Danmark deltog ved internationalt børne FIS-løb ved Trofeu Borrufa i Andorra

Danmarks skiforbund var i denne uge repræsenteret ved Trofeu Borrufa i Andorra, der er et internationalt børne FIS-løb med 220 deltagere fra i alt 23 nationer. Med en placering som 6 bedste nation, højere rangeret end bl.a. Frankring, står det klart, at det kæmpe arbejde der bliver lagt i de danske skiklubber og deres fælles kraftcenter, virkelig har båret frugt og skabt en talentmasse inden for den danske alpine ungdom. Her er Hareskovs skiteam bestemt en af drivkrafterne og halvdelen af det danske hold, som ses herunder, har sine rødder i Hareskovs skiteam.

DanskHold-Andorra

Det danske hold bestod af tre U-14 løbere: Clara Marie Vorre, Marie Klint Nielsen og Vitus Hanghøj; fem U-16 løbere: Kristiane Roer Madsen, Maia Valde, Anne Sofie Jeppesen, Jeppe Holm Raggan og Carl Nors Mathiassen.

Dag 1

Mandag stod der storslalom på programmet for de tre U-14 løbere og her sikrede Clara Marie Vorre Danmark den første podieplads, med placering som samlet 2’er. Clara Marie førte ellers efter første gennemløb, men hun måtte se sig slået i andet gennemløb af en stærk ungarsk pige. Der var også gode præstationer af Marie Klint Nielsen, der lå på 16. pladsen efter første gennemløb, og fik en samlet placering som nr. 22. Vitus Hanghøj, kørte sig i andet gennemløb en enkelt plads frem og sluttede som samlet nr. 24. I pigeklassen stillede 45 til start og hos drengene var der 49 til start.

ClaraMarie-podie

Clara Marie 2. plads i storslalom

 

For de fem U-16 løbere stod der i stedet slalom på programmet. Her kørte Kristiane Roer Madsen sig ind på en flot 9. plads, mens Maia Valde blev nr. 16 og Anne Sofie Jeppesen blev nr. 33 af ialt 54 startende piger. Hos drengene lå Jeppe Holm Raggan på 8. pladsen efter et fantastisk første gennemløb, men efter et lidt langsommere andet gennemløb blev han samlet nr. 12. Carl Nors Mathiasen sluttede som nr. 41 af de 72 startede i klassen. I alt bød første dagen på præstationer over al forventning fra hele det danske hold!

Oven på løbet mandag blev der afholdt den obligatoriske åbningsceremoni, hvor alle 220 løbere - hver nation med flag og lande skilt - kørte ned af pisten i en lang slange. Et imponerende syn og bestemt en kæmpe oplevelse for de mange unge løbere, hvis ansigter lyste af stolthed og glæde, over at repræsentere deres nation.

Dansk-Hold-slange

Det danske hold til åbningsceremonien. Anne Sofie med ”Dinamarca” og Jeppe med Dannebro

 

Dag 2

Tirsdag var løbene byttet rundt, så U-14 stod overfor slalom og U-16 storslalom. Endnu en gang fandt Clara Marie Vorre topformen frem og besatte endnu en rigtig flot 2. plads, kun overgået af den stærke ungarske pige. Marie Klint viste stor vilje og kørte sig fra en 23. plads i 1. gennemløb op til en flot 17. plads. Vitus Hanghøj var desværre uheldig i første gennemløb og måtte hente en port. Stærk indstilling, da han dermed sikrede sig et 2. gennemløb, hvor han kunne samle en masse vigtig erfaring - hvad der er vigtigt for disse unge løbere.

 

ClaraMarie-fartdragt

Clara Marie før 2. gennemløb i slalom

Den danske succes fortsatte for de kvindlige U-16 løberne, hvor Maia Valde kørte sig på podiet med en flot samlet 5. plads, tæt efterfulgt af Kristiane Roer Madsen, som sikrede sig en 8. plads. Anne Sofie blev desværre disket i første gennemløb, da portvagten mente, hun havde haft fuldt stop i banen. U-16 drengene havde dog ikke helt samme succes på dagen. Jeppe Holm Raggan var desværre nede på hoften i begge gennemløb og sluttede som en samlet nr. 30 og Carl Nors Mathiassen sluttede som nr. 46.

 

Dag 3

Onsdag stod dagen på alpint kombineret (Super-G og slalom). Efter 2 dage, hvor Clara Marie Vorre har måtte se sig slået af den ungarske pige, blev det hendes tur til at stå øverst på podiet. Hun sikrede sig første pladsen med mere end ét sekund ned til nr. 2. Resten af U-14 løberne klarede sig også flot, Vitus Hanghøj med en samlet 32. plads og Marie Klint med en flot 15. plads. U-16 løberne var tæt på at få en mand på podiet med Jeppe Raggan, der sluttede som samlet 7’er. Carl Nors Mathiassen sikrede sig en 39 plads ud af 69 startende løbere. Pigerne kørte sig ind på henholdvis en 11, 12 og 47 plads. Det var kun 7 hundrededele som skilte Maia Valdes 11. plads med Kristiane Madsens 12. plads. Endnu en dag, hvor de danske løbere udviste stort talent og gjorde sig bemærkede blandt de store skinationer.

Maia-podie

Maia på podiet i storslalom

Dag 4

Oven på de sidste dages flotte resultater var motivationen stor i den danske lejr. Sidste dagen bød på Super-G og igen i dag slå Clara Marie Vorre en solid streg under sit talent, da hun for anden dag i træk, sikrede sig en sikker første plads. Marie Klint, den anden kvindelige U-14 løber, kørte sig ind på en flot 21. plads. Vitus Hanghøj, der har første år i U-14 klassen, mangler lidt tyngde for at følge med de ældre og større drenge i klassen og sluttede som nr. 45. U-16 løberen Maia Valde var kun 3 tiendedele fra at køre sig ind på 3. pladsen og Anne Sofie Jeppesen sikrede sig en flot 28. plads. Kristiane Madsen, der i går havde kørt sig ind som nr. 12 i Super-G delen af den alpine kombinationskonkurrence, kørte desværre ud. U-16 drengene måtte i dag nøjes med at heppe og støtte de andre løbere, da deres konkurrence blev aflyst.

 

Med ugens flotte resultater kunne det danske ungdomshold rejse hjem, som den 6 bedste nation ved Trofeu Borrufa 2017. Ud over denne flotte bedrift, har de også fyldt baggagen med en masse sjove, stolte og uforglemmelige øjeblikke, samt en masse erfaring og motivation, de helt sikkert kan bruge mange år ud i fremtiden!

Add a comment

You must be logged in to comment.

Sponsorer