Covid-19 retningslinjer – Klubture og træning skal være trygt!

Covid-19 retningslinjer på klubture i Skiklubben Hareskov

Nu er skisæsonen for alvor igang, og vi kan heldigvis fortsat rejse.
I forbindelse med Covid-19 kommer der hele tiden nye og ændrede retningslinjer for at rejse til vores forskellige skirejsemål. Vi opdaterer løbende vores covid-retningslinjer som fremgår her på hjemmesiden, men det kan være svært for os at følge med – Derfor er det vigtigt at alle medlemmer selv holder sig orienteret om retningslinjerne på de givne rejsemål.
Hvis der er specielle forhold eller krav som skal opfyldes prioriterer vi at orientere de næst kommende afrejsegrupper.
F.eks. i forbindelse med uge 7, vil vi ikke vejlede specifikt lige nu, da retningslinjerne kan ændre sig flere gange inden.
Vi vil gerne opfordre til at alle medlemmer bliver vaccineret, da dette er eller kan blive, et krav i flere af vores rejselande, ligesom vi vil opfordre til at man får 3. stik (booster) så snart det er muligt. På den måde er sandsynligheden størst for at man kan få mulighed for at deltage på skiturene.

Covid-Retningslinjer opdateret den 19-01-202

Skiklubben Hareskov har følgende krav som altid skal opfyldes for at deltage på en klubtur, uafhængigt af myndigheders krav:

 • Gyldigt Coronapas med en godkendt negativ test ikke ændre end 48 timer ved afrejse fra Danmark, hvilket kan være enten en PCR-test eller en antigentest.  Ved bus- og togtransport må antigentest dog ikke være ældre end 24 timer. Kravet til test er gældende børn fra 6 år. Der kan være strammere krav under det enkelte rejseland.
 • eller immunitetspas for de, som endnu ikke kan få negativ test p.g.a. af tidligere smitte. Immunitetspas opnår man i sundhed.dk efter 14 dage fra positiv test er konstateret. Du skal forsat leve op til krav fra de enkelte lande vedrørende indrejse og ophold.
 • Ved flyrejser; Flyselskaber og lufthavne følger deres egne retningslinjer, som skal overholdes.
 •  Husk at lave selvtest inden I flytter ind i en lejligheden/hytte med andre du ikke er i familie med.

Vi forsøger hele tiden at opdatere retningslinjerne for de enkelte lande, men; det er den enkelte deltagers eget ansvar at kende retningslinjerne i det land man rejser til og også de lande man evt. rejser igennem.

Mener du at man godt kan rejse ind i et land, men at klubbens regler forhindre dig i at deltage, så kontakt turlederen, og se om der ikke kan findes en fornuftig løsning.

Læs nedenstående vejledninger og søg selv yderligere information i forhold til din og din families situation f.eks. via oplyste links. Vær opmærksom på at situationen og regler hele tiden ændre sig, og derfor kan vi kun svare korrekt på spørgsmål for næst forstående ture (1-2 uger før afrejse).

 

FRANKRIG:

 

 • Der kræves 2 vaccinestik eller at man er tidligere smittet at indrejse Frankrig. Hvis du ikke er færdigvaccineret og rejser fra et EU-land, skal du fremvise en negativ PCR-test eller antigen-test for COVID-19, der er højst 24 timer gammel. Dette gælder fra 12 år.
 • Vær opmærksom på, at du betragtes som færdigvaccineret tidligst 7 dage efter modtagelse af 2. vaccination med godkendte vacciner såsom Moderna / Pfizer / AstraZeneca / Vaxzevria / Covishield og tidligst 28 dage efter Johnson & Johnson. Krydsvacciner accepteres.
 • Desuden skal du fremvise en tro- og loveerklæring, som printes og udfyldes inden indrejsen til Frankrig. Dette gælder også for børn under 12 år. Tro- og loveerklæringen finder du her .
 • Der er bl.a. krav om mundbind i offentlig transport, skibusser, skileje, liftkøer og i gondollifte. På restauranter og hoteller skal vises Coronapas. Børn under 12 år er undtaget fra ovenstående

Udenrigsministeriets rejsevejledning: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/frankrig/

Tro og love erklæring: Tro- og loveerklæringen finder du her

 

ITALIEN:

