Uge 3 – Lenzerheide – Kort langrendtur for alle niveauer inkl. skiskydning

AFLYST grundet manglende tilmeldinger -

Uge 3 (15.01-19.01 2022), Lenzerheide, Schweiz. Hyggelig langrendtur for alle niveauer til unikt område i alperne, inklusiv skiskydningskursus på professionelt anlæg med lån af riffel.

Billede

Oplev ét af Alpernes langrendmekkaer i Schweiziske Lenzerheide. Vi skal bo på Hotel Bestzeit i det charmerende Parpan, med sporet lige uden for døren, samt med blot få hundrede meter til langrendcenteret, samt til liften, hvis man også ønsker at prøve kræfter med alpin.

 

Lenzerheide byder på 56 kilometer dagligt præpareret spor for alle niveauer i op til 1.560 meters højde. Dertil oplyst natløjpe samt Schweiz’ største permanente Biathlon-arena, hvor vi skal prøve kræfter med skiskydning som en del af turens program.

 

Der er i alt 30 pladser på turen

MålgruppeTuren er egnet til voksne og familier med børn fra 16 år og op, og som ønsker en kort tur til et unikt langrendområde med fokus på godt hotel og specialaktivitet som skiskydning.
Skitræning2 timers Biathlon-kursus (skiskydning) for begynder og op. Dertil vil vi arbejde på at afklare behov for almen langrendundervisning, når vi kender deltagernes niveau.
RejseperiodeOphold i 4 nætter fra lørdag d. 15. januar til onsdag d. 19 januar 2022.
Ophold/transportHotel med halvpension – egen transport.

Skiområde og by

Med sin beliggenhed 1.500 meter over havet i den snesikre del af de Schweiziske Alper, giver Lenzerheide følelsen af at bo midt i winter wonderland. Byen er en klassisk underspillet alpeby placeret i den romanske del af Schweiz, med rødder tilbage i det 15. århundrede, og som sætter stor ære i dets lokale råvare og kultur. Det er således heller ikke for sjovt, at Roger Federer valgte at bygge sit hus her, eller at LEGO valgte at investere i hoteller hernede, hvor de også har designet et 450 kvadratmeter stort legeland.

 

Lenzerheide er kendt for sine mange solskinstimer og store vidder, og byder på 56 kilometer dagligt præpareret langrendspor for alle niveauer. Både klassisk og skøjt, uanset om man vil på langfart til Cap Feders eller Lenz, prøve seriøse højdemeter mellem Valbella og Parpan, eller tage en hyggelig eftermiddagstur på den tilfrosset sø. Dertil byder området på en permanent oplyst natløjpe.

Kort

Indkvartering og forplejning

Hotel Bestzeit ligger i området Parpan i Lenzerheide. Her starter langrendsporet lige uden for døren, og blot få hundrede meter væk ligger langrendcenteret med udlejning, service osv., ligesom der blot er få hundrede meter til lifterne og stoppested for den gratis skibus.

 

Bestzeit er et klassisk moderne schweizisk sportshotel i topkvalitet med hyggelig bar, restaurant samt lækre fællesfaciliteter såsom wellness. Inkluderet er halvpension inkl. morgenmad og tre retters aftensmad, som starter med aftensmad lørdag og slutter med morgenmad onsdag.

Transport

På denne tur står man for egen transport, og skal ankomme om lørdagen inden aftensmad. Afrejse er onsdag efter endt skiløb.

 

Bil

Der er cirka 1.150 kilometer til Lenzerheide. Bemærk at der betales for at køre på motorvej i Schweiz. Vignette til Schweiz koster CHF 40 og gælder et år.

 

Fly

Forslag til egen bestilling af fly, og så ser vi om der kan arrangeres fælles transfer fra Zürich til Lenzerheide/Parpan, hvilket tager 2 timer.

Udrejse 15. jan. Med SWISS kl. 14.55-16.45
Hjemrejse 19. jan. Med SWISS kl. 17.25-19.15 eller SAS kl. 20.25-22.15.

Instruktion og aktiviteter

I Lenzerheide ligger Schweiz’ eneste permanente Biathlon arena, hvor vi som en del af turens program, skal prøve kræfter med skiskydning igennem et to timers starter-kursus, inklusiv frokost og lån af riffel. Lenzerheide er flittigt besøgt at topatleter inden for biathlon og skal bl.a. være vært for verdensmesterskabet i 2025.

 

Ønsker man at prøve kræfter med alpint skiløb en dag, byder Lenzerheide også på 225 kilometers pister og 43 lifte i op til 2.865 meters højde.

