Casper Dyrbye: Update om min sæson 22/23

Sæson 2022/2023 er forbi, og det blev endnu en super god sæson for mig. Jeg har forbedret mine point markant i både slalom og storslalom, og jeg er nu nede på 34 point i slalom og 39 point i storslalom. Da jeg var yngre drømte jeg om en gang at komme ned på 20 point, og med 34 point i slalom er dette mål nået, når man korrigerer for den ændring i FIS-pointene som der skete for et par sæsoner siden. Jeg er også rigtigt godt tilfreds med, at jeg ikke blot har forbedret mig på FIS-listen, som regnes som gennemsnit af de to bedte løb, men at mit niveau i mange løb har ligget stabilt på dette niveau. 

Selvom jeg er rigtigt godt tilfreds med resultaterne, ved jeg, at jeg har niveauet til at komme endnu længere ned, da jeg under træning over en lang periode har kørt endnu hurtigere, og da det faktisk ikke lykkedes mig i sæsonen at ramme to perfekte gennemløb i samme konkurrence. 

Det er 10. sæson i træk, hvor jeg slutter som bedste dansker på verdensranglisten i slalom, hvilket jeg godt synes, at jeg kan være stolt af, når man tænker på, hvor mange dygtige danske skiløbere der er, og har været, gennem de sidste 10 år.  

I storslalom slutter jeg som nr. 2 på verdensranglisten blandt danske løbere efter Christian Borgnæs. 

Årets VM foregik i Meribel/Courchevel i Frankrig. I slalom kvalificerede jeg mig med en 14. plads ud af 118 løbere til finaleløbet. Det er anden gang i træk, at jeg selv kører mig til en plads i finalen og derved ikke behøvede at gøre brug af en nationsplads. Det var dermed også 5. VM i træk, hvor jeg var med i finaleløbet. Derudover var det også første gang nogensinde at Danmark kunne stille med et hold og deltage i Team Parallel, hvilket var en kæmpe oplevelse. Vi mødte Østrig i 1. heat som havde et meget stærkt hold som med ingen overraskelse slog os ud og gik hen og blev nr. 4, men bare det at kunne få lov at køre side om side mod nogle af verdens bedste skiløbere sammen med de danske holdkammerater var super fedt. 

I storslalom var jeg meget tæt på også at kvalificere mig til finalen. Jeg sluttede som nr. 27 i kvalifikationsløbet, hvor kun de 25 bedste kommer i finalen, og det var kun en stor fejl på det sidste hang ned mod mål, der holdt mig ude for top 25. 

Finalen i slalom foregik på den meget stejle og isede piste i Courchevel. Jeg havde besluttet at satse 100%, da dette ville være nødvendigt, hvis jeg skulle matche min 26. plads fra finalen ved sidste VM i Cortina i Italien i 2021. Jeg kom godt ned over det første svære stykke, men ca. 2/3 nede i banen lavede jeg en fejl og udgik. Men sådan er det i alpint skiløb, og særligt i slalom, hvor det ikke er hver gang man kommer i mål. 

Selvom det først og fremmest er pointene man kører om, er det også altid dejligt at komme på podiet, og det lykkedes to gange i denne sæson i to FIS-løb i slalom, og jeg er nu oppe på i alt 17 podieplaceringer i internationale løb under FIS. 

Også i år tog jeg den lange vej fra Alperne til Trysil i Norge for at deltage i DM, hvor jeg ankom dagen inden slalomløbet. Jeg havde bedste tid blandt danskerne ved mellemtiden i 1. gennemløb, men jeg lavede desværre en fejl længere nede i banen, som betød at jeg udgik og derved mistede muligheden for at genvinde mit DM i slalom. I storslalom kunne jeg slet ikke få tingene til at fungere i den norske sne, som var meget anderledes end sneen i Alperne men det rakte dog alligevel til en 3. plads. Så sportsligt blev DM ikke til det store for mig, men det var godt at møde de andre danske løbere, da vi ikke ses så meget under sæsonen. 

Efter DM var det planen, at jeg skulle have fortsat rundt til flere løb i Skandinavien sammen med min kæreste som også er konkurrenceløber. Desværre ødelagde hun sit korsbånd i den sidste træning inden afrejsen til Skandinavien, og en del af turen til Skandinavien blev derfor alene. Min far kom dog op og var sammen med mig over påsken, og jeg fulgtes til de sidste konkurrencer med Lucas, Mikkel, Christian og Nicolai fra Hareskoven, hvilket var super hyggeligt. 

Også her sidst på sæsonen kørte jeg godt i slalom, og det blev bl.a. til 35 point og en 9. plads i Steilhang Race i Klovsjö, som er det nok stærkeste besatte svenske løb med deltagelse af bl.a. hele den svenske elite og i alt 140 deltagere. 

Også i denne sæson har jeg været en del af Kronplatz Racing Center, og jeg er meget tilfreds med, hvordan tingene fungerer. I KRC har jeg adgang til fantastiske træningsforhold, dedikerede trænere og super gode holdkammerater, og også næste sæson bliver også med KRC. 

Så alt i alt en fantastisk sæson, hvor jeg har opnået mine hidtil bedste point i både slalom og storslalom og med mange gode resultater og oplevelser. 

Jeg ser derfor frem til den kommende sæson med forhåbning om, at jeg kan forbedre mig yderligere og komme endnu tættere på den absolutte verdenselite. 

Sommeren kommer som altid til at gå med en masse fysisk træning, træningscamp på sne og ikke mindst arbejde for at skabe økonomi til endnu en sæson. I det hele taget bliver denne sport bare dyrere og dyrere og jeg kæmper virkelig med at få økonomien til at hænge sammen. Så hvis der er nogen som har kontakter til virksomheder der evt. kunne være interesseret i et sponsorsamarbejde, vil jeg være meget taknemmelig. 

Denne sæson har også kun været mulig at gennemføre med støtte fra mange sider. Jeg vil derfor gerne takke mine sponsorer, AKD og Skiklubben Hareskov for den økonomiske opbakning. Uden denne opbakning, ville det ikke være muligt for mig at køre med på dette niveau. Også en stor tak til Skitech som igen i år har hjulpet med at skaffe det bedste udstyr fra Fischer, som har været med til at gøre mine resultater mulige.