 • Der kræves coronapas med 2 vaccinestik (max 180 dage. Ellers kræves 3. stik) eller at man har 2 vaccinestik og er tidligere smittet (max 180 dage). Desuden kræves en negativ corona-test som er max 48 timer gammel (PCR-test)/ 24 timer gammel (antigen-test), ved indrejse i Italien. Dette gælder fra 12 år.
 • Børn mellem 7 og 12 år skal fremvise negativ test (som ovenstående) men er fritaget for vaccinekrav.
 • Børn under 6 år er fritaget for vaccine- og testkrav. (når de rejser sammen med forældre) – Alle indrejsende skal – hver – udfylde en elektronisk indrejseformular online: digital Passenger Locater Form (PLF). Børn og unge under 18 skal registreres på en voksen ledsagers PLF.
 • Der er krav om FFP2-masker i bl.a. offentlig transport, skibusser og lukkede skilifte. Almindelige Type RII-mundbind der normalt benyttes i Danmark er ikke godkendt i Italien, i forbindelse med benyttelse af skibusser og lukkede skilifte.
 • I restauranter, skilifte og på hoteller skal digitalt coronapas kunne fremvises

Udenrigsministeriets rejsevejledning:

https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/italien/

Italienske sundhedsmyndigheder (engelsk):

https://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?lingua=english&id=5412&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto

 

NORGE:

 • Der kræves vaccine (inden for de seneste 360 dage) eller at man er tidligere smittet (inden for de seneste 180 dage) samt en corona-test som tages ved grænsen eller senest 24 timer efter man er kommet ind i Norge. Dette gælder fra 18 år.
 • Børn under 18 år er fritaget for vaccinekrav.
 • Alle indrejsende skal – hver udfylde en elektronisk indrejseformular online. Denne kan tidligst udfyldes 72 timer inden indrejse. Indrejseformularen skal udfyldes af alle over 16 år. indrejseregistrering
 • Det beror på en konkret sundhedsfaglig vurdering, hvordan tidligere smittede der tester positivt ved grænsen stilles, pga. risikoen for at en positiv kviktest der skyldes re-infektion. Det er derfor vigtigt at kunne dokumentere hvis man evt. tidligere er konstateret smittet med Covid-19, så det kan indgå i vurderingen.
 • (Vær opmærksom på at Sverige kræver en covid-test som er max 48 timer gammel, for de der kører igennem Sverige hjem fra Norge.) <= Ophører pr 21.01.2022

Udenrigsministeriets rejsevejledning:

https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/norge/

Helse Norge:

https://www.helsenorge.no/koronavirus/reise/#hva-gjelder-for-deg

 

SCHWEIZ:

 • Der kræves coronapas med mindst 2 vaccinestik eller at man er tidligere smittet eller en negativ corona-test som er max 48 timer gammel (PCR-test)/ 24 timer gammel (kvik-test), ved indrejse til Schweiz. Dette gælder for alle over 16 år.
 • Som ikke vaccineret skal man have en test mellem den 4. og 7. dag. Dette er for egen regning.
 • I restauranter og barer skal vises Coronapas eller negativ test. Der skal benyttes mundbind i offentlig transport og i lifte.
 • Alle indrejsende skal – hver udfylde en elektronisk indrejseformular online: https://swissplf.admin.ch/formular (PLF). Mindreårige under 18 skal registreres på en voksen ledsagers PLF. Kan tidligst udfyldes 48 timer før indrejse.

De Schweiziske sundhedsmyndigheder:

https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html

 

SVERIGE:

 • Fra 18 år: Der kræves min. 2 vaccinestik (2. stik inden for de seneste 360 dage) eller at man er tidligere smittet (inden for de seneste 180 dage) samt en PCR-/antigentest som er max. 48 timer gammel ved indrejse. Dette gælder fra 18 år.
 • Fra 12 år: Der kræves 2 vaccinestik eller at man er tidligere smittet at indrejse i Sverige. Hvis du ikke er færdigvaccineret, skal du fremvise en negativ PCR-test eller antigen-test for COVID-19, der er højst 48 timer gammel.
 • Der er ikke i øvrigt krav om brug af mundbind eller coronapas under ophold i Sverige.

Udenrigsministeriets rejsevejledning:

https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/sverige/

Svenske myndigheders krise information:

krisinformation.se.

 

ØSTRIG:

