Åben Skole

Hvem er Skiklubben Hareskov, og tilbud til skolerne?

Skiklubben Hareskov ønsker at have de unge som en naturlig del af vores medlemmer, og tilbyder derfor fire arrangementer til skolernes lærere i forbindelse med “Åben Skole”, som er nærmere beskrevet hver for sig i afsnitende nederst på siden.

Skiklubben Hareskov har en lang række tilbud til medlemmerne gennem hele året. Med mere end 40 forskellige ture til destinationer i Europa, er vinteren vores travleste sæson. Vi har tilbud til både familier og direkte til de unge, ikke bare i vores egen kommune, men over hele Sjælland.

Derudover tilbyder vi fredagstræning på vores ”hjemmebane”, Vallåsen på Hallandsåsen, hvor børn og unge deltager i grupper eller sammen med deres forældre, under trygge forhold.

På alle vores ture underviser skiklubbens egne instruktører, ligesom vi holder af at være sammen i et bredt udbud af både sociale- og træningsaktiviteter på og uden for pisterne.

Ud over mange børn og unge som deltager helt almindeligt sammen med deres forældre på vores skiture,  har Skiklubben Hareskov mange børne- og ungdomsløbere  på vores skiteams, som træner og kører konkurrencer. Med vores tilbud i forbindelse med “Åben skole” håber vi at få endnu flere, som har lyst til at deltage i denne udfordrende disciplin.

Åben Skole kontakt

Forretningsfører Sten Skjoldborg
Telefon: 3140 0049
info@hareski.dk

Sten Skjoldborg er koordinator på alle arrangementer i forbindelse med Åben Skole.

Sten er uddannet instruktør igennem Den Danske Skiskole, og vil som hovedregel være både turleder og instruktør på de forskellige arrangementer. Skiklubben Hareskov har over 275 registrerede instruktører, hvor nogle af disse vil deltage på de forskellige arrangementer alt efter deltagerantal.

Skirelateret træning på sportsefterskole

Oplev hvorledes aktive skiløbere træner uden for sæsonen, dels ved udendørs barmarkstræning, dels ved Crossfit.

I samarbejde med SES, Sportsefterskolen Sjælsølund tilbyder Skiklubben Hareskov skirelateret træning i form af dels udendørs barmarkstræning, dels crossfit træning. Det foregår på efterskolen I Nordsjælland og varer omkring 3 timer.

Pris pr. elev60 kr.

Deltagerantal er planlagt til omkring 30 personer, men kan justeres efter behov. Transport med bus kan arrangeres mod ekstra betaling.

Troels Collerich, som er instruktør i Skiklubben Hareskov, er også ansvarlig for skilinjen på efterskolen. Troels vil ligeledes være en af de trænere I møder ved dette arrangement.

Skiløb på Copenhills plastmåtter

Vi arbejder på at lave et åben skole forløb på Copenhill når bakken åbner i starten af 2019.

Mere information på vej.

Heldags skitur til Vallåsen for skoler

Vallåsen er Skiklubben Hareskov’s “hjemmebane”, hvor vi har aftensski med 3,5 times skiløb hver fredag i sæsonen fra januar til marts, såfremt der er sne på pisterne.

Her kan vi tilbyde skolerne et heldagsarrangement med op til 4 timers skiløb, inklusiv undervisning af uddannede skiinstruktører.

Arrangementet starter typisk med afhentning af elever og lærer direkte ved Jeres skole ved normal skolestart eller før alt efter geografisk placering og forventet morgentrafik.

Planen er at ankomme til Vallåsen senest kl. 10 og løbe på ski frem til kl. 14. I vil så være tilbage på skolen omkring kl. 17.

Arrangementer er inklusiv transport, liftkort og undervisning, og skileje koster ekstra. Minimum deltagerantal er 30 personer. Der vil være nogle fripladser til lærerne.

Pris pr. elev:Kr. 550
Pris for leje af ski/støvler/hjelm:Kr. 100
Friplads for lærer:pr. ca. 15 elever

Lejrskole på ski i Branäs, Sverige

Oplev skienes fart og gode glideevne, som en 3-4 dags lejrskole i Branäs (Sverige) sammen med skiinstruktører fra Skiklubben Hareskoven.

Få 3-4 dages lejrskole med undervisning af uddannede instruktører i Branäs godt 8 timer fra Danmark. Skiklubben Hareskov står for transport, ophold og undervisning, som er inkluderet i prisen. Leje af skiudstyr inklusiv hjem koster ekstra. Hjemmefra planlægger elever og lærer selv maden, og foretager indkøb, som kan medbringes i bussens trailer, herunder mad til skiklubben personale.

Pris skal indhentes i forhold til tid på sæsonen og antal i gruppen.

Følgende forslag til turplan kan benyttes, men tilpasning er mulig.

1. dagMorgenafgang fra Sjælland hvor vi bruger dagen til at køre op igennem Sverige til Branäs. Vi ankommer så vi kan nå at lave aftensmad før vi tager ud på aftenski på lysløjpe. Her får eleverne de første 2 timers undervisning.
2.-3. dagDe to efterfølgende dag vil skiklubbens instruktører gennemfører 3 timers undervisning hver formiddag efterfulgt af friløb. Ved aftensskiløb vil der blive gennemført temaundervisning.
4. dagDen fjerde dag vil der være 3 timer på ski til kl. 12. Herefter mødes vi i hytterne til frokost før vi kører tilbage til Danmark.