Loading Events

« All Events

Uge 15 – Åre – Skiteam sæsonafslutning Påsken 2022

9. April 2022 - 16. April 2022

ÅBEN for tilmelding – Kun for Race og Youth team! –

Traditionen tro afslutter Hareskoven Skiteam vintersæsonen på aller bedste i Åre, hvor solen altid skinner og der er masser af sne!
Mange af os kommer direkte fra DM ugen i Trysil, og skal nu nyde en lang uge med både teknik, friløb og hvad sneforholdene ellers byder på i påskeugen. For dem der kommer fra Danmark, kan man med fordel vælge at tage Snälltåget direkte fra Malmø til Åre – se mere nedenfor.

Udover den sædvanlige heldagstræning for klubløberne, vil der være masser af mulighed for sociale aktiviteter i den gode vejr. Fodbold, svømmehal, påskeægsjagt på ski, vafler i sneen og ikke mindst den legendariske grill picnic med hot dogs ad libitum (og gerne flere gange på en uge!

Turen giver mulighed for, at klubløbere over 12 år kan tage af sted uden forældre – det kræver dog at barnet kan klare sig selv og er vant til at rejse uden forældre.  Hvis I er i tvivl så tag endelig fat i Tine Pilgaard eller Carsten Wexel – se desuden fakta boks nedenfor.

Faktaboks

Målgruppe: Skiteamets afslutningstur retter sig mod skiteamløberne, der har trænet sammen i løbet af sæsonen og nu slutter af med en hyggelig og lidt mindre seriøs tur. Der skal leges på skiene, køres forskelligt terræn, findes tid til grillhygge, påskeæg-jagt og meget mere – vi kan dog nok ikke holde os helt fra at slå til en port 🙂
Skitræning: På skiteamet træner vi frem for alt alsidighed. Vi tror på at læring fra tekniktræning på pisten, sjov i offpisten og funparken alt sammen er med til at gøre os til bedre portbane-løbere. Vi har ofte en 50/50 fordeling mellem portbane- og alsidighedstræning.

Skitræning er heldagstræning dvs, undervisning med skiteamtrænere både formiddag og eftermiddag, ofte m. frokostpause i terrænet.

Skiniveau: Erfarne skiteamere, der har trænet med skiteamet i løbet af sæsonen.

Aktiviteter: Ud over heldagstræning  så har vi ofte barmarkstræning/social leg og i skoleugerne har vi altid lektielæsning. Påsken betragtes ikke som en skoleuge, men vi opfordre alle til at støtte op om et par timers “lektie ro” da mange børn skal indhente lidt af det forsømte:-)
Rejseperiode: 28. Marts til 4. april 2021
Transport:  

Nattog fra Malmø og direkte til Åre med Snälltågets.

Mulighed for kør selv rabat

Afrejsested: Det bestemmer du selv:-)
Ophold: Lejligheder med plads til 8 personer/ https://www.skistar.com/da/online-booking/ophold/are/are-by/brunkulla/brunkulla-945/

 

Skiområde og by

Åres skiområde er opdelt i to: højzonen og lavzonen. I lavzonen står du på ski under trægrænsen, og her er et stort antal røde og sorte løjper kendt fra Alpint VM. Du kommer nemmest til højzonen med kabinebanen eller gondolen. Herfra kan du enten stå lige ned mod byen eller mod Ullådalen og Rödkullen for lettere blå og grønne piste. Omkring Åreskutan er der mulighed for topture og udfordrende offpiste blot et stenkast fra pisterne samt hyggelige restauranter i terrænet.

Træning, lektielæsning og aktiviteter

Der vil være heldags ski undervisning; morgentræning, frokost på pisten eller i varmestue og eftermiddagstræning. Efter skitræning vil der i skoleugerne være stilletid til lektielæsning, herefter forventes der at være barmarkstræning/fodbold/svømmehal etc. Barmarkstræningen har både fokus på det sociale og det fysiologiske, med udstrækning, styrke og kondition. Det er derfor vigtigt også at medbringe sportstøj og sko til dette.

