.a. indeholder en overdækket swimmingpool, spa, en udendørs sauna og fitnessudstyr. Der er fladskrærms-TV og gratis internet på alle værelserne, som er placeret i de syv tilstødende bygninger. Wellness afdeling, swimmingpool, bar og lounge områder er alle blevet istandsat og ombygget de sidste 1½ år og fremstår rigtig flot. 

Hotellets restaurant laver selv alt deres mad, hvor der bydes på mange italienske specialiteter og lokale retter, sammen med en buffet bestående af forretter og salater, som også er velegnet til børn. Ligeledes tilbydes måltider til personer med allergi, herunder glutenfri måltider. Om morgen tilbydes en stor morgenmadsbuffet, hvor kokken laver dine æg efter ønske. 

Frokost på hotellet kan tilkøbes. Bestilling skal ske sammen med bestilling af rejsen. 

   

Instruktion og aktiviteter 

Der vil være alpin instruktion imellem 9-18 timer af klubbens egne instruktører for alle, der er fyldt 8 år, og prøvet at stå på ski flere gange. Man skal kunne tage stoleliften op selv og skal kunne røde pister i kontrolleret tempo.
Den endelige undervisning er ikke planlagt endnu og vil afhænge af niveau og alder på tilmeldte medlemmer, men vi forventer, det bliver en blanding af holdundervisning, temaundervisning, sjov på ski med fokus på skiglæde og at blive en bedre skiløber.
Der er ikke begynderundervisning på denne tur, og området på denne bjergside er bedst til øvede+ skiløbere, hvorfor vi ikke anbefaler turen til letøvede skiløbere der udelukkende kører plovsving.

Snowboard instruction

Vi vil gerne tilbyde snowboard instruktion fra øvede og erfarne snowboardere, såfremt der er nok tilmeldte. Vi arbejder på dels at få vores egne instruktører med samt benytte en af de lokale italienske instruktører, hvis der er for stor spredning.

Langrendstræning

Der er fine muligheder for at komme på langrend i Livigno, hvilket flere alpinister benytter som supplerende træning om eftermiddagen, hvor der er rig mulighed for at aftale at køre flere sammen. Langrendsudstyr kan lejes ved træningsstart og på dagsbasis. Kan der samles et hold der hellere vil have langrendsundervisning er det også en mulighed.

Andre aktiviteter

Vi synes, det skal være sjovt at være på skiferie sammen, så der vil også være en række arrangementer i løbet af ugen. Vi laver afterski i baren på hotellet, hvor vi kan mødes og være sammen og evt. spille medbragte brætspil (husk at tage Jeres favoritspil med). Der er også mulighed for at mødes i hotellets svømmehal eller gå på shopping i byen, som er toldfrit område.

 

 

Transport 

På denne tur tilbydes bustransport samt transport i egen bil. 

Bus: 

Afrejse med bus fredag eftermiddag den 8/4. Ankomst til Livigno lørdag morgen. Hjemrejse er lørdag eftermidddag den 16/4, med hjemkomst søndag formiddag. Der kan være samkørsel med andre rejsemål. 

Bil:

Der er ca. 1300 km. til Livigno.  Bemærk at der betales for at køre på motorvej i Østrig. Vignette gældende i 10 dage koster ca. kr. 75,-. I Østrig er vinterdæk påbudt i vinterhalvåret. Ligeledes er man forpligtet til at have snekæder og trafikveste (til alle personer) i bilen. (Det er muligt at køre til Livigno uden at køre på motorvej i Italien)  

Fly:

Nærmeste lufthavne er: 

Bergamo 178 km. / Innsbruck 185 km. / Milano Linate 210 km. / Milano Malpensa 234 km.  

Fra lufthavnene kan der lejes bil til videre transport. 

 

Priser

Voksen: kr. 7.900,- 

Voksen i 3. og 4. seng: kr. 6.700,- 

Unge/ børn årg. 2006-2013 i 1. og 2. seng: kr. 7.100,-

Unge årg. 2006-2010 i 3. og 4. seng: kr. 5.900,- 

Barn årg. 2011-2013 i 3. og 4. seng: kr. 5.00,- 

Barn årg. 2014—2019 i 3. og 4. seng: kr. 4.100,- 

Baby årg. 2020-2022 uden egen seng: Gratis 

 

Inkluderet i prisen 

 • Indkvartering i delt værelse Alpen Village Hotel 
 • Halvpension (morgen – og aftensbuffet) 
 • Liftkort til 6 dage (søndag til fredag) 
 • Fri brug af hotellets wellness-område  
 • Ski- og snowboard instruktion 
 • Alle kendte turistskatter og afgifter 
 • Bidrag til Rejsegarantifonden 

 

Ikke inkluderet i prisen 

 • Transport (Bus kan bestilles som tillæg) 
 • Særlige sociale arrangementer 
 • Frokost (kan bestilles som tillæg) 
 • Drikkevarer  
 • Tillæg for offpiste kursus med lokal guide 
 • Skileje  
 • Morgenmad på ankomstdagen 

Tillæg (pr. Pers.) 

Bustransport t/r.: kr. 900,- 

Enkeltværelse: kr.. 2.000,- 

Frokost på hotel i 7 dage: kr. 525,-

Suite, nyrenoveret pr. persom (min. 2 personer): Kr. 2.200,-

Liftkort ekstra dag, voksen: kr.      205,- 

LIftkort ekstra dag, senior: kr: 190,-

Liftkort ekstra dag, barn årg. 2006-2013: kr.      105,- 

Liftkort ekstra dag, barn årg. 2014-2021: kr.          0,- 

 

Leje af skiudstyr (danske kroner)

Hotellet har egen ski- og snowboardudlejning direkte på hotellet, hvor vi kan leje ski. Som gæst på hotellet opnås rabat ved skileje her.

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding åbner:   Tilmelding åbner 29. juni. Den nuværende deltagerliste er besat af deltagere fra 2021, som blev aflyst grundet Corona-restriktioner, og er flytte med over til 2022 klubturen. Der er fortsat god plads på turen.
Tilmelding:   Tilmelding vil ske igennem vores medlemsportal. Her bliver du fulgt igennem tilmeldingsprocessen og betaler med VISA/Dankort eller Mobile Pay onlineløsning. Man skal logge ind med personlig e-mail som brugernavn og kode der er udsendt pr. mail. Kontakt info@hareski.dk hvis du oplever problemer.  
Tilmeldingslink:   https://medlem.hareski.dk/event/details/i1341 
Depositum:   Depositum på kr. 2.000,- Vi har kun ovenstående indkvartering(er) og derfor bliver tilmeldinger behandlet efter først til mølle-princippet.  
Restbetaling:   Restbetaling skal ske i efteråret 2021 – den foregår ved at du modtager en faktura med link til onlinebetaling eller FI-kode (betalingskort via bank) samt betalingsdato.  
Afbestilling:   Tilmeldingen er bindende ved tilmelding. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs.   

 

Kontakt 

Turmail  paasketuren@hareski.dk 
Turledere   Camilla Frederikke Clauson-Kaas
Telefon   25214808 
Skiskolechef   
FB-gruppe  Kommer evt. senere 

 

Yderligere information 

Medlemskab 

For at deltage på klubturen i Skiklubben Hareskov skal man være indforstået med, at betale kontingent for den sæson turen afholdes. Et kontingent gælder fra 1. juli til 30 juni efterfølgende år (forskudt regnskabsår). Melder du dig ind, når turene åbner for tilmeldingen, lige før sommerferie (typisk maj/juni måned), så vil dit kontingent bliver overført til den nye sæson.

Teknisk arrangør 

Denne tur er arrangeret i samarbejde med Snowtravel ApS, der har reg. nr. 3292 hos Rejsegarantifonden.

Forsikring 

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark. 

Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring. 

Læs om forsikringenher 

Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben. 

Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture.  Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering. 

Forbehold 

Der skal minimum være 40 deltagere for, at turen gennemføres. Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på www.hareski.dk 

 

Vejledningsbokse

Klubben har nogle vejledende rejsegrupper og skiniveauer, som vi bruger for at styre fokus og økonomien på de enkelte klubture. Boksene er delvis vejledende, da den endelige sammensætning på en klubtur kan ændres i forhold til f.eks. deltagerprofilerne eller for at få flere deltagere.

Vejledende rejsegrupper Fokus på denne tur
Voksen med små børn 3-5 år. Tilbydes ikke
Voksen med store børn 6-12 år Målgruppe, men vi anbefaler man er fyldt 8 år
Voksen med teenager 13-19 år Primær målgruppe
Ungdom/ teenager (alene) 13-25 år Tilbydes ikke
Voksen uden børn Primær målgruppe
Senior +50 år uden børn Primær målgruppe
Instruktør efteruddannelse Tilbydes ikke

 

Skiniveau med vejledende beskrivelser Fokus på denne tur
Begynder

For dem der aldrig har prøvet det før (0 ugers erfaring).

Der tilbydes ikke begynderundervisning på denne tur.
Letøvet

For dem der kan køre ned af grønne og blå pister (minimum 1-2 ugers erfaring).

Vi anbefaler ikke denne målgruppe til denne tur, men kan man køre på en rød pist i kontrolleret plov, og er klar til at arbejde med det paralle skiløb vil vi kunne lave et letøvet/øvet tilbud til en børnegruppe.
Øvet

For dem der kører blå og røde pister med parallelle ski (3-8 ugers erfaring).

Ja, til alle aldersgrupper.
Erfaren

For dem der behersker det meste og kører røde og sorte pister (mere end 8 ugers erfaring)

Ja, til alle aldersgrupper
Ekspert

For dem der behersker det hele og kan køre sikkert overalt uanset terræn og føre men har behov for finpudsning.

Ja, til alle aldersgrupper, men vi forventer det primært vil være til de voksne og teenagere.
Instruktørniveau

Ikke den stor forskel fra eksport, men du er måske udannet instruktør eller har kendskab til teorien bag skiløbet fra et kursus.

Instruktører er frivillige, der deltager på denne tur for at træne medlemmerne.

 

Ankomst og afrejse. 

ANKOMST: Check-in er muligt fra kl. 15.00. Ankommer man før, er man velkommen til at sætte bagagen på hotellet. For gæster der ankommer tidligt på ankomstdagen, vil det være muligt at tilkøbe morgenmad.  

Det er muligt at få aftensmad ved ankomst indtil kl. 20.30 på ankomstdagen. Ved ankomst senere end kl. 21.00 bedes man ringe til receptionen, for at aftale nøgleudlevering. 

AFREJSE: På afrejsedagen skal værelserne forlades senest kl. 10.00. Det vil være muligt at opbevare bagagen på hotellet i løbet af dagen, og der vil være mulighed for afrejsebad inden hjemrejse.  

Details

Start:
9. April 2022 @ 15:00
End:
16. April 2022 @ 10:00
Event Categories:
, , , , ,

Organizer

Camilla Frederikke Clauson-Kaas
Email:
livigno-uge7@hareski.dk

Details

Start:
9. April 2022 @ 15:00
End:
16. April 2022 @ 10:00
Event Categories:
, , , , ,

Organizer

Camilla Frederikke Clauson-Kaas
Email:
livigno-uge7@hareski.dk