Det er i skoven du udfordres med MTB+

Cykeltræning kan være godt som forberedelse til skituren, men ønsker du mere end blot at komme i bedre form burde du bevæge dig væk fra landevejen og fitnesscenterets kondicykel. MTB-træningen i skoven er både sjovere og langt mere givende, når du savner skiløbet.

Mange af de træningselementer man finder ved MTB-træningen kan relateres direkte over til skiløb. Det er de samme muskelgrupper som aktiveres – hovedsageligt ben og core muskerne. Benmusklerne sættes på en hård prøve, når de stejle bakker skal passeres eller tempoet bliver sat i vejret hen over grusstierne. Coremusklerne skal konstant hjælpe dig med at holde balancen, når vi bliver udfordret af ujævnheder i underlaget og trækkes i af ydre kræfter fx. ved et sving – lyder de bekendt?

MTB er ligesom skiløb en kombination af både teknik og fysik. Det er ikke muligt at bestige en stejl ujævn bakke ved kun at træde hårdt i pedalerne og en nedstigning kan ikke klares i højt tempo uden den rette teknik. Den balance, styrke og timing vi finder ved MTB-træning er langt hen af vejen den samme som gør sig gældende ved alpint skiløb. Suset i maven ned af bakken og rundt i svingene, modet til at presse sig selv og glæden ved at bevæge sig gennem naturen er også noget vi forbinder med skisporten.

Vi varierer vores MTB-træning mellem længere og kortere ruter – og efter niveau. På de længere ruter søger vi større variation i terrænet, mens vi ofte kører intervaltræning på de kortere ruter. Vi forsøger altid at inddrage forskellige elementer fra et MTB-løb i træningen – stigninger, sving, nedkørsler og balancekrævende udfordringer.

Det er en målsætning fra Skiklubben Hareskov side at vi jævnligt har MTB-træning i Hareskoven. Vi satser på at tilbyde hold for både begyndere og for erfarne, samt træning for børn og unge, hvor der er lidt mere leg i undervisningen.

Tilmelding kan sker både til faste træningsdage, som du finder under Aktiviteter/Motionsaktiviteter og via ad hoc samlinger via Facebook, så meld dig ind i Facebook-gruppen “Skiklubben Hareskov – MTB+”