Copenhill fredagsski på lysløjpe og med skicafé

I øjeblikket ikke muligt grundet Covis-19

Copenhill – Fredagsski er for dig, der gerne vil gå til ski i Danmark, når det passer ind i dit program. Præcis ligesom vi gør på vores hjemmebane på Vallåsen, hver fredag aften når der er sne

Vi mødes på Copenhills lyspiste fredag 17.30 (møde tid 17:15 i caféen) efter studie eller arbejde og får 2 timers undervisning af klubbens skiinstruktører. Bagefter er der aftensmad (typisk let buffet) og mulighed for at drikke en øl eller vand sammen med klubkammeraterne. 

Pris 

  • 350 kr pr person (2 timers undervisning, madbillet og liftkort).
  • 200 kr pr person (2 timers undervisning og madbillet – Personer med årskort).
  • 175 kr pr person (2 timers undervisning og liftkort).
  •   25 kr pr person (2 timers undervisning).

Hvis du forventer at deltage 5 fredage eller bruge Copenhill mere end 10 timer, så kan det bedre betale sig at købe årsabonnement (fx fri ski alle hverdage i et år for 1256 kroner).

Du kan bruge dit eget udstyr, men udstyr kan også lejes (skipakke for 250 kroner for to timer).

Forudsætninger 

Alle er velkomne. Oplys niveau ved tilmelding ligesom ved Vallåsen. Du melder dig til fra gang til gang ligesom Vallåsen, hvor tilmeldingen her åbner 6 dage (lørdage kl. 17:15) før næste fredag, og lukket to dage før arrangementsstart (torsdage kl 17:15)

Arrangementet er også åben for ikke medlemmer, som instroduktion til Skiklubben Hareskov, men kræver du oprettet en gæstekonto, som koster 75 kr. i oprettelse for voksne.

Skiklubben Hareskov er Danmarks støste skiklub med 3700 medlemmer og op mod 50 klubture om året. Ud over klubturene, som er vores primære aktivter, tilbyder klubben også f.eks. skigymnastik, MTB i skoven, rulleskitræning og forskellige andre enkeltstående aktiviteter. Skiklubben har også to meget aktive teams, der gennemfører træning i porte og freestyle primært for børn og unge løbere, samt mere end 300 frivillige instruktør, som vi afholder efteruddannelse og workshops for. 

Mødetid og sted 

Vi mødes klar til ski i skibaren på Copenhill 17.15, hvor liftkort udleveres med mindre du har bestilt uden fordi du har årskort.

Tilmelding:

Formål 

Formålet er – uafhængigt af føre og frostgrader – at:

  • have det sjovt på ski
  • få skabt noget socialt samvær omkring skiløb i Danmark
  • lære noget nyt og komme i form til sæsonens skiture.

Indhold i træningen 

Træningen foretages af skiinstruktører fra Skiklubben Hareskov, der har erfaring med det særlige underlag, og hvordan det er at træne på Copenhil.

I træningen arbejdes der med forskellige temaer tilpasset til skiturene i løbet af året. F.eks. vil der op til uge 7 og påskeugen være fokus på fysisk udvikling af skimusklerne. I andre perioder arbejdes der med port løb, demo løb, freestyle og formation.

Hvis holdet viser interesse for det, vil vi afholde bakke-mesterskaber i ovenstående discipliner. Disse discipliner er sammenlignelige med internationale konkurrencer for skiinstruktører, og vi vil derfor kunne konkurrere mod andre skiklubber, hvis der er interesse for dette.

Instruktionen vil være optimering af dit skiløb (feedback og forward) med øvelser tilpasset til dine behov og gruppens generelle niveau og erfaring med skiløb på Copenhill.

Et bjerg af plast 

Klubtræningen foregår på Copenhill – The Urban Mountain, som også hedder Amager Bakke. Man kan komme dertil med bil og med bus 2A, der blandt kører fra Hovedbanen og Christianshavns Torv (metro).

CopenHill er 85 meter højt og har pister varierende fra 45 graders hældning på den sorte/røde pist på toppen til den grønne piste i slutningen med 14 graders hældning.

Underlaget er grønt plast med græs i hullerne. Man træder på en pude med silikone for at kunne glide bedre, men fornemmelsen er lidt mere træg. Til gengæld så føles bakken glat, når man rutsjer sidelæns. Men det er efter lidt tilvænning en meget realistisk skifornemmelse, som man sagtens kan lære af.

Du vil kunne bruge dine egne ski. Erfaringerne fra andre lande med Neveplast er, at det under normale omstændigheder ikke slider på skiene mere end normalt. Kanterne slides sandsynligvis lidt mere end på sne, så har du et par aflagte ski, så start med disse ind til du selv er tryk ved underlaget. Du har også mulighed for at leje i skibutikken.

Kom og vær med og slip for at lave aftensmad. Herude går det nedad bakke året rundt.

Skiklubben Hareskov