Om Skiteamet

Denne tur afholdes i samarbejde med skiteamet. Skiteamet er et træningstilbud til børn og unge fra 6 og op, som har lyst til at “gå til ski” og være en del af en stor blandet børne-/unge gruppe, der har det at stå på ski som deres sport. Vores ture har forskellig fokus, men det overordnede mål er, at løberne bliver utrolig alsidige skiløbere.
Vi har en 50/50 fordeling ift. træning af grundlæggende ski tekniske færdigheder på pisten/freeskiing og porttræning herunder slalom og storslalom. Der lægges meget vægt på de sociale aspekter og sammenholdet på teamet er unikt. se mere om skiteamet her
Miniskiteamet er et team for de helt unge, 6-8-årige. På miniskiteamet er der lidt mindre fokus på træning og en del mere plads til leg – holdet skal ses som et fællesskab for de yngre der er glade for at have sne under fødderne og et introhold til det rigtige skiteam. Minifilm om:se mere om miniskiteamet her

Se andre skiteamture målrettet børn og unge her.

Indkvartering og mad

Brunkulla lejligheder

Centralt placerede lejligheder i Åre. Lejlighederne er alle til 8 personer. Ophold inkluderer slutrengøring. Linned og håndklæder skal medbringes. Læs mere om lejlighederne her: https://www.skistar.com/da/online-booking/ophold/are/are-by/brunkulla/

I hver lejlighed deles man om indkøb, madlavning og oprydning.
Der laves et skema over arbejdsopgaver, hvis der ikke er udpeget en voksen ansvarlig.
Der laves en opgørelse når ugen er omme, hvor de økonomiske udgifter fordeles blandt alle deltagerne.

Transportform

Tog (tilkøb):

Herunder er der tale om cirkatider, men det nøjagtige tidspunkt vil fremgå af afrejseinformationen.

Udrejse om lørdagen: Malmö kl. 15.55 med ankomst søndage kl. 08.00 i Åre.
Hjemrejse om søndagen: Kl. 16.45 med ankomst mandage kl. 07.10 Malmö. (Tidspunkterne er foreløbige)

Prisen er pr. person tur/retur i delt 6 personers kupéer med liggeplads inkl. lagen, pude og tæppe. OBS!

Der er undervejs mulighed for at købe drikkevarer og lette anretninger, eller man kan selv medbringe egen mad. Desuden er der inkluderet morgenmad t/r. som består af brød, smør, ost, yoghurt, juice samt kaffe, te eller varm chokolade.

Der findes ingen begrænsninger vedrørende bagagen, men al bagage skal være i kupeen, dog må det ikke genere andre rejsende. Som håndbagage medregnes sammenklappelig barnevogn og ski, som er forsvarligt indpakket.

Toget stopper på Stationen i Åre, i gåafstand fra lejlighederne. Fra stationen er der arrangeret bagagetransport til lejlighederne.

Pris

Voksen, seng i lejlighed Kr. 2.750,-
Barn, seng i lejlighed Kr. 4.250,-
Serviceplads Kr. 2.750,–

 

Tilkøb/Rabat

Transport med tog t/r inkl. morgenmad, uden ski kr. 1.600,-
Transport med tog t/r inkl. morgenmad, med ski kr. 1.895,-
Træningspakke Kr. 2.980,-

 

Liftkort Børn 7-17 år Voksne 16-64 år Senior 65+
6-8 dager kr. 1.300,- kr. 1.600,- kr. 1.300,-

 LIftkortpriser er fra 2021, så der skal forventes en stigning. Hver opmærksom på at du kan anvende All Star sæson liftkort i Trysil, så hvis du har et sådant, behøver du ikke tilvælge liftkort på turen.

 

 

Inkluderet i turprisen

 • Ophold i lejligheder i 7 nætter uden forplejning
 • Heldags Skiteam træning (under 17 år)
 • Slutrengøring
 • Togtransport t/r. inkl. morgenmad
 • Transport af bagage fra Åre station til Skistar
 • Alle kendte turistskatter og afgifter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Uden for prisen

 • Transport til og fra Malmø
 • Forplejning og drikkevarer
 • Linned og håndklæder
 • Skileje

Skileje

Kommer senere…………

 