 

Priser

Grundpriser

BeskrivelsePris
Enhedspris i delt værelseDKK 3.995,-

Inkluderet i prisen

  • 4 overnatninger på hotel i delt værelse med halvpension og adgang til wellness
  • 4 dages langrendliftkort
  • 2 timers Biathlon-kursus (skiskydning) inkl. lån af riffel samt frokost
  • Alle kendte turistskatter og afgifter
  • Bidrag til rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

  • Transport
  • Frokost, på nær dagen med Biathlon-kursus
  • Drikkevarer
  • Evt. skileje

Tillæg pr. person

BeskrivelsePris
Alpint liftkort 1 dag, voksenDKK 275,-
Alpint liftkort 1 dag, unge (13-17 år)DKK 200,-

Skileje

Leje - Skisæt

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Kun ski

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Leje - Hjelm

MålgruppeBeskrivelseSkidagePris

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding åbnerAflyst grundet manglende tilmeldinger
TilmeldingTilmelding vil ske igennem vores medlemsportal. Her bliver du fulgt igennem tilmeldingsprocessen og betaler med VISA/Dankort eller Mobile Pay onlineløsning. Man skal logge ind med personlig e-mail som brugernavn og kode der er udsendt pr. mail. Kontakt info@hareski.dk hvis du oplever problemer.
Tilmeldingslinkhttps://medlem.hareski.dk/event/details/i1951
Depositum Depositum på kr. 2.000,- Vi har kun ovenstående indkvartering(er) og derfor bliver tilmeldinger behandlet efter først til mølle-princippet.
RestbeløbRestbetaling skal ske i efteråret 2021 – den foregår ved at du modtager en faktura med link til onlinebetaling eller FI-kode (betalingskort via bank) samt betalingsdato.
Afbestillingg Tilmeldingen er bindende ved tilmelding. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs.

Kontakt

Turmailmla@hareski.dk
TurledereMarie-Louise Andreassen og Alexander Vissing
Telefon20405194
Ansvarlig for skitræning
Facebook gruppe

Yderligere information

I dette afsnit har vi samlet yderligere praktisk information. Vær opmærksom på at klubben har udarbejdet typiske rejsegrupper og skiniveauer, som vi bruger for at styre fokus og økonomien på de enkelte klubture. Boksene, som du finder i dette afsnit er vejledende, da den endelige sammensætning på en klubtur kan ændres i forhold til f.eks. deltagerprofilerne eller for at få flere deltagere med på turen. Er du i tvivl, så kontakt vores forretningsfører på 31400049 eller skriv til info@hareski.dk

Medlemskab

For at deltage på klubturen i Skiklubben Hareskov skal man være indforstået med, at betale kontingent for den sæson turen afholdes. Et kontingent gælder fra 1. juli til 30 juni efterfølgende år (forskudt regnskabsår). Melder du dig ind, når turene åbner for tilmeldingen, lige før sommerferie (typisk maj/juni måned), så vil dit kontingent blive overført til den nye sæson.

Gæster fra andre skiklubber under Danmarks Skiforbund kan deltage på denne klubtur. For deltage som gæst skal man oprette et gæstelogin, og ved tilmeldingen oplyse navn på klub samt uploade dokumentation eller oplyse medlemsnummer i egen skiklub.  Gæstelogin koster et éngangsgebyr på 75 kr. for voksne (18+), men er gratis for juniorer, jævnfør vores vedtægter.

Teknisk arrangør

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Snowtravel Denmark ApS, reg. nr. 3292 i Rejsegarantifonden.

Forsikring

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark.
Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.
Læs om forsikringen her: www.hareski.dk/forsikring/
Skiklubbens ledere og trænere er også omfattet af en skades- og ulykkesforsikring. Hovedkriteriet er, at den pågældende udfører arbejde for klubben.
Det er vores vurdering, at der normalt ikke er behov for at tegne yderligere rejseforsikring i forbindelse med vores skiture. Forsikringsselskaberne udbyder rejseforsikringer der kan indeholde tillægsdækninger, f.eks. erstatningsrejse eller erstatning for ødelagte rejsedøgn. Selskabernes tillægsdækninger kan også omfatte ulykkesforsikring der dækker varige men. Vi opfordrer medlemmerne til at læse betingelserne og foretage egen vurdering.

Forbehold

Der skal minimum være 20 deltagere for, at turen gennemføres. Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på www.hareski.dk/turbestemmelser/

Ankomst og afrejse

Vejledende rejsegrupperFokus på klubturen
Voksne med små børn 3-5 årTilbydes ikke
Voksne med store børn 6-12 årTilbydes ikke
Voksne med teenagere 13-19 årAnbefalet fra 16 år
Ungdom/ teenager 13-25 år uden forældreMulighed fra 16 år
Voksen uden børnMålgruppe
Senior +50 uden børnMålgruppe
Instruktør uddannelse/efteruddannelseTilbydes ikke, men kan bruges som træning til 2. glideredskab
Skiniveau med vejledende beskrivelserFokus på denne klubtur
Begynder
Letøvet
Øvet
Erfaren
Ekspert
Instruktørniveau