Det er i skoven du udfordres med MTB+

Det er i skoven du udfordres!

Skal du bruge cykeltræning som forberedelse til skiløbet, så er det hverken landevejen eller fitnesscenteret, men MTB-træningen i skoven du primært skal koncentre dig om.

Med MTB-træning finder man typisk forskellige strækninger af varierende længder, hvor man kører intervaller af forskellige varighed, og indeholdende så mange elementer som muligt fra et MTB-løb. Andre gang tager man ud på længere ruter for at få større variation.

Man udnytter de hårde stejle bakker, så man udfordres med at komme op ad bakkerne både teknisk og fysisk. Her trænes vores udholdenhed i de store muskelgrupper, hvilket er godt til skiløbet.

Andre gange køres der på flade grusstier, hvor man skal kunne udnytte sin teknik med både at kunne træde og trække i pedalerne for at komme op i fart.

Det er også vigtigt med smalle enkeltmands-passager, som er teknisk svære, og hvor man skal holde koncentrationen for at komme hurtigt igennem, hvilket svarende lidt til at køre i alpine porte.

Til sidst er der de tekniske nedkørsler, hvor man skal presse sig selv til at slippe bremsen, og hvor man kan få det sus i maven vi alle kender fra skiløbet, når vi suser ned ad pisten.

Derfor har Skiklubben Hareskov jævnligt MTB-træning i Hareskoven med udgangspunkt fra vores klubhus eller andre steder hele året. Skiklubben satser på at tilbyde hold for begyndere og for erfarne, samt at have træning for børn og unge, hvor der er lidt mere leg i undervisningen.

Tilmelding kan sker både til faste træningsdage, som du finder under Aktiviteter/Motionsaktiviteter og via ad hoc samlinger via Facebook, så meld dig ind i gruppen “Skiklubben Hareskov – MTB+”