Adam Nybo fra Skiklubben Hareskov skal til Vinter-PL i Kina

DHIF har udtaget Adam Nybo, 21 årig skiløber og jurastuderende, til at repræsentere Danmark ved vinter-PL, der afvikles i Beijing fra den 4. til 13. marts. Adam er faktisk den eneste repræsentant Danmark stiller med ved disse olympiske lege for atleter med funktionsnedsættelser. Adam klarede allerede udtagelseskravene ved et stævne i Østrig før jul, og han beviste ved VM i Lillehammer i sidste weekend, at formen er i top. Adam placerede sig i favoritdisciplinen slalom på en flot 12. plads efter et rigtig godt 1. gennemløb lige i udkanten af en eftertragtet top 10 placering. Adam måtte desværre udgå efter et spektakulært styrt i storslalom.

Adam kører sitski pga. nervesygdommen transversel Myelitis, der hos ham har vist sig ved stærkt nedsat muskelkraft og følesans i begge ben.

Adam har kørt på ski, siden han var 7 år. Han har kørt konkurrence siden han var 14 år, og han har igennem hele perioden været medlem af Skiklubben Hareskov samt været i bruttotruppen på Danmarks paraalpine Landshold i nogle år, hvor han har gjort en stor indsats. Så det er super velfortjent, at Adam får denne chance ved verdens største internationale sportsbegivenhed for paraatleter.

Med til historien hører, at Handicapudvalget i Skiklubben Hareskov for ca. 2 år siden fik en donation fra Bevicafonden specielt mhp. indkøb af en konkurrencesitski der efter tilpasning blev udlånt til Adam. Både Adam og landstræneren for det paraalpine landshold udtaler, ”at hans resultater forbedrede sig dramatisk, da han fik stillet en ski til rådighed, der i stivhed er på niveau med den ski resten af verdenseliten kører på”.

Vi i Skiklubben Hareskov er uhyre taknemmelige for alle de donationer, der har muliggjort både, at en ambitiøs og målrettet eliteløber som Adam kan blive udtaget til PL, og at vi også er i stand til at udlåne specialudstyr til skiløbere fra hele Danmark, som trods fysiske funktionsnedsættelser gerne vil løbe på ski.

Med venlig hilsen

Anne Gram, Tovholder i Skiklubben Hareskov, Handicapudvalget.

Billedet viser Adam ved træningen til VM Lillehammer 2022.

Læs også parasport.dk/nyheder/pressemeddelelser/adam-nybo-er-udtaget-til-de-paralympiske-vinterlege-i-beijing/