Kalender

<< Jul 2018 >>
mTotfls
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Alpine Danmarksmesterskaber 2018

Indbydelse til Steep and Deep Alpine Danmarksmesterskaber 2018

  • Turen er åben for alle

   Hafjell uge 11, fra  11. – 18. marts 2018

     Konkurrence torsdag, fredag og lørdag.

I år ligger DM tidligere i sæsonen, dermed skulle sneen stadig gerne være god og afholdelsen af konkurrencerne gerne være sikre.

DM holdes igen i år i Hafjell Norge, hvor der afvikles Super G, Slalom, Storslalom samt muligvis et kombineret løb Slalom/Storslalom.

Derudover afsluttes ugen med Steep & Deeps parallel slalomløb lørdag. På denne tur kåres mestrene af Danmarks Cuppen.

Dette er kulminationen på en meget længere sæson end vanligt idet mange af jer allerede startede sæsonen tilbage i august, og har haft mulighed for langt flere træningsture end normalt.

Denne tur opleves sædvanligvis som en festuge for både deltagere og tilskuere. Vi ankommer midt i højsæsonen, og på dette tidspunkt er Norge på vej mod lysere tider. Er vi heldige, som sidste år, er vejret med os og vi kan hygge udenfor med skiprep og leg. Der er deltagere fra alle skiklubber i Danmark, så der er god mulighed for at være sammen med de andre.

Dette er også turen for dig, der måske ikke endnu har ski som sport, men som synes, det er sjovt at stå på ski og gerne vil blive bedre. Nu har du muligheden for både at blive bedre på ski, køre med skiteamet og jeg garanterer, at du får en sjov uge med de andre børn og unge. Der vil også være port træning for voksne, lige som voksne selvfølgelig er velkommen til konkurrencerne. Der vil være trænere til alle niveauer, og skulle du sidst på ugen have mod på at prøve, hvad det vil sige, at køre alpin konkurrence, ja så er der mulighed for det. Husk, det skal først og fremmest være sjovt, “at gå til ski”.

For de helt små, er det et krav at de kan køre på blå piste og selv tage stoleliften. Ellers ring mig og hør, om niveau og alder passer til skiteamet. Man er selvfølgelig altid velkommen, til at tage små søskende med. Det er bare ikke sikkert, at de er gamle nok til skiteamet endnu.

Stedet er designet til træning og konkurrence. Alle kan deltage – uanset om man har prøvet at køre porte før. Der vil være intensiv træning med ski teamet i teknik, storslalom og slalom kørsel i hele ugen op til konkurrencerne.

Kom og vær med til at skabe en sjov, lærerig og mindeværdig tur. Måske er der endda en medalje eller pokal med hjem i kufferten, hvem ved ? Fokus er, at blive bedre til at stå på ski og at vi skal have det sjovt sammen, så skynd jer og tilmeld jer.

I tilmelder jer via medlemsportalen, men vi (Søren og jeg) lægger formentlig et google ark op også, som I skal udfylde. Via google arket, får I adgang til de andre deltageres info.

 

Skiområde og by:

Hafjell ligger ca 15 km nord for Lillehammer – Vinter-OL-vært i 1994 og værtsby for ungdoms OL i 2014 og 2016. Alpinterrænet har pister i alle sværhedsgrader. Det ligger i læ af skovterræn og har en høj sne sikkerhed og et stort udbygget snekanon anlæg med 18 snekanoner. Største højde-forskel er 830 m. Længste nedfart er på 5 km. Der findes 5,5 km slalom-bakker med “flomlys” og 28 slalombakker på i alt 33 km.
Uanset hvor man befinder sig i skiområdet, er det muligt at vælge mellem svære eller lette nedfarter, hvilket gør at hele familien allerede efter et par dage kan tage sammen på ture rundt i terrænet om eftermiddagen.

Indkvartering og forplejning:

Vi rykker ved dette DM lidt op af Olympia bakken og over på den anden side i kombineret lejligheder og hytter i Norlia. Vi har prioriteret, at vi bor i samme område, så det er fhv. nemt at komme rundt og besøge hinanden. Det har været meget svært at finde boliger, som ligger samlet. Vi har prioriteret, at betale en højere 

Nye deltagere/medlemmer vil blive fordelt i grupper med erfarne løbere/forældre.

Vi har ca 90 senge pladser i Norlia, fordelt på lejligheder og hytter af forskellige størrelser. Disse lejligheder er baseret på ugebasis (Søndag-søndag og torsdag-søndag) og fyldes op derefter. 

Er der behov for flere overnatningspladser på enten den korte eller lange tur, finder vi lejligheder til jer i nærområdet.

Lejlighederne/hytterne fyldes efter først til mølle princippet (dvs. når man har logget sig ind på medlemsportalen, fundet turen og betalt) inden for tidsfristen (15.1.2018), er man sikret en lejlighed i . Det kan ønskes, men ikke garanteres, at bo sammen med specifikke familier, såfremt lejlighedernes sengepladser fyldes. De familier der er nye, vil blive blandet med erfarne deltagere.

Sengepladserne koster betydelig mere i uge 11, 2018, end sidste år. Så ønskes der mere plads, betales der for de senge, der ikke kan udnyttes. Endelig lejlighedsfordeling kommer ca. en uge inden afrejse.

Hver lejlighed står selv for mad fordeling og deler udgifterne indbyrdes. Der medbringes sengetøj og håndklæder. Lejlighederne forlades pæne og tømt for affald, men de rengøres af Hafjell.

Sengetøj samt to håndklæder kan lejes for 150kr. per sæt. Det anbefales, at tage et ekstra håndklæde med. Beløbet indbetales sammen med resten af betalingen.

Lejlighederen er tilgængelige fra søndag d.11.3.2018  kl 16 og skal forlades søndag den 18.3.2018 kl 11.

Har man lyst til at komme tidligere, arrangeres dette selv. Hvis I er til træning søndag. kan man med fordel overnatte på hotel i nærheden.

Liftkort bestilles og uddeles af turlederen. Alle krydses af for modtagelse og der rettes ikke i allerede lavede liftkort. Denne gang krydses der af for aflevering af liftkort, da der er mange som glemmer at aflevere. Såfremt liftkortet ikke leveres tilbage, bliver man opkrævet 75kr. per kort. Du er også velkommen til at tage evt. glemte kort med op. Alle fra Kvittfjell, Ulricehamn og Sølden kan bruges.

På lang tur er liftkort fra mandag til søndag, 7 dage.

På kort tur er liftkort fra fredag til søndag, 3 dage.

Træning for skiteam børn/unge:

Træningen starter søndag den 11. marts 2018. Træning er vekslende mellem slalom, storslalom og teknink. Træning er forbeholdt Hareskovs løbere, medmindre der er indgået andre aftaler med de andre klubber. 

Tidspunkt og træningsform meldes ud på ski teamets FB. Det er vigtigt, at alle er koblet op til FB for skiteamet (FB = skiteam-hareskov.dk), da det er her, informationerne vedrørende næste dags træning lægges ud. Vi vil prøve på, at det er lagt ud inden kl 18.

Det er vores dygtige trænere som varetager ski team træning på alle niveauer. Nicolai er cheftræner for skiteamet, og han fordeler trænerne og løbere. Det kan forekommer, at der skiftes trænere på holdet i løbet af ugen.

Der vil en gang i løbet af ugen være videoanalyse for skiteam børn i kategorien slalom og storslalom.

Typisk er der skiteam træning fra 9:30 – 12:00, frokost fra 12-13 og igen træning fra 13-15.  Har man mere energi, er der friløb på egen hånd. Pisterne er åbne et par aftener om ugen.

Børn træner i børnebaner, hvor niveauet er sat efter løberne på holdet.

  • I må gerne minde jeres børn om, de regler vi har aftalt.
  • Husk afstand ved start
  • Rimelig ro i startområdet, så den næste løber kan koncentrere sig.
  • Alle kører i lift med alle, også gerne med de store. Der køres ikke med den samme to gange i træk, og når dagen er omme, har man kørt med alle.
  • Husk drikkedunk og snacks med op i terrænet, evt. rygsæk som stilles ved banen eller ved liften.

Træning koster 200 kr. per dag og tilmeldes sammen med turtilmeldingen.

Træning for voksne:

Der vil være træning for voksne i teknik og portbaner. Prisen for træning fra 9-12 og er 200 kr. per dag. Der er ikke eftermiddagstræning medmindre trænerne har aftalt det med jer.

Der er en del voksne som vælger træningsdage til og fra pga. arbejde, som jo også skal passes. Det gør det dog svært for os at disponere og planlægge trænere og giver os en del administrativt arbejde. Derfor skal der betales for træning over en sammenhængende periode, uanset om man træner med helt eller delvist. Der skal også betales for en fuld dag, selvom der bare trænes en halv dag. Da træningen er så billig, håber vi det går. I vil max have en træningsudgift på 1000 kr, for en uge, hvilket er meget billigt ifht. andre steder.

Løbsprogram: Ikke Officielt endnu – se DSF hjemmeside

ONSDAG D. 14.3 2018 : Super G træning

Torsdag d. 15.3.2018: Super G (SG) og slalom (DM)

Fredag d. 16.3.2018: Storslalom (GS) + kombineret GS

Lørdag d. 17.3.2018: Step and Deep parallel Slalom (SL) (ikke DM disciplin)

Den kombinerede konkurrence (SL og GS) køres som ét GS og ét SL gennemløb. Begge løb afvikles i den eksisterende bane, for den disciplin og umiddelbart efter den officielle konkurrence i disciplinen. ( altså et 3. gennemløb i den bane man lige har kørt i)

Lørdag aften: Parallel slalom ( afholdes formentlig på Kjuss) og herefter DM festmiddag.

Holdledermøde og udlevering af startnumre, foregår dagen før hver konkurrence. Tid og sted offentliggøres på FB.  Alle numre udleveres til holdlederen eller til enkeltpersoner, hvis man er mødt op.

Eftertilmeldinger til konkurrencen, som senest kan ske kl 14:00 dagen inden konkurrencen, vil få tildelt numre bagerst i den pågældende startgruppe. Der vil blive pålagt et eftertilmeldingsgebyr på kr. 200 per disciplin og tilmelding udover det almindelige startgebyr. Eftertilmelding kan kun ske til Jørgen Lindhoff på j@lindhoff.dk

Det bliver formentlig klubberne selv, der står for afvikling af alle konkurrencer til DM. Lillehammer skiklub har afstået, da de er optaget af egne løb.

Vi vil derfor få brug for en del flere frivillige, som aflønnes af AKD. Formentlig 500kr. / dag. De nøjagtige betingelser kommer senere.

Konkurrencerne afholdes på Olympia. Det er usikker om vi får lov at låne storskærmen, da vi selv skal forestå konkurrencen.Ellers kan I med fordel downloade app. BROWER, der kommer alle tider op. Info følger når vi ved mere.

Alders klasser (juli 1.- juni 30.):

Alder 2017/18 Klassebetegnelse Klassebetegnelse Fødselsår sæson 16/17
U10 år Piger 10 Drenge 10 2008 eller senere
U12 år Piger U12 Drenge U12 2006 – 2007
U14 år/K1 Piger U14 Drenge U14 2004 – 2005
U16 år/K2 Piger U16 Drenge U16 2002 – 2003
U18 år/J1 Junior Piger U18 Junior Drenge U18 2000 – 2001
U21 år/J2 Junior Piger U21 Junior Drenge U21 1997 – 1999
22-30 år Senior Damer Senior Herrer 199 – 1993
31 år + Veteran Damer 31+ 1983 eller tidligere
31-45 år Veteran Herrer 31+ 19 – 19 rettes til
46 år + Veteran Herrer 2 46+ 19 eller tidligere rettes til

Alle skal bære hjelm under alle konkurrencer. I Super G og storslalom skal der anvendes hjelm med faste ører. Der skal køres med FIS godkendte hjelme – (debateres i AKD – afventer svar). 

I super G kan U14 og U16 deltage med forældrenes skriftlige samtykke, som skal være afleveret til holdlederen ved tilmeldingsfristens udløb. Der må ikke benyttes slalomski til Super G konkurrencen.

Den kombinerede konkurrence (SL og GS) køres som ét GS og ét SL gennemløb. Begge løb afvikles i den eksisterende bane, for den disciplin og umiddelbart efter den officielle konkurrence i disciplinen. (altså et 3. gennemløb i den bane, man lige har kørt i).

Bemærk! Der skal køres på FIS godkendte ski, såfremt man ønsker at deltage i konkurrencen om Senior DM medaljerne fra Danmarks Idrætsforbund (DIF). Er skiene ikke FIS godkendte, deltager man fortsat i konkurrencen i sin aldersgruppe.

Rygskjold anbefales også.

Hvis der er tilslutning (se tilmeldings arket) vil vi prøve at arrangere undervisning for de voksne ca. 3 timer hver dag. Det vil være en stor hjælp, om I på tilmeldings arket kan tilkendegive, om I har lyst til, at deltage i teknik træningen samt en indikation af jeres niveau. Prisen er typisk ca. 200 kr. pr dag. VIGTIGT NYT : Der betales for en sammenhængende periode, og for hele dage. Det er således ikke muligt undgå at betale for træningsdage i midten af en periode. Det er simpelthen umuligt, at disponere over udgiften til trænere, hvis man fx. tilmelder sig mandag og tirsdag holder pause onsdag og tilmelder sig igen torsdag og fredag. Håber det giver mening.

