Loading Events

« All Events

Uge 10 – Myrkdalen – Instruktørsamling – Offpistekursus/forberedelse til PSI 2

6. March 2022 @ 8:00 - 13. March 2022 @ 17:00

Åben for tilmelding. Turen er tilsvarende den ordinære tur. Der gives i år ikke tilskud til instruktører grundet lavere budget til efteruddannelse. 

Efteruddannelse – instruktørsamling – offpiste/freeride/skitouring i Myrkdalen, Norge.

Skiløb og kursus i Europas måske bedste område for puddersne med Norges topuddanner, Gøran Dalheim.
For dig, der har erfaring – eller ikke har erfaring – i offpiste.

Vi har nu gennem 8 år haft denne tur med fantastiske oplevelser i offpisten sammen med dejlige mennesker. Vi har hver gang haft instruktører med, men som noget nyt udbyder vi i år som efteruddanelse med tilskud til en mindre gruppe instruktører.
Offpiste er bare det sjoveste, og vi kommer jo nok alle sammen ud for det, eller kører allerede? Men det er også livsfarligt, hvis man ikke har tilstrækkelig viden og træning i sikkerhed og laviner.

Derfor skal vi lære og træne:

 • Egenfærdighed, skiteknik i forhold til underlag, køremønster og linievalg
 • Vurdering af lavinefare, risikovurdering og rutevalg
 • Gruppedynamik og beslutningsproces
 • Sikkerhedsudstyr
 • Lavineredning, søgning, udgravning
 • En masse fedt skiløb
 • Mindre topture/skitouring/randonee afhængig af vejr og muligheder
 • Og så har vi det utrolig hyggeligt om aftenen!

Bemærk at turen er for instruktører, skiløbere og snowboarderen, der kan køre frit og sikkert på alle pister. Du behøver altså ikke kunne køre offpiste – på forhånd. Det skal vi jo træne.

Myrkdalen 2015

Myrkdalen

Myrkdalen er et helt ny skisportssted i Vestnorge, der først startede byggeriet for 16 år siden. Før var her ingenting – undtagen masser af sne. Og sneen kommer der rigtig meget af i Vestnorge. Vi ved alle, at det altid regner i Bergen – og så sner det jo oppe på fjeldet! Myrkdalen ligger specielt, højere og bedre i forhold til sneen og anses for det snesikreste sted i Vestnorge. Det sner i snit 4 gange om ugen, og indtil videre er der relativ få mennesker på hverdage = masser af sne, som ingen har kørt i = nok Europas bedste mulighed for pudder.

Vi skynder os at nyde denne perle, inden den bliver for kendt. Myrkdalen har vokseværk og investerer voldsomt i nyt hotel, nye lejligheder, nyt butiksområde og nye lifter.

For “pisteløbere” er terrænet også godt. Højtliggende, det meste over trægrænsen og designet til ski med taljering. Store, brede, blå, røde og en enkelt sort piste. Et super parkområde (VM i freestyle blev holdt her i 2013, mens vi kørte offpiste). Men vi skal jo væk fra pisterne, hvor der er uanede muligheder med fjeldsider næsten over det hele med tilpas hældning og som regel store snemængder.

Byen består af hytteområde og lejligheder, der omgiver et stort hotel og servicebygning med restauranter, barer, kiosk, afterski mm.

De sidste 8 år har vi haft fantastiske ture, hvor alle har lært at køre i offpisten, vi har kørt en masse, lært en masse og haft super kammeratskab.

Instruktion og aktiviteter

Der vil være undervisning og guidning i 6 dage, ledet af en af Norges absolut bedste skilærere/uddannere Göran Dalheim. Göran er den bedste underviser, vi har oplevet og står også i spidsen for den norske skilæreruddannelse.

Vi arbejder med skiløbet ud fra deltagernes forudsætninger og bygger det gradvist op i forhold til offpisten og sneforholdene.

Vi arbejder med at lære om laviner, brug af sikkerhedsudstyr, søgning, udgravning af ofre, risikovurdering, rute- og linievalg, gruppedynamik og “mindset”/risikovillighed mm.
– og selvfølgelig en masse fedt skiløb.

Bemærk udstyrskrav:
Vi skal alle bære sikkerhedsudstyr, som er minimum rygsæk, lavinesender/-søger, skovl og sonde.
Du bør også køre med ski med nogen bredde, hvis forholdene er til det ski med tourbinding.
Udstyr og ski kan lejes på stedet, hvis du ikke selv har.

Pris

Pris pr. person 8.950,-

Inkluderet i prisen

 • Ophold
 • Liftkort, 6 dage, mandag til lørdag
 • Offpistekursus med undervisning og guidning hver dag i 6 dage
 • Alle kendte skatter og afgifter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Uden for prisen

 • Mad og drikkevarer – plejer at tilbyde en “spisepakke”, når antal deltagere kendes
 • Transport
 • Evt. leje af udstyr
 • Transfer ved fly fra Bergen – Myrkdalen retur 800,-

Tilkøb:

Transfer: 800,-
Leje af offpisteski 6 dage: 915,-
Leje af randonee-/tourski m. skind 6 dage: 1.500,-
Leje af sikkerhedsudstyr 6 dage (rygsæk, lavindesøger/-sender, sonde):  875,-
Liftkort pr. ekstra dag (hvis du kører selv, eller flyver tidligt, så du har mulighed for skiløb søndag): 110,- pr. dag

Vi anbefaler dog, at vi lige snakker sammen inden bestilling af randonee-/tourski.

Indkvartering og forplejning

Vi bor i lejligheder/hytter. Vi plejer at være heldige med lækre boliger, lige ved pisten, men da alt er privatejet og stilles til udlejning fortløbende, ved vi endnu ikke hvilke, vi får stillet til rådighed. Ønsker du hotelværelse mod et tillæg, undersøger vi gerne.

Maden klarer vi selv. Noget laver vi selv og spiser sammen i en hytte, men vi tilstræber også at kunne lave en attraktiv “spisepakke” med et antal måltider på restaurant. Muligheden og pris afhænger af deltagerantal og dermed turens økonomi.

Transport

Turen er kør selv eller fly til Bergen. Afstand Helsingør til Myrkdalen i bil ca. 880 km.
Vælges fly, hjælper vi med at koordinere flymulighed med bedste pris og bestille transfer videre til Myrkdalen.

Afrejse: Hytter/lejligheder er disponible fra søndag d. 06.03.2022 kl. 16.00

Hjemkomst: Hytter/lejligheder er booket frem til søndag d. 13.03.2022

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding:

Du tilmelder dig via vores medlemsportal. Her vil du blive opkrævet depositum på 2.000 kr.- betalt med kreditkort – Dankort eller Mobile Pay (kun tilknyttet dankort).
Du modtage straks herefter et link til trin 2 tilmelding, hvor du opretter detaljer i en ordre, som turlederen godkender.

Tilmeldingsfrist:

Senest 30. januar 2022. Der er kun få pladser. Hurtig tilmelding anbefales.

Tilmeldingslink:

https://medlem.hareski.dk/event/details/i1872

Restbetaling:

Restbetaling foregår ved at du modtager en faktura med link til kortbetaling eller FI-kode (betalingskort via bank).

Afbestilling:

Tilmeldingen er bindende og vi anbefaler at der tegnes en afbestillingsforsikring. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb. Dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs. Læs mere på http://www.hareski.dk/turbestemmelser/

 

Kontakt

Turledere: Flemming Steenvinkel, Mobil 2758 4368

Børge Tofte-Jensen, Mobil 2925 9907

Turmail: myrkdalen-uge10@hareski.dk

 

Yderligere information

Medlemskab:

For at deltage på klubturen i Skiklubben Hareskov skal man være indforstået med, at betale kontingent for den sæson turen afholdes. Et kontingent gælder fra 1. juli til 30 juni efterfølgende år (forskudt regnskabsår). Melder du dig ind, når turene åbner for tilmeldingen, lige før sommerferie (typisk maj/juni måned), så vil dit kontingent bliver overført til den nye sæson.

Teknisk arrangør 

Denne tur er arrangeret i samarbejde med Snowtravel ApS, der har registreringsnummer 3292 i Rejsegarantifonden.

Forsikring:

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark. Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.

Læs om forsikringen her

Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben.

Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture.  Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.

Forbehold:

Antallet af pladser er meget begrænset, hurtig tilmelding anbefales og deltagelse vil være med forbehold for hytte-, transportkapacitet og tilstrækkelige tilmeldinger. Turen gennemføres ved min. 16 tilmeldinger. Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på www.hareski.dk/turbestemmelser

 

Details

Start:
6. March 2022 @ 8:00
End:
13. March 2022 @ 17:00
Event Categories:
, ,

Venue

Myrkdalen
Norway

Organizer

Flemming Steenvinkel
Phone:
27 58 43 68
Email:
fs@hareski.dk
View Organizer Website

Details

Start:
6. March 2022 @ 8:00
End:
13. March 2022 @ 17:00
Event Categories:
, ,

Venue

Myrkdalen
Norway

Organizer

Flemming Steenvinkel
Phone:
27 58 43 68
Email:
fs@hareski.dk
View Organizer Website