Covid-19 retningslinjer – Klubture og træning skal være trygt!

Covid-19 retningslinjer på klubture i Skiklubben Hareskov

For at vi sammen kan sikre hinanden bedst muligt, har vi her samlet de retningslinjer som er gældende for alle rejser i denne sæson (vinter 2021/2022).

Vi håber at alle får mulighed for at få sne under skiene i denne sæson, men for at imødekomme de forskellige landes krav, vil der være følgende retningslinjer for at deltage på klubbens ture.

 

For at deltage på klubture i skiklubben skal følgende retningslinjer i forhold til Covid-19 overholdes.

Deltager skal dokumentere at man er:

 • Vaccineret, gældende fra 7 døgn efter sidste stik – max 360 dage. (Italien dog gældende fra 14 døgn efter sidste stik og max 270 dage)

eller

 • tidligere smittet (inden for de seneste 6 måneder)

eller

 • har negativ PCR-test, som er max. 72 timer gammel ved indrejse i ferielandet. (Italien max. 48 timer).

*Der er ingen krav for indrejse til Norge og Sverige.

*Børn under 11 år er fritaget for krav om test i alle vores rejselande, undtaget Italien hvor det er under 7 år.

 

Generelt om annullering/ gennemførelse af ture i Skiklubben Hareskov: 

Vi følger rejsevejledningerne meget nøje, både de danske og udviklingen i de lande, hvor vores rejser går til, så vi hele tiden har en føling med udviklingen på rejsemålene.

Klubbens medlemmer er omfattet af Idrættens rejseforsikring, der er tegnet hos TRYG af DIF og DGI. Forsikringen dækker rejser overalt i verden, udenfor Danmark. Forsikringen omfatter sygdom/tilskadekomst/dødsfald, hjemtransport, ansvar og afbestillingsforsikring.

Vi tager endelig beslutning om gennemførelse af den specifikke rejse senest 14 dage før afrejse. Skulle status ændre sig til rød eller orange i de sidste 14 dage op til afrejse, vil rejsen blive annulleret.

Aflysninger af rejser der vedrører Covid-19 restriktioner, vil medføre tilbagebetaling af det indbetalte beløb til deltagerne.

 

Adgang til rejsemålene pr. 1. oktober 2021:

FRANKRIG: Gennemførelse af rejser er muligt med vaccination, tidligere smittede, negativ PCR-test (jvf. ovenstående)

ITALIEN: Gennemførelse af rejser er muligt med vaccination, tidligere smittede, negativ PCR-test (jvf. ovenstående). Alle indrejsende skal – hver udfylde en elektronisk indrejseformular online: digital Passenger Locater Form (PLF). Mindreårige under 18 skal registreres på en voksen ledsagers PLF.

NORGE: Gennemførelse af rejser er muligt uden krav om vaccination, tidligere smitte eller PCR-test. Kræver dog indrejse direkte fra Danmark/Sverige. (Har man inden for de sidste 10 dage, inden indrejsen til Norge, været i et andet land, som ifølge Norske myndigheder IKKE er grønt eller orange, så kan der kræves karantæne).

SCHWEIZ: Gennemførelse af rejser er muligt med vaccination, tidligere smittede, negativ PCR-test (jvf. ovenstående). Alle indrejsende skal – hver udfylde en elektronisk indrejseformular online: Passenger Locator Form, SwissPLFExternal link (PLF). Mindreårige under 18 skal registreres på en voksen ledsagers PLF. Test skal gentages (for ikke vaccinerede/ tidl. smittede) hver 4 dag. Dette er for egen regning. I restauranter og barer skal vises corona-pas eller negativ test. Der skal benyttes mundbind i offentlig transport og i lifte.

SVERIGE: Gennemførelse af rejser er muligt uden krav om vaccination, tidligere smitte eller PCR-test.

ØSTRIG: Gennemførelse af rejser er muligt med vaccination, tidligere smittede, negativ PCR-test (jvf. ovenstående) Test-krav gælder ikke børn i alderen 0-10 år. Der er krav om FFP2-masker i offentlig transport, skibusser, skilifte og dagligvarebutikker. I restauranter skal digitalt coronapas eller negativ test kunne fremvises. For ikke vaccinerede eller tidligere smittede gælder det desuden at FFP2-masker skal bæres i alle typer forretninger/butikker.  Ikke vaccinerede personer vil blive testet dagligt i Østrig, således at man altid har en negativ test. Dette foretages på hotellet uden omkostninger.

Ovenstående rettes løbende, hvis der kommer ændringer fra de respektive lande.

 

Ved symptomer på covid-19 før/under rejse:

 • Har man Corona symptomer (f.eks. hoste/ åndedrætsbesvær) ved afrejse, kan man ikke deltage på rejsen, medmindre man har en negativ PCR-test. Indbetaling til rejsen vil være tabt.
 • Opstår der symptomer under opholdet, vil man blive isoleret i eksternt værelse/ lejlighed.
 • Børn (op til 18 år) bliver isoleret sammen med éen forældre.
 • Har man symptomer på corona-virus, under rejsen, skal man straks søge at få en test på rejsemålet. Selve testen vil være dækket af Idrættens Rejseforsikring.
 • Det er ikke muligt at benytte hjemtransporten, hvis man har corona-symptomer, og endnu ikke har modtaget testresultat.
 • Hjemtransport (og andre evt. udgifter til logi, forplejning m.v. er så for egen regning).
 • Corona-foranstaltninger og -påbud fra lokale myndigheder skal overholdes under hele rejsen.
 • Såfremt ovenstående ikke overholdes, kan turlederen afvise deltagere på videre deltagelse i turen/arrangementet.
 • Evt. udgifter forbundet med dette er for egen regning. Der vil ikke være nogen form for kompensation.
 • Turlederen tager altid beslutningen i samråd med skiklubbens forretningsfører og en ledende medarbejder fra rejsebureauet.

Det er vigtigt at du undersøger dine egne forsikringsbetingelser, hvorvidt du vil være dækket i nogle af ovenstående tilfælde.

Idrættens Rejseforsikring dækker ved normal sygdom og ved en evt. Corona-test, samt i forbindelse med evt. evakuering der vedrører Corona-virus.

Det er vigtigt at påpege at ovenstående retningslinjer kan medføre økonomiske ekstraomkostninger til f.eks. overnatninger, forplejning, hjemtransport m.v.

 

En præcisering af reglerne

 • Har et rejsemål grøn eller gul status, kan vi frit rejse.
 • Har et rejsemål orange eller rød status mellem 0-14 dage før afrejse, så bliver rejsen aflyst og man får tilbagebetalt hele det indbetalte beløb.

 

Medlemmerne er dækket af rejsegarantiordningen via Snowtravel ApS, reg. nr. 3292,  som er teknisk arrangør af skiturene. Snowtravel har CVR nr. 41457589

Opdateret 28. september 2021

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *