Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Uge 11 – Les Arcs i Frankrig – For den modne skiløber med brush-up

   

Turen er udsolgt.

Turen er hovedsaglig for aldersgruppen +50, som er rutinerede skiløbere. Vi skal bo på det 3-stjernede Hotel L’Aiguille Rouge – et enkelt ski-in/ski-out hotel med panoramaudsigt over bjergene i Les Arcs. Hotellet ligger i bydelen Les Arcs 2000. Turen er med halvpension, og vi får morgenmadsbuffet og lækker fransk aftensmad med buffet og husets vin. Skiklubben Hareskov har 50 sengepladser, heraf ti værelser beregnet til singler, som opfodres til at finde en værelsesmakker. Der er afrejse lørdag eftermiddag.

Målgruppe:  Turen Turen er åben for alle medlemmer, men den er målrettet aldersgruppen + 50 med flere års rutine i skiløb. Turen egner sig ikke for nybegyndere på ski.
Skitræning: Planlagt 3 x 3 timers skitræning for alle søn-, man- og tirsdag.
Aktiviteter:  Aktiviteter tilbudt af Nortlander
Rejseperiode: 07. til 14. marts 2020 (uge 11)
Transport: Fly inkluderet – mulighed for kør selv (rabat)
Afrejsested: Kastrup lufthavn
Ophold: Hotel med halvpension

 

Skiområde og by

Beliggenhed og indkvartering

Les Arc

Her finder du ren luft, masser af plads, afslappet atmosfære og stemning på og udenfor pisterne. Les Arcs’ nedfarter er bemærkelsesværdigt varierede med masser af pister, der passer til alle niveauer fra nybegynder til ekspert, herunder nogle seriøst stejle upræparerede sorte pister og masser af let cruising. Skiområdet er forbundet med det omkringliggende La Plagne for at danne det enorme Paradiski-område.

Som en del af det store og godt sammenkoblede område, Paradiski, er der i Les Arcs rigeligt at tage fat på for skiløberen. Her er alt, hvad man kan ønske sig lige fra brede boulevarder til speed-ski pisten.

Les Arcs’ skiområde (210 km) er forsynet med et gennemtænkt og velfungerende liftsystem med masser af hurtige stolelifte, og snesikkerheden er god med masser af kørsler over 2.000 meter. Udsigt over dalen til La Rosière og Mont Blanc er helt fantastisk.

Sammenkoblingen til La Plagne sker via en tovejs dobbeltdækker-svævebane ”Vanoise Express” fra Plan Peisey, højt over den mellemliggende dal. Det fælles Paradiski-område har i alt 422 km pister, og hører dermed til blandt de største sammenhængende skiområder i verden.

Den røde spids – et overdådigt panorama

L’Aiguille Rouge, den røde spids, er så absolut værd at fremhæve som et af de helt store trækplastre i Les Arcs. Fra Arc 2000 går den smukkeste tur opad med de to kabinelifte Varet og Aiguille Rouge til 3.226 meters højde og et helt spektakulært 360 graders panorama over Alperne, hvor man bl.a. kan se Mont Blanc. Skiløberne kan tage den røde eller den sorte pist direkte herfra.

Byerne Les Arcs

Den senere byudvikling har taget retning fra tidligere tiders betonkomplekser mod en mere hyggelig chalet stil, herunder Arc 1950, der er opført i begyndelsen af 2000’erne. Det ligger lige nedenfor Arc 2000 og er forbundet med en kort gondol, der løber til sent om aftenen.

Tallene i navnene på Les Arcs’ landsbyer skal ikke tages alt for bogstaveligt. Arc 2000 blev navngivet i 1960’erne for at symbolisere fremtiden og det fjerne nye årtusinde. Landsbyen ligger i virkeligheden i en højde på over 2.100 meter. Alle landsbyerne er ski-in / ski-out, og det er nemt at komme fra rundt.

Les Arcs er bilfrit område

Når du er på skiferie i Les Arcs kan du parkere bilen i et af de mange parkeringsområder og gå rundt i de bilfrie gader. Der kører taxier rundt i områderne og et velfungerende og gratis system af shuttlebusser fragter dig rundt.

Hotellet

Vi skal bo på det 3-stjernede Hotel L’Aiguille Rouge – et enkelt ski-in/ski-out hotel med panoramaudsigt over bjergene i Les Arcs. Hotellet ligger i bydelen Les Arcs 2000.

Når du bor her på skiferien, så skal du ikke tænke på at lave mad. Halvpension er nemlig inkluderet i prisen, og du kan derfor se frem til en stor morgenbuffet, som helt sikkert gør dig mæt og fyldt med energi til en god dag på pisterne. Når dagen er omme, kan du igen sætte dig til rette i den hyggelige restaurant og nyde en god middag med panoramaudsigt over Alperne.

Enestående udsigt

Som vi allerede har nævnt et par gange, har dette hotel en fantastisk udsigt. Men det bliver kun bedre! For hotellet har også en hyggelige loungebar, hvor du kan tage et spil billard eller bordfodbold. Skal det være lidt mere roligt, kan du tage et glas rosé med ud på den sydvendte terrasse og nyde udsigten over Alperne. En aften i ugen vil der også være live musik i baren.

Værelserne

Hotel L’Aiguille Rouge har 218 hotelværelser, hvor Skiklubben Hareskov råder over 20 stk. standard dobbeltværelser og 10 stk. enkeltværelser (standard dobbeltværelser) til singler. Det giver i alt 50 pladser. Alle værelserne er bekvemme og indbydende og har balkon, satellit-tv, telefon, safebox og hårføn.

Øvrigt

Godt at vide om Hotel L’Aiguille Rouge:

 • Wifi til rådighed for et mindre gebyr på værelserne og i fællesområderne
 • Stort barområde med solterrasse
 • Enestående udsigt over Alperne
 • Husets vin er inkluderet i prisen til aftensmaden

 

 

  

 

Instruktion og aktiviteter

Der er 9 timers undervisning i alpint skiløb med danske klubinstruktører inkluderet i prisen. Der vil være 3 timers undervisning formiddag/eftermiddag fordelt på søn-, man- og tirsdag. Der er ikke begynderundervisning på denne tur. Vi vil lave temabaseret undervisning en eller to af dagene, hvor instruktørerne kommer med forslag til temaer. Dette bevirker, at man kan løbe i hele området de resterende hele dage og udnytte effekten af undervisningen.

 

Transport

Kør-selv eller med fly:

Afrejse

CPH lørdag d. 7. marts 2020 kl. 17.15 (forventede flytider) med ankomst til Geneve (GNB) kl. 19.30.  Den forventede køretid til Hotel L’Aiguille Rouge i Les Arc er ca. 2½ time. Nortlander har ikke lavet den endelige aftale med flyselskabet, så flytiderne kan ændres.

Hjemrejse

Vi skal være ude af værelserne lørdag morgen kl.  ?? med afrejse fra hotellet kl. ??. Der er flyafgang fra GNB lørdag d. 14. marts kl. 14.25 med ankomst CPH kl. 16.35 (forventede flytider, som kan ændres).

 

Pris

Grundpris pr. person i dobbeltværelse: Kr. 10.200

Der er mulighed for enkeltværelse og dobbeltværelse.

 

Andre rabatter og tillæg Beløb pr. person
Tillæg for eneværelse: Kr. 2.000
Tillæg skiudstyr med fly; kr.   449
Tillæg for 7 dages liftkort: kr. 390
Kør-selv rabat: kr. -2.400
Liftkort rabat barn: (0-4år): Kr. -1460
Liftkort rabat junior/senior (5-12 år/65-74 år): kr. -330
Liftkort rabat senior (+75 år): kr. -1570

Inkluderet i prisen

 • Transport med fly fra Kastrup til Geneve og transfer til Hotel L’Aiguille Rouge t/r
 • Indkvartering på Hotel L’Aiguille Rouge
 • Halvpension
 • Skikælder med aflåste skabe med støvletørrer
 • Liftkort i 6 dage (søndag til fredag) til hele området (422 km)
 • Guideservice
 • Skatter og afgifter
 • Hver deltager over 2 år kan gratis medtage max. ?? kg bagage + ?? kg håndbagage (afklares når kontrakt med flyselskab er indgået).
 • Instruktion (alpin skiløb)

Uden for prisen

 • Frokost
 • Drikkevarer ud over husets vin til aftensmad
 • Tillæg for offpiste kursus med lokal guide
 • Ski- og støvleleje (Kan tilkøbes sammen med bestilling af rejsen)

 

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding: Tilmelding åbner mandag 12. august kl. 19 – Du tilmelder dig via vores nye medlemsportal. Her vil du blive opkrævet depositum på 2.300 kr.- betalt med kreditkort – Dankort eller Mobile Pay. Du modtager herefter en bekræftelse med e-mail. Senere vil du modtage et link til trin 2 tilmelding med bl.a. mulighed for valg af tilkøb (kør-selv/skitransport m.m.).
Tilmeldingslink:  Link til medlemsportalen for tilmelding og betaling af depositum
Tilmeldingsfrist:  01.11.2019
Restbetaling: Restbetaling (senest d. 20. december 2019) foregår ved at du modtager en faktura med link til kortbetaling eller FI-kode (betalingskort via netbank)
Afbestilling: Tilmeldingen er bindende og vi anbefaler at der tegnes en afbestillingsforsikring. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb. Dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs. Læs mere på http://www.hareski.dk/turbestemmelser/

 

Kontakt

Turleder: Arne Jensen
Turmail:  Lesarc-uge11@hareski.dk
Telefon: 22618641
Assisterende turleder: Niels Buhl Axelsen og Stuart Henney
Telefon: +4551207644/+4551329579
Facebookgruppe:

 

Yderligere information

 

Infomøde

Vi laver et infomøde i slutningen af februar lige før at vi skal afsted. Det foregå i Satelitten, Bymidten 46, 3500 Værløse.

 

Medlemskab

For at deltage på turen skal man være medlem af  Skiklubben Hareskov.

 

Forsikring

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark.

Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.

Læs om forsikringen her

Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben.

Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture.  Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.

Teknisk arrangør

Nortlander, medlem af Rejsegarantifonden, reg. nr: 1712

https://www.nortlander.dk/skiferie/frankrig/les-arcs/hotel-laiguille-rouge

 

Forbehold

Der skal minimum være 38 betalende deltagere for, at turen gennemføres. Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på www.hareski.dk/turbestemmelser

 

Forklaring på skiniveau

Kategori: Rettesnor for indplacering:
Begynder For dem der aldrig har prøvet det før (0 ugers erfaring). Der er IKKE begynderundervisning på denne tur.
Letøvet For dem der kan køre ned af grønne og blå pister samt på denne tur kunne køre på en rød piste i kontrolleret plov (minimum 1-2 ugers erfaring).
Øvet For dem der kører blå og røde pister med parallelle ski (3-8 ugers erfaring).
Erfaren For dem der behersker det meste og kører røde og sorte pister (mere end 8 ugers erfaring)
Ekspert For dem der behersker det hele og kan køre sikkert overalt uanset terræn og føre; men har behov for finpudsning.

Ovenstående er kun vejledende. Det er meget individuelt, hvornår man er på et givent færdighedsniveau. Er du i tvivl så ring og tal med turarrangøren.

 

Leje af udstyr

Ski og støvler kan lejes med rabat ved bestilling af rejsen. Se priserne nedenfor.

Skilejepriser for 6 dage

Bronze (begynder) Sølv (øvet) Guld (god) Platin (ekspert)
Ski/snowboard 739kr. 779kr. 1.069kr. 1.149kr.
Ski/snowboard med støvler 849kr. 1.029kr. 1.209kr. 1.309kr.

 

 

 

Details

Start:
March 7 @ 15:00
End:
March 14 @ 10:00
Event Category:

Organizer

Arne Jensen
Phone:
22618641
Email:
aj@hareski.dk