Jørgen Lindhoff – en mand alle i Skidanmark burde tage hatten af for!

Jørgen Lindhoff blev ved dette års generalforsamling udnævnt til æresmedlem i Skiklubben Hareskov. Herunder kan du læse formanden Steen Raths takketale til Jørgen.

Gennem hele dit liv har skisport været en stor del af dit liv. I bogen “Glimt fra Skisportens verden”, hvor der et helt kapitel om dig, kan man læse, at det hele startede på Holtekollen tilbage i 1950’erne, hvor din far som vognmand transporterede den sne, der var sendt med godsvogne fra Kongsberg i Norge, fra stationen til anlægget i Gels Skov.

Du forsøgte dig også selv med hop-sporten, men nøjedes med den mellemste bakke hvor du nåede ud på 16-17 meter. Du synes, efter eget udsagn, at det var skræmmende nok at stå på toppen af den store bakke.

Din første skitur gik til Kitzbühel i Østrig i 1968, hvor du mødte Sinja, og I fik sammen børnene Kasper og Sofie, som hurtigt blev fanget af skisporten og de alpine konkurrencer.

Når man søger information om dig og din familie i klubbens gamle blad, ‘Babyliften’, finder man første gang dine børn optræde på en resultatliste ved kredsmesterskaberne på Isaberg i 1987, hvor de deltager i klassen små piger/små drenge. Dengang stillede de op for GS – som vist stod for Gentofte Skiklub. Næste år kan vi se at de stiller op for Skiklubben Hareskov ved DM i Zauchensee, hvor Sofie vinder bronze i SL, SSL og kombineret, så ud fra det kan vi konkludere, at I har været medlem af Skiklubben Hareskov siden 1988 – altså snart 30 år.

Allerede i august 1988 kan vi se, at Sinja indtræder som suppleant i bestyrelsen og at I begge er med i Alpint udvalg.I 1991 overtager du Sinja’s suppleant post i bestyrelsen og har siddet der lige siden – altså lige indtil nu, hvor du mener at have aftjent din værnepligt med over 26 år i bestyrelsen. I den tid har du arbejdet sammen med  5 formænd for Skiklubben Hareskov: Poul Andersen, Mads Boll, Finn Svendsen, Kuno Brodersen og sidst Steen Rath både som AU-formand og næstformand for skiklubben. I rigtig mange år har du styret medlemsregistret fra vi var omkring 1.200 medlemmer indtil sidste år, hvor Skiklubben med over 3000 medlemmer overgik til nyt system.

Ud over bestyrelsesarbejdet, har du siden slutningen af 1980’erne været den bærende og gennemgående kraft i forbindelse med gennemførelse af alpine konkurrencer.  Hvis man tæller alle de konkurrencedage du har deltaget i som official i forbindelse med planlægning og gennemførelse af konkurrencerne, når man langt over  365 dage – altså mere end et mandeår. Alt dette gjort som 100% frivillig. Og – i modsætning til de fleste andre i det alpine miljø – i lang tid efter at dine egne børn er stoppet som aktive konkurrenceløbere.

Selv har jeg haft fornøjelsen af at være med på et par Danmarksmesterskaber, bla. kørte vi sammen til Norge i 2001, hvor vi halsede efter bussen i din bil, og var nær ikke kommet frem på grund af Lisbet (Ljungberg) vist ikke var så erfaren ud i kørsel i sne. Men alt gik heldigvis godt, og også denne konkurrence blev kørt rigtigt godt.

Ud over konkurrenceafviklingen, har vi også haft fornøjelse af at være aktive i det alpine Danmark i forbundssammenhænge. Jeg har altid kunnet få et godt råd fra dig, og har altid betragtet dig som min allierede ind i DSkiF. Du er trofast mødt op på Repræsentantskabsmøderne, også her som min og Skiklubbens sparringspartner, til stor gavn for os alle.

Så kære Jørgen – tusind tak for al den energi – og alt det arbejde – du i så mange år har lagt i skisporten ikke kun til glæde for både Skiklubben men for hele Skidanmark.

Skiklubben Hareskov indstiftede for nogle år tilbage begrebet Æresmedlem.  Som æresmedlem kan udnævnes en person, der gennem sit virke og engagement over en længere årrække har gjort en særlig eller ekstraordinær indsats til gavn for Skiklubben Hareskov og dennes medlemmer. Der er i dag 2 Æresmedlemmer i Skiklubben Hareskov – vores tidligere formænd: Poul Andersen og Finn Svendsen.  Det er med stor glæde at kunne meddele dig at bestyrelsen indstiller dig som æresmedlem i Skiklubben Hareskov og glæder os til at kunne overrække dig titlen ved førstkommende generalforsamling. For er der nogen, der – udover vores nuværende æresmedlemmer –  har fortjent denne titel, så er det dig. 1000 GANGE TAK – Skiklubben Hareskov, Skidanmark og Steen Rath!

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *