Loading Events

« All Events

Uge 11 – Sälen – Familietur med fokus på børneundervisning

13. March 2022 - 20. March 2022

ÅBEN for tilmelding –

Skiklubbens uge 11 tur til Sälen er for familierne, der har børn og unge på alle niveauer, som elsker skiløbet!

Sälen er et fantastisk skiområde for nybegyndere og børn, med suveræne muligheder for dem, der er ved at lære at stå på ski. Men når det er sagt, så er der også rig mulighed for at blive udfordret som erfaren skiløber, både med off-piste muligheder, flere parkmuligheder og Sveriges stejleste pister Väggen på Hundfjället. Ønsker man at udvikle sit skiløb, er Sälen den perfekte destination, fordi sneforholdene og pisterne altid er i top. De svenske fjelde byder på perfekte sneforhold, velpræparerede pister og hyggeligt samvær i fjeldhytterne.

Turen bliver arrangeret i samarbejde med klubbens skiteam, hvilket sikrer undervisning i top fra engagerede instruktører, der ved, hvordan man kombinerer sjov på pisten med udvikling af skifærdigheder. Samarbejdet betyder også, at turen har smag af konceptet “vi går til ski”, som skiteamet har haft kæmpe succes med.

 

Børneundervisningen vil blive varetaget af instruktører fra klubben, som har en legende tilgang til det at stå på ski. Der vil for de mindste og alle begyndere være fokus på at komme godt i gang med skiløbet, på en måde der skaber glæde og fællesskab.

Turen giver også mulighed for at børn og unge fra 6-16 år (afhængig af skiniveau) kan få heldagstræning med skiteamets unge klubløbere. Skiteamet byder altid nye godt velkommen, og det er utroligt, hvor meget skiløbet kan rykke med heldagstræning og det rigtige udviklingsmiljø.

   

Denne tur er derfor en god mulighed for familien med børn på forskellige skiniveauer at komme afsted sammen, men stadig udvikle individuelle skifærdigheder.

Ugeliftkortet giver fri adgang til Eventyrbadet i Experium, som vores hytter ligger lige ved siden af. Her er vandrutsjebaner, bølger, udendørs pool, boblebade, indendørs surfing og meget mere. Prøv eventyrbadets actionfyldte vandrutsjebaner eller prøv kræfter med indendørs surfing på en maskine, der skaber de perfekte surfforhold. Sving, snur, hop og bliv ét med bølgerne! For et langsommere tempo og afslapning er der bassiner med bobler og massagestråler. Du kan også slappe af i det 37 grader varme udendørsbassin, mens sneen falder fra himlen. Til de allermindste er der bassiner med en vanddybde mellem 10 og 80 centimeter. Der er også en roligere vandrutsjebane for de yngre.

 

Faktaboks

Målgruppe: Turen retter sig mod familier med børn og unge som har forskellige skifærdigheder og som ønsker differenceret undervisning. Turen er for letøvede og opefter, herunder også skiteamet.
Skitræning: Der er undervisning 3 timer om dagen 5 dage fra mandag til og med fredag. For de øvede 6 – 16  årige, vil det være muligt at tilvælge heldagstræning med skiteamet, hvor der er undervisning både formiddag og eftermiddag. For de mindste fra 4 år vil der være fokus på at komme godt i gang på ski i det nærliggende begynderområde.
Rejseperiode: 13 – 20 marts 2021
Transport: Der tilbydes transport med bus med afgang søndag morgen og hjemrejse lørdag efter aftensmad. Turen til Sälen tager ca. 10 timer.

Der er ligeledes mulighed for kør-selv.

Ophold: Vi bor i hytter tæt på pisterne og Eventyrbadet. Alle hytterne er udstyret med køkken og flere soveværelser.
Mad og indkøb koordineres hjemmefra i hver hytte – turleder informerer om hyttefordelingen, når vi nærmer os afrejse.

 

Skiområde og by

Sälen består af 4 fjelde – Lindvallen, som er det største, og hvor vi bor centralt, Tandådalen, Hundfjället og Høgfjället. Sälen er Sveriges største og bedste skisportssted og har Europas største sammenhængende børne- og nybegynderområder.

Sälen har 90 lifter og 100 pister i de fire områder, hvilket giver utallige muligheder for udfordringer og danner rammen for de perfekte træningsfaciliteter for Skiteamet, uanset om det gælder porte, offpiste eller tekniktræning.

 

Instruktion og aktiviteter

Der er undervisning 3 timer om dagen 5 dage fra mandag til og med fredag. For de øvede 6 – 16 årige, vil det være muligt at tilvælge heldagstræning med skiteamet, hvor der er undervisning både formiddag og eftermiddag.