 • Der kræves 3 vaccinestik samt en PCR-test som er max 48 timer gammel, ved indrejse i Østrig. Dette gælder fra 12 år. (se undtagelse herunder)
 • Deltagere med Johnson & Johnson vaccine skal have 2 stik samt PCR-test som er max 48 timer gammel ved indrejse i Østrig.
 • Hvis du er tidligere smittet og ikke kan fremvise en negativ PCR-test, har du ikke mulighed for indrejse. Heller ikke selvom du har 3 vaccinestik. Det er muligt at nøjes med 2 stik, hvis du er tidligere smittet indenfor de seneste 90 dage, og derfor ikke har mulighed for 3. stik. Det kræver at denne blanket udfyldes af din læge. Det samme gør sig gældende hvis man ikke kan få negativ PCR test pga. immunitet.
 • I tilfælde hvor man er tidligere smittet (gælder hvis det er mindre end 180 dage siden) og siden har fået 2 vaccinestik, så betragtes dette på lige fod med booster (3. stik), og man vil derfor godt kunne indrejse.
 • Børn/Unge fra 12 år og født efter den 31. august 2006 der ikke er fuldt vaccineret eller tidligere smittet har mulighed for at få et ”Holiday Ninja Pass”: https://info.bmlrt.gv.at/dam/jcr:81719c3a-d411-4ced-bcd6-58ac69f84c90/Holiday_Ninja_Pass_engl_FINAL.pdfMed dette Ninja-pas dokumenterer man at man har fulgt de retningslinjer der er for Covid-test under opholdet i Østrig. (Test er gratis i Østrig).
 • Børn under 12 år er fritaget for vaccine- og testkrav.
 • Der er krav om FFP2-masker i bl.a. offentlig transport, skibusser, skilifte, restauranter, butikker og på hoteller. Almindelige Type RII-mundbind som normalt benyttes i Danmark er ikke godkendt i Østrig.
 • I restauranter, skilifte og på hoteller skal digitalt coronapas kunne fremvises.

 

Udenrigsministeriets rejsevejledning:

https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/oestrig/

Østrigs turistkontor:

https://www.austria.info/dk/coronavirus-og-rejser-i-oestrig

Sozialministerium Österreich (tysk):

https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus/Coronavirus—Aktuelle-Ma%C3%9Fnahmen.html

De østrigske sundhedsmyndigheder kan også kontaktes på telefon 0043 800 555 621. De taler godt engelsk og selvfølgelig tysk.

——————————————————————————

Rejseforsikringer

Det er godt selv at have en rejseforsikring, og vores teksniske rejsebureau har et samarbejde med Gouda, som du kan læse mere om her.

https://www.snowtravel.dk/rejsefakta/

Vær dog opmærksom på du som medlem også er dækket af indrættens rejseforsikring, hvor du kan læse sidste Corona opdatering her: https://www.idraettensforsikringer.dk/

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Hver uge opdaterer udenrigsministeriet deres rejsevejledninger. Det er pejlemærket for, hvor i verden det er sikkert og usikkert at rejse.

Er et land eller en region i status grøn eller gul, så betragtes det som et sikkert rejsemål. Er det derimod orange eller rødt så betragtes rejsemålet ikke som sikkert, og udenrigsministeriet fraråder rejser til det pågældende område. Såfremt et rejsemål mellem 0 og 14 dage før afrejse, er i status orange/rødt, og udenrigsministeriet derfor fraråder rejser, vil vores teksnikse rejsebureau Snowtravel altid følge denne anbefaling, og vi vil derefter annullere rejsen og returnere betalingen til gæsterne. Det samme gælder, hvis et lands grænser lukkes helt.

Så længe et land er i status grøn eller gul, og grænserne er åbne, så gennemfører vi vores klubture.

Ved symptomer på covid-19 før/under rejse:

 • Har man Corona symptomer (f.eks. hoste/ åndedrætsbesvær) ved afrejse, kan man ikke deltage på rejsen, medmindre man har en negativ PCR-test. Indbetaling til rejsen vil være tabt.
 • Opstår der symptomer under opholdet, vil man blive isoleret i eksternt værelse/ lejlighed.
 • Børn (op til 18 år) bliver isoleret sammen med én forældre.
 • Har man symptomer på corona-virus, under rejsen, skal man straks søge at få en test på rejsemålet. Selve testen vil være dækket af Idrættens Rejseforsikring.
 • Det er ikke muligt at benytte hjemtransporten, hvis man har corona-symptomer, og endnu ikke har modtaget testresultat.
 • Hjemtransport (og andre evt. udgifter til logi, forplejning m.v. er så for egen regning).
 • Corona-foranstaltninger og -påbud fra lokale myndigheder skal overholdes under hele rejsen.
 • Såfremt ovenstående ikke overholdes, kan turlederen afvise deltagere i videre deltagelse i turen/arrangementet.
 • Evt. udgifter forbundet med dette er for egen regning. Der vil ikke være mulighed for nogen form for kompensation.
 • Turlederen tager altid beslutningen i samråd med skiklubbens forretningsfører og en ledende medarbejder fra rejsebureauet.

Det er vigtigt at du undersøger dine egne forsikringsbetingelser, hvorvidt du vil være dækket i nogle af ovenstående tilfælde.  

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, uden for Danmark. Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring. Idrættens Rejseforsikring dækker også ved krav om en evt. Corona-test, samt i forbindelse med evt. evakuering der vedrører Corona-virus.

 

Det er vigtigt at påpege at ovenstående retningslinjer kan medføre økonomiske ekstraomkostninger til f.eks. overnatninger, forplejning, hjemtransport m.v. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *