Sæsonens skiture

Næsten alle sæsonens klubture vil blive lagt op inden skolestart, uge 7 turene dog inden 1. august med angivelse af hvornår de åbner for tilmelding. Der er visse klubture i uge 7, som er meget populære, og disse ture vil i år blive åbnet i en prioritet rækkefølge med én dags mellemrum, indtil alle uge 7 ture er åbne. Øvrige ture uden for uge 7 vil blive lagt op med angivelse af dato, for hvornår de bliver åbnet, så hold øje med disse.

Man tilmelder sig i 2 forløb, først trin med valg af familiemedlemmer og betaling af depositum, og herefter trin 2 med valg af deltagertype/pris og bestilling af tilvalg.

Planlagte skiture

Herunder er planlagte skiture for indeværende og kommende sæson. På hver tur vil der være et link over til vores tilmeldingssystem, enten direkte til den enkelte tur eller til den samlede oversigt over arrangementer, hvor man kan finde alle arrangementer http://medlem.hareski.dk/event

Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Uge 42 – Sölden i efterårsferien – Spark gang i sæsonen med årets største skitur!

   

Målgruppe: Alle medlemmer af danske skiklubber og alle aldersklasser. Turen har mulighed for mange discipliner (tekniktræning/porttræning/freestyle/telemark/snowboard). Turen egner sig ikke for nybegyndere på ski. Det gælder såvel børn son voksne. Man skal kunne klare sig selv på pisten og i liften.
Skitræning: 18 timer for alle voksne og børn / porttræning hele dagen.
Aktiviteter: Barmarkstræning og andre aktiviteter om eftermiddagen
Rejseperiode: 13. til 20. oktober 2018 (uge 42)
Transport: Vælg mellem bus og kør selv
Afrejsested: Høje Taastrup station (der kan evt. blive mulighed for opsamling i Kolding for et begrænset antal deltagere)
Ophold: Hotel med halvpension

Igen i år arrangerer Skiklubben Hareskov en spændende undervisnings- & træningstur til Sölden i skolernes efterårsferie. Dette er turen for dem som:

 • Ønsker at supplere deres skiløb med en tidlig start på sæsonen
 • Lægger vægt på god og koncentreret træning, der udvikler såvel børn som voksne
 • Vælger skiløb sammen med andre og hvor fællesskabet er i højsædet
 • Ser muligheden i at udvikle skiløb på tværs af de forskellige discipliner
 • Være en del af årets største skitur arrangeret i skiklubregi under Danmarks Skiforbund

Vores ophold er centreret omkring Hotel Tyrolerhof hvor vi har lejet hele hotellet således at alle deltagere på turen kommer til at bo sammen. Det understøtter formålet om at skabe gode sociale relationer på tværs af alder og klubber – atleter og børnefamilier. Imidlertid har turens størrelse gjort, at vi har måtte alliere os med Hotel Grauer Bär for at kunne indkvartere alle instruktører og en gruppe Ski Academy elever.

Skiområde og by

Sölden er beliggende i det vestligste Østrig – og har et særdeles velfungerende skiterræn. Destinationen er det sted i alperne, hvor man finder flest bjerge over 3.000 meters højde (der er ca. 90). Af den grund ligger langt det meste af skiområdet over trægrænsen. Derudover er Sölden også et af de områder i Europa som er mest snesikkert og som åbner tidligst. Dette er blandt andet derfor at Sölden de seneste mange år er åbningsdestination for den Alpine World Cup.

I uge 42 vil kun dele af skiområdet vore tilgængeligt og fokus er alene gletscherskiløb på henholdsvis Rettenbach og Tiefenbach.

Instruktion og aktiviteter

Der er teknikundervisning for alle hele ugen, svarende til ca. 18 timer. Dette dog med undtagelse af porttræning som foregår hele dagen.
Undervisningen vil foregå i mindre grupper under hensyntagen til skiniveau og alder. Det gælder såvel voksne som børn.

Udover ovenstående teknikundervisning vil der også tilbydes andre former for undervisning. Det gælder:

 • Porttræning for børn fra 6-15 år – undervisning foregår i klubregi og er fokuseret omkring porttræning og dertilhørende teknik. Alle børn der er selvhjulpne på ski og lift og kan køre ned af blå piste er velkommen. Denne træning er også med deltagelse af de forskellige klubbers racehold. Træningen foregår i et samarbejde på tværs af klubberne. Træningen er heldagstræning.
 • Porttræning for voksne og unge fra 16 år – undervisning foregår på tværs af klubberne og er fokuseret omkring porttræning og dertilhørende teknik. Træningen er formiddagstræning.
 • Freestyleundervisning for børn fra 8-18 år – undervisning foregår på tværs af alle klubberne og med Skiklubben Hareskovs Freeridehold som afvikler af undervisningen. Hertil skal det bemærkes at undervisningen sker på pisten, da off-piste kørsel som et led i undervisningen ikke er tilladt.
 • Telemarkundervisning for voksne og unge fra 16 år – undervisning i Telemark, hvor løberen skal have tidligere erfaring med Telemarkskiløb (dette hold oprettes kun såfremt der er nok tilmeldte).
 • Snowboardundervisning for voksne og unge fra 16 år – undervisning i Snowboard, hvor løberen skal have tidligere erfaring med Snowboardkørsel (dette hold oprettes kun såfremt der er nok tilmeldte).

For Teknikundervisning, Freerideundervisning, Telemarkundervisning og Snowboardundervisning er følgende gældende:

 • Der er undervisning og træning alle dage – fra søndag til og med fredag
 • Søndag den 14. oktober er der inddeling af voksen- og børnehold (teknikundervisning) fra kl. 11.00 – 12.00 og efter frokost er der træning fra kl. 13.00 – 15.30. Alle øvrige dage, dvs. fra mandag den 15. til fredag den 19. er der træning fra kl. 9.00 – 12.00.
 • For de der vælger den almindelige teknikundervisning vil en af dagene være temadag, hvor der vil blive mulighed for at afprøve et specielt tema som eksempelvis porte, pukler, kortsving, telemark etc.
 • Instruktørerne sørger for at inddele teknikholdene således, at alle får udfordringer og mulighed for at forbedre sin kunnen på ski.

Yderligere vil der i løbet af turen arrangeres barmarksaktiviteter for alle børn, ligesom der vil være andre aktiviteter, som alle har til formål at forbedre skiløbet. Mere herom senere.

Pris

Selvtransport (overnatning fra lørdag 13.10.18 til fredag 19.10.18)

Småbørn (2018-2011) Kr. 2.600
Børn (2010-2004) Kr. 4.250
Unge (2003-2000) Kr. 4.750
Voksne (1999 eller ældre) Kr. 6.150

Fællestransport med bus (afgang lørdag 13.10.18 med hjemkomst efterfølgende lørdag 20.10.18)

Småbørn (2018-2011) Kr. 3.450
Børn (2010-2004) Kr. 5.000
Unge (2003-2000) Kr. 5.000
Voksne (1999 eller ældre) Kr. 6.750

Tilvalgspriser

1 x ekstra dags liftkort
Småbørn (2018-2011) Kr.  50
Børn (2010-2004) Kr. 125
Unge (2003-2000) Kr. 185
Voksne (1999 eller ældre) Kr. 225
1 x ekstra nats overnatning før/efter selve turen
Småbørn (2018-2011) Kr. 250
Børn (2010-2004) Kr. 400
Unge (2003-2000) Kr. 420
Voksne (1999 eller ældre) Kr. 610
Rabatter (fravalg lift og fravalg træning)
Uden liftkort – Børn (2010-2004) Kr. -800
Uden liftkort – Unge (2003-2000) Kr. -1.150
Uden liftkort – Voksne (1999 eller ældre) Kr. -1.400
Uden træning – Alle Kr. -850

VIGTIGT om tilskud og rabat:

 • SH‐medlemmer født årgang 1999 eller senere modtager DKK 500,- i tilskud fra klubben.
 • Såfremt der ønskes enkeltværelse koster dette 800,- DKK
 • Såfremt du ikke ønsker deltagelse på turens træning modtager du en rabat på DKK 850 (gælder også de løbere, der træner i AKD regi).
 • Såfremt du deltager på efteruddannelse for Skiklubben Hareskovs instruktører modtager du DKK 2.250 i tilskud fra klubben (Kommunalt ledertilskud vi søger om)

Du skal selv fratrække ovennævnte tilskud og rabatter under trin 2 tilmelding (Trin 1 er kun personvalg og depositum, hvorefter du får mail når der er adgang til trin 2 med yderligere valg af detaljer)

Inkluderet i prisen

 • Ophold
  • Halvpension på Tyrolerhof
  • Liftkort – søndag d. 14. til og med fredag den 19. oktober. Extra liftkortdage kan bestilles ifm. trin 2 tilmelding.
  • Instruktion – 18 timer (alpint skiløb) for alle voksne og børn. Dog foregår træning for skiteamet hele dagen.

Indkvartering og forplejning

Hotel Tyrolerhof ligger midt i Sölden meget tæt på fritidscentret Freizeitarena, hvor der findes en stor svømmehal.
Hotellet har plads til 250 personer og vi har lejet hele hotellet. Det vil sige, at det kun er turens deltagere der bor på hotellet. Hotellet bliver hyppigt anvendt af diverse nationale skiteams og i forbindelse med World Cuppen bor såvel Team Italy som Team Sweden på Tyrolerhof.

Værelserne på Tyrolerhof har alle kabel-tv, værdiboks og badeværelse med hårtørrer.

Hotellet har eget wellness-område med indendørs swimmingpool, spabad samt finsk og infrarød sauna. Her vil der i forbindelse med afviklingen af turen blive lavet en oversigt over hvornår dette område er tilgængeligt for børnefamilier og andre tidspunkter hvornår området er ”børnefrit”.

Der er gratis WiFi i lobbyen og på samtlige værelser.
Derudover og for at løfte kvaliteten i video feed-back vil hotellets konferencefaciliteter stå til fri afbenyttelse.

Hotellets adresse: Dorfstraße 70, 6450 Sölden, Østrig

Hotellets hjemmeside: http://www.tyrolerhof-soelden.com

Forplejning

Turen er med halvpension.
(Det vil sige at frokost er for egen regning)
Restauranten Tyrolerhof serverer klassiske tyrolske og internationale retter.

Morgenmaden er tilgængelig fra kl 07:00 hver morgen og aftensmaden er tilgængelig fra kl 18:00-20:30. Således kan børnefamilierne afvikle middagen fra kl 18:00 og de deltagere, der ønsker lidt mere ro i under middagen kan spise fra kl 19:15.

 

Transport

Turen udbydes som kør selv tur, men man kan tilkøbe transport med bus.

Afrejse

Selvtransport

Værelserne er tilgængelig fra lørdag d. 13. oktober 2018 kl. 15:00

Fællestransport med bus

Afgang lørdag den 13. oktober 2018 fra Høje Taastrup station kl. 12:00 med ankomst Sölden søndag den 14. oktober om morgenen ca. kl. 07:00

Hjemrejse

Værelserne skal forlades fredag den 19. oktober kl. 10:00 senest. Det betyder at man før skiløb fredag skal forlade sit værelse.

Selvtransport

Såfremt man forlænger sit ophold er udtjekningstidspunktet på afrejsedagen kl. 10:00

Fællestransport med bus

Hjemrejse med bus sker efter endt skiløb fredag med seneste afgang kl. 19:00 fra Sölden. Hjemkomst til Høje Taastrup station lørdag den 20. oktober først på eftermiddagen.

Transportform

Kør selv Ca. 1.234 km fra klubhuset i Hareskov By
Fællestransport med bus Se ovenfor!
Fly og taxa/lejebil Fly på eget ansvar til Innsbruck – Zürich – München – derfra taxa eller lejebil

Tilmelding og betalingsbetingelser

Tilmelding:

Du tilmelder dig via vores nye medlemsportal, her vil du blive opkrævet depositum – betalt med VISA/Dankort eller Mobile Pay onlineløsning. Du modtager herefter en bekræftelse med e-mail. Senere vil du modtage et link til trin 2 med mulighed for valg af tilkøb (transport med bus/ekstra overnatning/ekstra liftkortsdage). Via linket er der også yderligere deltagerinformation til turlederen for dig og din familie som skal udfyldes.

Tilmeldingslink:

Link for tilmelding med betaling af depositum

Vigtigt

Alle tilmeldinger behandles i den række følge de modtages i forudsat at man har udfyldt trin 2 tilmeldingsproceduren. Der vil på grund af ferie ikke blive behandlet tilmeldinger og ej heller spørgsmål i perioden 7. juli – 5. august – begge dage inklusiv. I nødstilfælde kan klubbens forretningsfører kontaktes i ferieperioden.

Depositum

Ved tilmelding til turen skal der betales et depositum på 1.000 DKK per deltager (uanset alder). Betalingen sker under tilmeldingsprocessen via onlineløsning.

Restbetaling:

Restbetaling foregår ved at du modtager en faktura med link til kortbetaling eller FI-kode (betalingskort via bank).

Afbestilling:

Tilmeldingen er bindende og vi anbefaler, at der tegnes en afbestillingsforsikring. Ved evt. framelding efter indbetaling vil pladserne blive forsøgt solgt til anden side. De frameldte får i så fald refunderet indbetalte beløb. Dog med evt. fradrag for at turen holdes skadesløs. Læs mere på http://www.hareski.dk/turbestemmelser/

Vejret og snegaranti

Der er ingen snegaranti på denne tur og vejrsituationen kan følges www.soelden.com og www.wetter.at/wetter/oesterreich/tirol/soelden

Såfremt turen må aflyses pga. snemangel vil beslutningen blive taget mandag i uge 41, og I vil omgående blive informeret via e-mail. Turen er non-profit og indbetalinger vil blive refunderet ved aflysning. MEN, idet der er foretaget forudbetalinger, som ikke bliver refunderet ved aflysning vil tilbagebetalingen blive fratrukket ca. DKK 250,– pr. deltager.

Kontakt

Turleder: Jakob Støvring – Turleder – 30858040 (efter kl. 20:00)

Jesper Ljungberg – Turleder – 29998405 (efter kl. 20:00)

Kit Bank Boldsen – Turleder – 41217288 (efter kl. 20:00)

Henrik Kryger Pallesen – Skiskolechef – tager sig alene af instruktørafviklingen

Turmail: solden-uge42@hareski.dk 

Yderligere information

Medlemskab

For at deltage på turen skal man melde sig ind i Skiklubben Hareskov eller en anden skiklub under Dansk Skiforbund. Er man ikke medlem af Skiklubben Hareskov kræver det oprettelse af gæstelogin for at kunne tilmelde sig og sin familie, som koster 50 kr. for voksne (18+) og er gratis for juniorer.

Forsikring

Via DIF og DGI er der tegnet en Idrætsskadeforsikring, og der henviser til ydereligere information om denne på www.hareski.dk/forsikring/ samt via www.idraettensforsikringer.dk. Forsikringen omfatter ikke afbestilling, og der er begrænsninger på rejseforsikringen. I øvrigt anbefaler klubben at man tegner eventuelle rejse- og afbestillingsforsikringer som en udvidelse af egen familie-/indboforsikring.

Teknisk arrangør

Skiklubben Hareskov

Forbehold

Der skal minimum være 50 deltagere for, at turen gennemføres. Omvendt fyldes turen efter først til mølle- princippet, hvorfor turen ikke forventer at kunne håndtere mere end 250 deltagere. Der tages forbehold for prisstigninger af enhver art, som Skiklubben er uden indflydelse på, og som klubben ikke på forhånd har kunnet tage højde for, herunder valutasvingninger m.v. Der henvises til klubbens rejsebetingelser på www.hareski.dk/turbestemmelser/

Forklaring på skiniveau

Kategori Rettesnor for indplacering
Begynder For dem der aldrig har prøvet det før (0 ugers erfaring). Der er ikke begynderundervisning på denne tur
Let øvet For dem der kan køre ned af grønne og blå bakker (1-2 ugers erfaring).
Øvet For dem der kører blå og røde pister med parallelle ski (3-8 ugers erfaring).
Erfaren For dem der behersker det meste og kører røde og sorte pister (mere end 8 ugers erfaring).
Ekspert For dem der behersker det hele og kan køre sikkert overalt uanset terræn og føre men har behov finpudsning.

 

Forklaring på undervisningserfaring

Kategori Rettesnor for indplacering
A For dem der aldrig har fået undervisning
B For dem der har fået undervisning mindre end 5 dage
C For dem der har fået 1-5 ugers undervisning
D For dem der har fået 5-10 uger undervisning
E For dem der har fået 10+ ugers undervisning

 

Ved tilmelding bedes I udfylde BÅDE skiniveau OG undervisningserfaring eks. Erfaren-B eller Letøvet-C.
Ovenstående er kun vejledende. Det er meget individuelt, hvornår man er på et givent færdighedsniveau. Er du i tvivl så ring og tal med turarrangøren.

Details

Start:
13. October 2018
End:
20. October 2018
Event Categories:
,

Organizer

Jakob Støvring Sørensen
Phone:
30858040
Email:
solden-uge42@hareski.dk