De helt små fra 4 år og letøvede får på denne tur undervisning af instruktører, der er vilde med at undervise børn og begyndere, så vi kan skabe skiglæde hos børnene. De øvrige børn, unge og voksne får selvfølgelig også god og differentieret undervisning med lige så meget skiglæde.

 

Om Skiteamet

Denne tur afholdes sammen med skiteamet. Skiteamet er et træningstilbud til børn og unge fra 6 og op, som har lyst til at “gå til ski” og være en del af en stor blandet børne-/unge gruppe, der har det at stå på ski som deres sport. Vores ture har forskelligt fokus, men det overordnede mål er, at løberne bliver utroligt alsidige skiløbere.
Vi har en 50/50 fordeling ift. træning af grundlæggende skitekniske færdigheder på pisten/freeskiing og porttræning herunder slalom og storslalom. Der lægges meget vægt på de sociale aspekter og sammenholdet på teamet er unikt. se mere om skiteamet her
Miniskiteamet er et team for de helt unge, 6-8-årige. På miniskiteamet er der lidt mindre fokus på træning og en del mere plads til leg – holdet skal ses som et fællesskab for de yngre, der er glade for at have sne under fødderne og et introhold til det rigtige skiteam.

Se andre skiteamture målrettet børn og unge her.

 

Indkvartering og mad

Vasabyn Lejligheder

Centralt placerede lejligheder i Sälen. Vi fordeles i lejligheder til 8-10 personer. Ophold inkluderer slutrengøring. Linned og håndklæder skal medbringes. Læs mere om lejlighederne her: https://www.skistar.com/da/online-booking/ophold/salen/lindvallen/vasabyn/

 

Madlavning, indkøb og ansvar for opgaver i hytten bliver koordineret af hver enkelt hytte. Turlederen sender hyttefordeling og kontakt informationer i god tid inden afrejse.

 

 

Transportform

Turen er arrangeret som kør-selv.

Bustransport kan tilkøbes, og vi forventer, at bussen kører fra Danmark søndag morgen den 13. marts med ankomst i Sälen først på aftenen.  Mere information kommer, når vi nærmer os slutningen 2020.

Hjemrejse bliver lørdag 19. marts aften med ankomst til Danmark tidligt søndag morgen.

 

Pris

Beskrivelse Pris
Voksen, seng i lejlighed Kr. 3.675,-
Barn, seng i lejlighed Kr. 3.125,-
Sengeplads (AKD, servicefolk eller sengeplads) Kr. 2.050,-
Baby 0-2 år, uden egen seng og uden træning Kr. 0,-

Inkluderet i prisen:

 • Ophold i lejligheder i 7 nætter. Uden forplejning
 • Skiinstruktion
 • Slutrengøring
 • Alle kendte turistskatter og afgifter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Transport (Tilkøb muligt)
 • Forplejning og drikkevarer
 • Linned og håndklæder
 • Skileje (Tilkøb muligt)
 • Adgang til surfeområdet i Eventyrbadet
 • Adgang til Eventyrbadet med sæsonkort (der afventes tilbud fra Skistar på tilkøb)

 Tilkøb liftkort med adgang til eventyrbadet (2021 priser)

Liftkort Børn 0-6 år Børn 7-17 år Voksne 16-64 år Senior 65+
6-8 dage kr. 88 kr. 1.162 kr. 1.444 kr. 1.162

 

Ski og støvleleje

VIGTIGT: Disse priser er kun gældende ved bestilling senest 65 dage før afrejse og kun frem til 31. okt. 2021. (Besparelse ca. 20%)
Ved bestilling af skileje fra den 1. november vil alle ovenstående priser blive tillagt en prisstigning på 15%.
HUSK: Det vil ikke være muligt at bestille skileje gennem skiklubben senere end 65 dage før afrejse.
Vi kan være nødsaget til at ændre priserne ved kursudsving.

Skisæt (ski, støvler, stave) ID 6-8 dg
begynder grøn 171 462
letøvet blå 170 605
øvet rød 169 623
erfaren sort 168 781
Multileje (ski, snowboard, langrend) blå/rød/sort 175 970
Børn/Junior 7-17 år blå/rød 173 453
Børn 0-6 år grøn/blå 174 240
Ski 6-8 dg
begynder grøn 36 392
letøvet blå 23 514
øvet rød 8 641
erfaren sort 3 824
Multileje (ski, snowboard, langrend) blå/rød/sort 164 na
Børn/Junior 7-17 år blå/rød 89 386
Børn 0-6 år grøn/blå 107 204
Hjelm 6-8 dg
Børn Inkluderet 137 0