Socialt program.

Da vi bor dør om dør, er der altid en vældig aktivitet både børn og forældre imellem, det er super hyggeligt. Der vil i lejlighederne være lektielæsning. Vi vil bestræbe os på, ligesom i Kvitfjell, at lave en filmaften for børnene. Så medbring film osv. Der er også gerne en lejlighed, der må lægge hus til en voksen aften…

Vi laver som sidste år, hvis vejret tillader det, en velkomst grill mandag.

Der er som altid livlig aktivitet og hygge i skiprep området/rummet.

Torsdag: Torsdag aften holder Danmarks Skiforbund, officiel åbningsceremoni, der bydes på lidt forfriskninger.

Lørdag : DM fest arrangement i forbindelse med Steep & Deeps afholdelse af parallel slalom. Festen afholdes på ….

Nærmere information når DSF/AKD melder programmet ud.

For de deltagere der er tilmeldt turen, er middagen inkluderet. For de deltagere, der kun er tilmeldt konkurrencen, betales middagen særskilt.

Vi håber, på stor deltagelse til middagen.

Transport

Turen foregår som en kør-selv tur. Der kan være andre skiklubber, som har bus hvor der er plads. Tjek deres hjemmesider. Dansk Skiforbund arrangerer ikke fælles bustransport i år.

Med fly kan man med SAS benytte sig af ski tilbuddet vedr. gratis fragt af ski, med SAS-sportsaftalen. Det kan være en fordel at læse om aftalen på http://www.hareski.dk/2014/12/sas-sportsaftale/

Der er gode togforbindelser fra Gardemoen lufthavn.

Venligst tjek krak for kørselsvejledning eller Hafjells hjemmeside hafjell.no.

Pris

Ugetur søndag d. 11-03-2018 til og med søndag d. 18-03-2017

Ophold i lejligheder og tur administration: 1300 kr

Træning Pris
Fra søndag d. 11-03-2018 kr. 1200
Fra mandag d. 12-03-2018 kr. 1000
Fra tirsdag d. 13-03-2018 kr. 800
Fra onsdag d. 14-03-2018 kr. 600
Fra torsdag d. 15-03-2018 kr. 400
Fra fredag d. 16-03-2018 kr. 200
Liftkortdage Børn 7-15 år Voksne 16 år og ældre Racer 16 år og ældre
1 dag* kr. 250 kr. 375 kr. 325
2 dager* kr. 475 kr. 725 kr. 600
3 dager* kr. 675 kr. 1050 kr. 850
4 dager* kr. 850 kr. 1325 kr. 1075
5 dager* kr. 975 kr. 1525 kr. 1250
6-8 dager* kr. 1100 kr. 1725 kr. 1400

 

 

Startgebyr til DM:

Pris for seniorer og veteraner: 230D.Kr se de nye priser i DSF for hver disciplin (slalom, storslalom) for Super G er prisen …  D.Kr.  For den kombineret er ved tilmelding senest 5. marts 2018.  

Klubben betaler startgebyr for unge under 20 år, såfremt de er tilmeldt senest 5. marts 2018.

 

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmeld dig allerede nu ved at gå ind på medlemsportalen her

Samtidig kan du sende en mail til Jane Hanghøj på jh@stores.dk så får du adgang til et google dokument.

Har I spørgsmål er I velkommen til at ringe mig på 40277667

Vh Jane Hanghøj / Søren Klint.

Kontakt

Turleder: Jane Hanghøj og Søren Klint
Mobilnr.: 40277667
Turmail: jh@stores.dk

Yderligere information
For at deltage på turen skal man melde sig ind i Skiklubben Hareskov. Hvis turen overtegnes, prioriteres de tilmeldte, som er medlemmer af Skiklubben Hareskov.
Via DIF og DGI er der tegnet en Idrætsskadeforsikring, og der henviser til ydereligere information om denne på zttp://www.hareski.dk/forsikring/ samt via www.idraettensforsikringer.dk. Forsikringen omfatter ikke afbestilling, og der er begrænsninger på rejseforsikringen. I øvrigt anbefaler klubben at man tegner eventuelle rejse- og afbestillingsforsikringer som en udvidelse af egen familie-/indboforsikring.
Skiklubben Hareskov og Danmarks Skiforbund
Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på www.hareski.dk

Destination/ lokation

Hafjell, Norge

Hjemmeside: http://hafjell.no/ Læs mere her


Profile photo of Jane Hanghøj Kontaktperson
Jane Hanghøj

Sponsorer