Home Myrkdalen – Skiløb på den anden side af garderobeskabet

Arkiv

Myrkdalen – Skiløb på den anden side af garderobeskabet

Klubben var så heldig at blive inviteret til Myrkdalen af Myrkdalens salgsdirektør Paal Thurnæs. Grundet forskellige omstændigheder faldt det i mit lod med meget kort varsel at få slebet skiene, pakket tøjet – efter en hurtigt tøjvask hjemkommet fra Hemsedalen, og lige få det afklaret med min nærmeste chef at holde ekstraordinært fri her i sidste kvartal af vores finansår.

Det praktiske til side var det en heldigvis begivenhedsløs flyrejse til Bergen, i dog særdeles smukt vejr hvilket gav et fantastisk udsyn over Hadangerviderne og den norske vestkyst. VI landede i Bergen i strålende solskin og ca 15 grader – noget paradoksalt ift de kommende aktiviteter. Den samlede trop, bestående af to fra langrendsforum, to fra Slagelse, en journalist fra Politiken, VisitNorways danske repræsentant samt undertegnede og Flemming Steenvinkel mødtes med Paal og kørte straks mod fjeldet.

Og det er her garderobeskabet kommer ind i billedet; vi kørte i knap 2 timer i det smukkeste norske forårsvej indtil vi drejede af i Vinje mod Myrkdalen en meget smal og mørk slugt, og på bagsiden af dalen kørte vi ind i det smukkeste sneklædte landskab, ligesom at træde igennem C.S. Lewis’ garderobeskab.

Vel indkvarteret blev vi budt på kælketur på turistløjpen – en blandet fornøjelse der bød på en del slushice i bukserne og en fantastisk intro til terrænet. Således opfrisket og med tørre sokker forsatte vi med en rundvisning i de omkringliggende hytter og lejligheder. Moderne, velindrettede og med alle de fornødne faciliteter. Alle med en fantatiske udsigt til terrænet i Myrkdalen. Dagen sluttede med forventninger om et spændende skiløb den kommende dag, velunderstøttet af middag og hyggeligt samvær i hotelbaren.

Lejlighed type 1 - stue Lejlighed type 1 koekken Lejlighedtype2-2vaerelse

Rundvisningen i terrænet begyndte efter en solid morgenbuffet; Gørann fik os iklædt støvler og ski og så afsted! Set på pistekortet kan man få det indtryk at terrænet ikke er så stort, men tag ikke fejl, virkeligheden snyder – der er meget plads på de store bredde pister, på mellemstykkerne imellem pisterne og især på offpist terrænet.

Pisterne var meget velpreparet, meget brede stort set helt i camper og med eget flotte glidende sving og svung i terrænet. Udover det brede udvalg i grønne, blå, røde og enkelte sorte pister; er der rigeligt med pukler i skiftende sværhedsgrader, skicrossbane, hop i meget variende størrelser og rør og box parker. Selv børneområdet bød på skovpister og park – muligheder for hele familien.

Myrkdalen - pisterne fra hotellet (10) Myrkdalen - piste 19 - midt Myrkdalen - piste 9 - top (2)

Vi nåede også en hurtig pizza til frokost inden der var tid til et par ture på egen hånd. Vi havde alt i alt en dejlig skidag i hvad der på norsk hedder meget vejr, vi startede i solskin og blå himmel, transitionerede over lidt vind og skyer over i nedbør, sne på toppen og let regn i dalen.

En afvaskning og lidt rent tøj senere, gik turen hjemover, glad, med udviddet horisonter og med et positivt og inspirerende indtryk i rygsækken. Min konklusion på besøget er at der er terræn og plads i terrænet til et meget bredt kompetence niveau, startende fra ren begynder til expert, med ønske om udfordringer i offpist. Sammenligningsmæssigt er der samme muligheder som både Hafjell og Hemsedal, måske knap så meget pistelængde – dog rigeligt kompenseret med bredden og forløbene..

Skrevet af Kristian Rickardt, medlem af bestyrelsen

Myrkdalen_Pistemap_2014-2015

Myrkdalen - piste 19 - midt (2)

 

Myrkdalen Reception

Comments

Add a comment

You must be logged in to comment.

Sponsorer