 

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmeldingsstart: Tilmeldingen er åben
Tilmelding: Du tilmelder dig via vores medlemsportal.. hvor du betaler depositum af kr. 500 med betalingskort eller Mobilepay online løsning
Tilmeldingslink: https://medlem.hareski.dk/event/details/i1411
Tilmeldingsfrist: Senest 16.01.2022
Restbetaling: Restbetaling skal ske i slutningen af 2020 – den foregår ved at du modtager en faktura med link til onlinebetaling eller FI-kode (betalingskort via bank) samt betalingsdato.
Afbestilling: Tilmeldingen er bindende, og vi anbefaler, at der tegnes en afbestillingsforsikring. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb. Dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs. Læs mere  på http://www.hareski.dk/turbestemmelser/
Kontakt: Turleder Rasmus Klüver Jensen og Carsten Wexel
E-mail: salen-uge11@hareski.dk

Yderligere information

Medlemskab

For at deltage på turen skal man melde sig ind i Skiklubben Hareskov eller en anden skiklub under Dansk Skiforbund. Er man ikke medlem af Skiklubben Hareskov kræver det oprettelse af gæstelogin for at kunne tilmelde sig og sin familie, som koster 75 kr. for voksne (18+) og er gratis for juniorer.

For at deltage på turen skal man være indforstået med at betale kontingent for sæson 2020/21. Melder man sig ind frem til 30. juni (sidste dag i indeværende sæson), som er nuværende sæson, vil man automatisk få overført kontingentet til næste sæson.

Forsikring

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark.

Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.

Læs om forsikringen her

Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben.

Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture.  Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.

Teknisk arrangør

Denne tur er arrangeret i samarbejde med Snowtravel ApS, der er medlem af Rejsegarantifonden.

Forbehold

Ovenstående priser er baseret på et minimum deltagerantal på 50 personer. Såfremt antallet kommer under dette, eller antallet af børn og voksne adskiller sig fra det forventede, kan der forekomme prisændringer.

Ligeledes kan det være nødvendigt at ændre busprisen eller aflyse bussen, hvis vi har mindre end 35 busdeltagere. Til Trysil vil der alternativt være mulighed for at benytte Ski Sweden Express, der også kører til Trysil hele vinteren.

 

Forklaring på skiniveau

Skiniveau med vejledende beskrivelser Fokus på denne tur

børn

Fokus på denne tur

Voksne

Begynder

For dem der aldrig har prøvet det før (0 ugers erfaring).

Tilbydes Tilbydes
Letøvet

For dem der kan køre ned af grønne og blå pister (minimum 1-2 ugers erfaring).

Tilbydes

De mindste børn skal kunne køre grønne pister

Tilbydes ikke
Øvet

For dem der kører blå og røde pister med parallelle ski (3-8 ugers erfaring).

Tilbydes Tilbydes
Erfaren

For dem der behersker det meste og kører røde og sorte pister (mere end 8 ugers erfaring)

Tilbydes Tilbydes
Ekspert

For dem der behersker det hele og kan køre sikkert overalt uanset terræn og føre men har behov for finpudsning.

Tilbydes Tilbydes
Instruktørniveau

Ikke den stor forskel fra ekspert, men du er måske udannet instruktør eller har kendskab til teorien bag skiløbet fra et kursus.

Tilbydes Tilbydes

 

Vejledningsbokse

Klubben har nogle vejledende rejsegrupper og skiniveauer, som vi bruger for at styre fokus og økonomien på de enkelte klubture. Boksene er delvis vejledende, da den endelige sammensætning på en klubtur kan ændres i forhold til f.eks. deltagerprofilerne eller for at få flere deltagere. Er du i tvivl så kontakt turlederne.

Vejledende rejsegrupper Fokus på denne tur
Voksen med små børn 4-5 år. Tilbydes
Voksen med store børn 6-12 år Målgruppe, hvis de selv kan tage liften, og kan køre sikkert på blå pister
Voksen med teenager 13-17 år Målgruppe, hvis de selv kan tage liften, og kan køre sikkert på blå pister
Ungdom/ teenager (alene) 13-17 år Målgruppe, hvis det aftales hvem det der har forældreansvaret – kontakt turleder.
Voksen uden børn Tilbydes ikke
Senior +50 år uden børn Tilbydes ikke
Instruktør efteruddannelse Skiteamtræner efteruddannelse i porte tilbydes via skiteamet

 

 

Details

Start:
13. March 2022
End:
20. March 2022
Event Categories:
, , , ,

Details

Start:
13. March 2022
End:
20. March 2022
Event Categories:
, , , ,