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmeldingsstart: Tilmeldingen er åben!
Tilmelding: Du tilmelder dig via vores medlemsportal.
Tilmeldingslink: Link til medlemsportalen
Tilmeldingsfrist: Senest 01.02.2022
Restbetaling: Restbetaling skal ske i efteråret 2021 – den foregår ved at du modtager en faktura med link til onlinebetaling eller FI-kode (betalingskort via bank) samt betalingsdato.
Afbestilling: Tilmeldingen er bindende og vi anbefaler at der tegnes en afbestillingsforsikring. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb. Dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs. Læs mere på http://www.hareski.dk/turbestemmelser/
Kontakt: Turleder Tine Pilgaard og Carsten Wexel
E-mail: aaare-uge15@hareski.dk

Yderligere information

Medlemskab

For at deltage på turen skal man melde sig ind i Skiklubben Hareskov eller en anden skiklub under Dansk Skiforbund. Er man ikke medlem af Skiklubben Hareskov kræver det oprettelse af gæstelogin for at kunne tilmelde sig og sin familie, som koster 75 kr. for voksne (18+) og er gratis for juniorer.

For at deltage på turen skal man være indforstået med at betale kontingent for sæson 2020/21. Melder man sig ind frem til 30. juni (sidste dag i indeværende sæson), som er nuværende sæson, vil man automatisk få overført kontingentet til næste sæson.

Forsikring

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark.

Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.

Læs om forsikringen her

Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben.

Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture.  Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.

Teknisk arrangør

Denne tur er arrangeret i samarbejde med Snowtravel ApS, der er medlem af Rejsegarantifonden.

Forbehold

Ovenstående priser er baseret på et minimum deltagerantal på 50 personer. Såfremt antallet kommer under dette, eller antallet af børn og voksne adskiller sig fra det forventede, kan der forekomme prisændringer.

Ligeledes kan det være nødvendigt at ændre togprisen eller aflyse toget, hvis vi har mindre end 12 togdeltagere.

 

Forklaring på skiniveau

Skiniveau med vejledende beskrivelser Fokus på denne tur

børn

Fokus på denne tur

Voksne

Begynder

For dem der aldrig har prøvet det før (0 ugers erfaring).

Tilbydes ikke Tilbydes ikke
Letøvet

For dem der kan køre ned af grønne og blå pister (minimum 1-2 ugers erfaring).

Tilbydes ikke Tilbydes ikke
Øvet

For dem der kører blå og røde pister med parallelle ski (3-8 ugers erfaring).

Tilbydes ikke Tilbydes ikke
Erfaren

For dem der behersker det meste og kører røde og sorte pister (mere end 8 ugers erfaring)

Tilbydes Tilbydes ikke
Ekspert

For dem der behersker det hele og kan køre sikkert overalt uanset terræn og føre men har behov for finpudsning.

Tilbydes Tilbydes ikke
Instruktørniveau

Ikke den stor forskel fra eksport, men du er måske udannet instruktør eller har kendskab til teorien bag skiløbet fra et kursus.

Tilbydes Tilbydes ikke

 

Vejledningsbokse

Klubben har nogle vejledende rejsegrupper og skiniveauer, som vi bruger for at styre fokus og økonomien på de enkelte klubture. Boksene er delvis vejledende, da den endelige sammensætning på en klubtur kan ændres i forhold til f.eks. deltagerprofilerne eller for at få flere deltagere. Er du i tvivl så kontakt turlederne.

Vejledende rejsegrupper Fokus på denne tur
Voksen med små børn 3-5 år. Tilbydes ikke
Voksen med store børn 6-12 år Målgruppe, hvis de selv kan tage liften, og kan køre blå og røde pister med parallelle ski
Voksen med teenager 13-17 år Målgruppe, hvis de selv kan tage liften, og kan køre blå og røde pister med parallelle ski
Ungdom/ teenager (alene) 13-17 år Målgruppe, hvis det aftales hvem det der har forældreansvaret – kontakt turleder.
Voksen uden børn Tilbydes ikke
Senior +50 år uden børn Tilbydes ikke
Instruktør efteruddannelse Tilbydes ikke

 

 

Details

Start:
9. April 2022
End:
16. April 2022
Event Categories:
, , , ,

Venue

Åre
Sweden

Organizer

Carsten Reffeldt Wexel
Email:
crw@hareski.dk

Details

Start:
9. April 2022
End:
16. April 2022
Event Categories:
, , , ,

Venue

Åre
Sweden

Organizer

Carsten Reffeldt Wexel
Email:
crw@hareski.dk