Home Den kronede freeridedronning har fået sig en kommende arvetager

Arkiv

Den kronede freeridedronning har fået sig en kommende arvetager

Malene “Turbomalle” Madsen lagde hårdt ud ved sæsonåbneren på Freeride World Qualifier touren, Grossglockner Freeride Open. Her sikrede hun sig en flot 2. plads, der kan blive afgørende for deltagelser ved de kommende qualifiers. Hun udtaler selv: “Det er altid vigtigt at få lagt godt du i starten af sæsonen, både for at sikre sig deltagelse ved de kommende konkurrencer, men mindst lige så meget for at selvtilliden. Jeg vil gerne igen i år blande mig med toppen og jeg føler formen er på plads og med en 2. plads her tidligt på sæsonen, er selvtillinden nu også på plads.”

Se videoen af hvordan denne bjergside skal køres

Det er efterhånden blevet forventeligt at Turbomalle, som hun bliver kaldt i skimiljøet, leverer præstationer i verdensklasse, men hvad der var knap så forventeligt var at Skiklubben Hareskov har fået et nyt skud på stammen, der lader til at gå i hendes fodspor. Det nye og unge skud er den 11-årige Maria Andreassen. Det var første gang Maria prøvede kræfter med FJT, Freeride Junior Touren, da årets første konkurrence blev afholdt i schweiziske Verbier. Konkurrencen blev afholdt på samme “face” (område af bjerget åbent for konkurrencen) som U18 benyttede, hvor kun de største klipper var lukket for kørsel. Det alene burde give god grund til nervøsitet hos den unge Maria, der hørte til de yngste i U14-kategorien. Der var dog ikke meget nervøsitet at se i den unge Marias skiløb, da hun kastede sig ud i det barske “face” og i den grad levede op til statussen som Turbomalles kommende arvetager. Maria hev et imponerende resultat hjem i et felt bestående af alpenationer, og kunne kun se sig slået af én, den franske Jeanne Aeby.

Maria er en del klubbens forholdsvis nye Freeride og Freestyle Team. Maria: “Jeg havde ikke regnet med at placere mig som den næstbedste ved mit første løb, så er meget stolt.” Maria træner ugentlig med om tirsdagen, når teamet har trampolintræning i Søndersø Idrætscenter. Maria: “Jeg træner hver tirsdag og så er jeg meget på ski i løbet af sæsonen. De fleste af turene er med klubbens Freeride og Freesyle Team.”

Photo : thomasbekker.com

Maria har for alvor fået blod på tanden eften sin flotte andenplads i Schweiz og hun planlægger at stille op i U-14 Freeride Junior Touren i Villars, Nendaz og Fieberbrunn i løbet af sæsonen. Maria ligger ikke skjul på at hun ser meget op til Malene og drømmen er da også at blive Danmarks bedste freerider med tiden. Der er i hvert fald inden tvivl om at Maria allerede er godt på vej. Malene: “Nu kender jeg Maria rigtig godt og har ved flere lejligheder haft fornøjelsen af at være hendes træner, så jeg ved at Maria har både de tekniske færdigheder og det rette drive, til at udvikle sig til et af Danmarks kommende freeride navne.”

Fra klubbens side er vi ønsker vi begge atleter tillykke med deres flotte placeringer og vi glæder os til at følge med resten af sæsonen! 

Sponsorer